Stor opplevelse under Tour de France

Norsk Osteopatforbund

Osteopat Henrik Askjem deltok som en av flere i det medisinske støtteapparatet til Uno-X under årets Tour de France.

Det var i januar det ble klart at Uno-X fikk et av to wildcard til 2023-utgaven av Tour de France, og dermed ville bli det første norske sykkellaget som deltar i rittet. Osteopat Henrik Askjem, med lang fartstid innenfor sykkelverden, var med som lagets osteopat.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

– Veldig gøy å få lov til å være med på Tour de France. En stor opplevelse, da det har vært en av mine drømmer i lang tid. Fantastisk atmosfære og helt vanvittig mye mennesker, sier Henrik Askjem.

Henrik var en del av lagets medisinske team, sammen med lege, ernæringsfysiolog og mental trener. Spesielt jobbet han tett sammen med lagets lege.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Etter full helsesjekk av rytterne hver morgen og etter hver etappe, blir de sendt videre til meg for ting relatert til muskel– og skjelettsystemet.

– Vi hadde noen krasj som måtte undersøkes og taes hånd om, i tillegg til kontinuerlig oppfølgning av tidligere utfordringer som noen av rytterne har hatt. Men alt i alt, så er vi fornøyd med gjennomføringen. I det ypperste av toppidrett som dette, så vil det alltid oppstå noe, sier Askjem.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.