Her er sjekke-replikkene som funker

ungdom helse

Er du en av de som går for en cheesy sjekkereplikk når du skal sikre deg en date? Datingappen, happn, har nylig gjennomført en undersøkelse blant brukerne sine om hvilke vinnerreplikker det finnes der ute, og hvilke du bør styre unna.

– Nordmenn er visst ikke så vanskelig å få på gli, sier Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn.

I undersøkelsen svarer halvparten av de norske happn-brukerne at de ikke faller for klisjereplikkene som sirkulerer på nettet. Likevel svarer 3 av 5 brukere at de fortsatt vil dra på date selv om de får servert en dårlig sjekkereplikk.

På spørsmål om hvilke replikker som fungerer er «Har det så ryddig hjemme, vil du være med å rote?» og «Sjekket nettopp Spotify, du er ukas hotteste singel», en av dem.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Jeg vil jo si at disse eksemplene går inn under klisjereplikkene på nett, men det er gøy å se hva folk mener er greit å si og ikke. Det er nok mange som er litt engstelige for hvordan de skal starte samtalen dersom det blir et Crush, men vi ser jo at det er liten sjanse for at en dårlig replikk er en dealbreaker, sier Mathiesen.

Ikke gå for hardt ut
Ifølge undersøkelsen ser det ut til at grove replikker som hinter for direkte til sex, ikke fungerer for nordmenn. Eksempelvis var «Speil du har i lomma? For jeg kan se meg selv i buksen din» og «Håper du har full kaskoforsikring for du laget nettopp en bulk i buksen min» listet som en av de verste replikkene.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Sjekkereplikker kan være en god samtalestarter, men de beste replikkene er de som er genuine, morsomme og som skiller seg litt ut. Ha det gøy og lek med ord, men husk å respektere hverandre sier Mathiesen.

Ifølge eksperten kan det være lurt å kikke litt gjennom crushets profil og spille på informasjonen som står der – da viser du at du faktisk er interessert og det føles mer personlig for vedkommende.

– Ser du at personen for eksempel har vært på reise, kan dette være en fin inngang. Humor er også et godt virkemiddel – gjerne i kombinasjon med noe du har plukket opp i profilen. Det øker nok sjansene mer enn å slide inn med «Er det sukker jeg har i øya eller er du så søt?», humrer Mathiesen.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Disse replikkene mener brukerne kan få deg en date:

  • Er du en delfin? For du er en del finere enn alle andre her
  • Tror du på kjærlighet ved første blikk eller skal jeg gå forbi igjen?
  • Jeg skriver en artikkel om de bedre ting i livet og lurte på om jeg kunne intervjue deg?
  • Jeg kommer til å ta pusten fra deg, heldigvis kan jeg livredning så jeg kan gi den tilbake.
  • Er du askepott? For den kjolen forsvinner ved midnatt.

– Det er noe gøy med disse replikkene. Ta noen sjanser og ha det litt gøy. Det verste som kan skje er at du får et nei, avslutter Mathiesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.