MUSIKK: Carnival Kids – Trick Myself

warner

De ambisiøse rockerne i Carnival Kids er tilbake med ny musikk etter den energiske, selvtitulerte EPen som ble sluppet i fjor vår. Nykommeren «Trick Myself» fortsetter litt i samme spor der sistnevnte EP slapp og tar, i følge bandet, for seg hvordan «man tror man skal klare å gjøre ting bedre, men ender opp i det samme selv-destruktive sporet gang på gang».

Med dette ønsker de å formidle at man ikke er alene om det å ikke klare og forandre seg til det bedre, samtidig som det er en tøff låt som markerer de er tilbake.

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

Singelen skiller seg likevel fra bandets tidligere låter ved å inkludere gjestevokalist for første gang, i form av Helene O’Loughlin.

– Eric hørte masse på Pixies rundt innspillinga og foreslo å ha med en kvinnelig vokalist. Noe vi føler løfta låta et par hakk, forteller trommis og vokalist Andreas.

Selve skriveprosessen startet prosessen i et lite prosjektstudio hvor de først fant ut av åpningsriffet og versene før de ble tatt med til øvingsrommet der hvert bandmedlem fokuserte på å utvikle sine deler. «Så sydde vi det sammen til en fet ullgenser», før turen gikk til studioet til Bjarne Stensli for innspilling.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Men den norsk-engelske firerbanden har mer musikk på lur og «Trick Myself» er kun første smakebit på et kommende studioalbum som slippes tidlig neste år. Så langt kan de røpe at:

– Albumet er mørkere enn ting vi har gjort tidligere. Vi har forsøkt å strekke oss enda litt lengre med tanke på instrumentering og låtskriving, forklarer Andreas.

Med et år siden forrige EP og tre år siden debutalbumet While The World Keeps Ending føles det deilig å endelig slippe ny musikk.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

– Det føles som vi har begynt på et nytt kapittel. De siste årene har vær t ganske hektiske for alle i bandet, så det har vært veldig befriende å komme ordentlig i gang med Carnival Kids igjen, sier bandet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.