Sesongåpning for NorgesCup i sykkelkross: Her er vinnerne

norgescup sykkelkross

Det ble seier til Guro Tubaas Glende, Vegard Stokke, Elisabeth Sveum og Tobias Johannessen under NorgesCup åpningen for sykkelkross på Gjøvik.

Årets NorgesCup i sykkelkross startet med Mjøskross den siste helgen i oktober. Gjøvik og Raufoss Sykkelklubb inviterte til en flott arrangement like utenfor Gjøvik. Lørdagen var årets første NorgesCup og det ble et flott arrangement i lett skydekke og et kaldt vinddrag. Løypen var teknisk og krevende for syklistene som skulle gjennom.

I K Junior var det flere av rytterne som for første gang kjørte NorgesCup i juniorklassen. De startet sammen med kvinnefeltet og her var det Guro Tubaas Glende som tok seieren foran Tora Bjørndal Ottestad og Mia B Utne. Vinneren av K Junior, Glende, kjørte for første gang i juniorklassen og fikk en flott start på sitt første møte med juniorklassen.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

– Det var bra løyper som ga god trøkk, sier Glende.

I M Junior var det et 9 ryttere på start og det ble fort en tidlig spredning på feltet. Vegard Stokke fra Glåmdal SK tok tidlig teten og holdt denne hele løpet. Stokke økte hele tiden på resten av feltet som kom bak. Magnus Sørbø ble nummer 2 og Anton H Stensby ble nummer 3.

– Det var en fin løype med fin flyt. Jeg falt på runde nummer 2 og ødela den ene skoen min litt, men da var det bare å finne fokus og flyten igjen, sier Stokke.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

I K Senior var det 13 damer på startstreken og det var et sterkt felt som stilte til start. Elisabeth Sveum tok tidlig ledelsen og klarte å holde denne helt til mål. Bak henne kom Ingrid Moe og Ann Iren Bjørnarå som kjempet om andreplassen. Det var til slutt Moe som tok andreplassen bak Sveum, kun 7 sekunder foran Bjørnarå.

– Det var kjekt med seier på hjemmebane, sier Sveum.

I M Senior var det er svært sterkt felt som stod til start med hele 36 ryttere. Det var knyttet stor spenning til om forhåndsfavoritten Tobias Johannessen ville ta seieren. Johannessen er regjerende norgesmester og han tok tidlig teten og ledet helt til mål. Bak han kom en gruppe ryttere som kjempet hardt for å ta han igjen. Her var det Martin Emil Siggerud og Ole Hem som kom nærmest med Siggerud på 2 plass og Hem på 3 plass.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Her er resultatene:

K Junior

1.Guro Tubaas Glende (Soon CK)
2.Tora Bjørndal Ottestad (Ullevål SK)
3.Mia B Utne (Åsane CK)

M Junior

1.Vegard Stokke (Glåmdal SK)
2.Magnus Sørbø (Gjerstad IL Sykkelgruppe)
3.Anton H Stensby (Nanset IF Sykkel)

K Senior

1.Elisabeth Sveum (SK Rye Sykkel / Team Topro)
2.Ingrid Moe (Bergen CK)
3.Ann Iren Bjørnarå (Bærum OCK)

M Senior

1.Tobias Johannessen (Soon CK / Team Sørensen Racing)
2.Martin Emil Siggerud (Soon CK)
3.Ole Hem (Romeriksåsen Sk / Team Swix Hard Rocx)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.