hes

Hanne Mjøen ute med EPen «Fall in Love / Apart»

Hanne Mjøen har etablert seg som en av de mest bemerkelsesverdige stemmene i strømmen av nye popnavn. Nå er hun tilbake med sin nye EP «Fall in Love / Apart», der hun... Les mer »
juletre

Nordlendinger trenger julemusikk: I år blir julestemningen ekstra viktig

Et sikkert tegn på nordlendinger ønsker å komme i julestemning er at vi hører på julemusikk. I år har Sonos for første gang utviklet en algoritme, som måler når vi faktisk «skrur... Les mer »
playground

VIDEO: Marbles ute med låta «One of a Kind»

Kolbotn-kvartetten Marbles, som begynte å slippe musikk rett før pandemien, har gått litt under radaren her hjemme – for mens singelen «Woman» fra deres selvtitulerte førstealbum ble plukket opp av spillelistekuratorer i fashion-industrien, har... Les mer »
rocksport

Juleturneen Julegaven med Trine Rein og Adrian Jørgensen til Bodø

Trine Rein skal også i år ut med turneen Julegaven sammen med årets gjesteartist Adrian Jørgensen. Turnèstart er 23. november i Fauske, og så skal de videre til Bodø, Reipå, Nesna, Inndyr, Mo i Rana,... Les mer »
nrk

Slik blir årets «P3 Gull» på NRK

Norges kuleste musikkshow er endelig tilbake når «P3 Gull» arrangeres i H3 Arena lørdag 26. november. Noen av årets mest populære artister skal opptre, og fire høythengende priser skal deles ut. Annika... Les mer »
biler musikk

Mange kobler ut en viktig sans i trafikken

Det er deilig å drømme seg bort med god musikk eller en podkast på øret på tur i høstmørket. – Men det skaper farlige situasjoner og mange glemmer å se seg for.... Les mer »
musikk

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest flytter til Svolvær

I 2004 etablerte Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest seg med base i Nusfjord, vest i Lofoten. Den økte turismen gjorde dessverre øvingsforholdene uforutsigbare, og festivalen flyttet til Henningsvær i 2013. Etter nesten ti år... Les mer »
Katarina Barruk

Katarina Barruk slipper albumet «Ruhttuo» og spiller på Stormen konserthus i Bodø

Når nykommerfavoritten Katarina Barruk slipper albumet «Ruhttuo» fredag 28. oktober, er det med en helt spesiell blanding av forfriskende, atmosfærisk pop og det utrydningstruede språket umesamisk. Musikken er full av kraft, samtidig... Les mer »
klassisk musikk

LESERINNLEGG: Fordypning i musikkopplæringen i videregående skole må bestå!

Norsk kulturskoleråd Nordland er blitt gjort oppmerksom på at Nordland fylkeskommune jobber med nedtrekk i tildeling til MDD-linjene i fylket fra neste skoleår. Nedtrekkets størrelse tilsvarer halvering av enetimene på musikk, som... Les mer »
musikk live

Gyllene Tider kommer tilbake til Norge

Til sommeren legger de svenske legendene i Gyllene Tider ut på en sommerturné som tar turen til femten svenske byer og én norsk. Konserten i Fredrikstad 12. august blir altså eneste mulighet... Les mer »