Elbilsalget i august: – Burde vært høyere

elbilforening

I august endte elbilandelen i nybilsalget på 39 prosent. Hittil i år er markedsandelen for elbiler på 43,6 prosent. Norsk elbilforening mener elbilsalget burde vært høyere.

–  Vi er bekymret for at vi ikke vil nå vårt mål om 50 prosent markedsandel i 2019. Salget burde økt utover året. I fjor var det lange ventelister, mens i dag er flere elbilmodeller nærmest hyllevare, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening. 

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

– Det er grunn til å tro at den store bompengedebatten i valgkampen har fått folk til å tenke seg om en eller to ganger før de kjøper elbil. Fritak eller rabatt i bomringen er en av de viktigste årsakene til at folk velger elbil og usikkerhet om fordelene bremser salget, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu. 

I tillegg mener Norsk elbilforening at deler av bilbransjen tilpasser seg de nye utslippskravene fra EU og utsetter nylanseringer og levering av større volum. 

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Statistikken for nybilsalget er levert av Opplysningsrådet for veitrafikken. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.