Helene Olafsen døpte Redningsselskapets nye redningsbåter

redningsselskapet

Det var folkefest på Aker Brygge da Redningsselskapet døpte sine to nyeste redningsbåter, «Norsk Tipping I og II». Hundrevis av mennesker hadde møtt opp for å få med seg den store begivenheten.

– Dette har vært en fantastisk dag for alle oss som ønsker å bidra til en tryggere kyst! Jeg er takknemlig og stolt over å kunne døpe denne redningsbåten, sier gudmor til «Norsk Tipping I», Helene Olafsen, kjent programleder og snowboard-profil.

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

I tillegg ble også «Norsk Tipping II» døpt samtidig av dens gudmor Åsne Havnelid, administrerende direktør i Norsk Tipping.

– Det er viktig for oss å kunne bidra til Redningsselskapets beredskapsarbeid og kapasitetsbygging innen sjøsikkerhet. Sjøsettingen av de nye redningsbåtene er et resultat av godt samarbeid mellom våre to organisasjoner gjennom mange år, sier Havnelid.

De to redningsbåtene er de første av sin type nye fartøyer og vil være et viktig tilskudd til beredskapsflåten. Fra Norsk Tipping får Redningsselskapet hvert år midler gjennom spilleoverskuddet. I 2018 bidro spilleoverskuddet med 155 millioner, som utgjør 24 prosent av Redningsselskapets driftsinntekter.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

– Norsk Tipping er vår viktigste bidragsyter og midlene fra spilleoverskuddet er avgjørende for at vi skal kunne gjøre jobben vår med å redde liv og berge verdier. Vi er takknemlig for støtten og det gode samarbeidet, sier President i Redningsselskapet, Nicolai Jarlsby.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.