Disse utgjør styret i det nordnorske «oljefondet»

enn

Nå er det klart hvem som skal styre det nordnorske investeringsfondet som kan nå 5 milliarder kroner i investert kapital.

Tidligere i år vedtok representantskapet i SpareBank 1 Nord-Norge å opprette en stiftelse med formål å investere i nordnorske bedrifter. Fra før av har konsernet Samfunnsløftet, som tilfører frivillige lag og foreninger sårt tiltrengte penger. Nå gjøres et tilsvarende løft for næringslivet i nord.

Den nye stiftelsen har fått navnet Stiftelsen for Nord-Norge, og det første steget i etableringen av stiftelsen har vært å få på plass et styre. Nå er det altså klart hvem som skal lede satsingen:

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Joachim Høegh-Kohn (styreleder): Høegh-Krohn er leder og styreleder i Turnstone Private Equity. Han har tidligere vært CEO i Argentum og DNB Kapitalforvaltning, og har lang erfaring fra styrearbeid. Høegh-Krohn har doktorgrad i økonomi.

Line Ellingsen (styremedlem): Administrerende direktør i Ellingsen Seafood AS. Ellingsen er fiskeri- og siviløkonom fra Nord Universitet, og har lang styreerfaring.

Håkon H. Jensen (styremedlem): Managing partner i Bertel O. Steen kapital. Tidligere direktør i Investinor. Jensen har lang erfaring fra styrearbeid, og har MSc Finance fra Norges Handelshøyskole.

Christina P. Hagen (styremedlem): Nestleder/Økonomisjef i Klare Finans AS. Tidligere økonomisjef i både Husbanken og Nordlandsbanken. Styremedlem i Energiselskapenes Fellespensjonskasse. Hagen er siviløkonom fra Nord Universitet.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Erlend Sundstrøm (styremedlem): CEO Odd Berg AS. Tidligere Investment director I Reiten & Co, og DNB NOR. Styreleder i ECO Forvaltning. Sundstrøm er siviløkonom fra Nord Universitet, og autorisert fondsmegler fra Handelshøyskolen BI

Caroline B. Kjeksli (varamedlem): Associate partner i McKinsey.

Cilia Holmes Indahl (varamedlem): Leder EQT Foundation.

– Jeg er utrolig fornøyd med det styret vi nå har fått på plass. Dette er svært kompetente mennesker, og tikker også av på parametere som kjønnsbalanse og geografi, sier SpareBank 1 Nord-Norges konsernsjef Hanne Karoline Kræmer.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Det er styret i SpareBank 1 Nord-Norge som har utpekt medlemmene i Stiftelsen for Nord-Norge-styret. Det vil ifølge Kræmer bare skje denne ene gangen.

– Ved neste korsvei vil det være et eget kontrollorgan som skal bestemme hvordan styret skal settes sammen. Det er ikke en oppgave vi i SpareBank 1 Nord-Norge skal ha. Årsaken til dette er behovet for armlengdes avstand mellom konsernet og denne satsingen. Men vi må selvsagt ta ansvar for å få på plass strukturene i første fase, slik at arbeidet kan komme i gang, sier konsernsjefen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.