Arbeiderpartiet vil styrke veterinærtjenestene i Nordland

nfk

Ap tok opp styrking av veterinærtjenestene i Nordland fylkesting nylig. Arbeiderpartiet vil nå styrke veterinærtjenestene i Nordland.

Årlig tildeles det penger fra Statsforvalteren til kommunene og veterinærvaktdistriktene for å sikre forsvarlig og døgntilgjengelig veterinærtjenester i hele landet. Arbeiderpartiet sammen med resten av fylkestinget forventer nå betydelige mer midler til veterinærtjenestene. 

– I fjor ble det søkt for 14 millioner i Nordland, mens det var kun 5 millioner til fordeling. Det sier at ordningen er kraftig underfinansiert. Jeg er glad for at et samlet fylkesting er enig, ordningen må styrkes, sier fylkestingsrepresentant Hilde Sprækenhus (Ap)

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

– Flere kommuner i Nordland sliter med å imøtekomme kravene til en forsvarlig veterinærtjeneste, både på rekruttering og på de lovpålagte oppgavene, fortsetter Sprækenhus med.

Tilskuddsordningen er viktig for kommuner med svakt næringsgrunnlag for veterinærtjenester. I tillegg til at pengene går til veterinærreiser. Dermed er ordningen viktig for å sikre gode og forsvarlige veterinærtjenester i distriktene.

– For dyrevelferden er det kritisk at tilbudet er tilgjengelig, også døgnet rundt. Husdyr trenger hjelp også utenfor vanlig arbeidstid, sier Sprækenhus.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

– Dette handler også om at det ikke skal være forskjell mellom husdyrbøndene. Alle skal ha tilgang til døgntilgjengelige veterinærtjenester, uansett om man bor i en næringssvak eller en næringssterk kommune, slår Sprækenhus fast.

I fjor var det 9 millioner i underdekningen mellom søkte og tildelte midler. Fylkestingsrepresentant Sprækenhus frykter at dette vil gå utover dyrevelferden og distriktene.

– 9 millioner er mye penger. Når det er en så stor underdekning vil det selvfølgelig gå utover tilbudet. Det blir vanskeligere å sikre gode veterinærtjenester i hele Nordland. Til syvende og sist går det utover dyrene og distriktene, sier Sprækenhus.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.