hundholmen Byutvikling

Huggormen er allerede på hugget

2021 var et skikkelig huggorm-år. I følge Agria Dyreforsikrings skadestatistikk var det en økning fra året før på hele 37%. Det ble meldt inn flest huggormbitt i Vestland fylke, etterfulgt av Viken. Nå har huggormen begynt... Les mer »
jul

Rekordmange skaffer seg hund eller katt

Antall katter og hunder fortsetter å øke i Norge i korona-tiden: Forsikringsselskapet Tryg har fått over 5.000 nye firbeinte bestevenner som forsikringsobjekter i 2021, en vekst på 17 prosent. – Det er... Les mer »
katt

Navnetrender for katten i 2021

Mange har fått seg en firbeint gledesspreder i 2021. Agria Dyreforsikring har samlet inn de 40 mest populære kattungenavnene i 2021. Finner du navnet til pusen din på listen? Trenger du inspirasjon... Les mer »
sommer

LESERINNLEGG: Dyrene tar ikke sommerferie

Under koronapandemien har mange fått kjæledyr. Det er hyggelig at mange har funnet selskap i dyr, men de er ikke ordinære varer med en byttelapp. Med et kjæledyr følger også et stort... Les mer »
hund

Millioner til forskning for friskere dyr

Hvert år deler Agria og SKK Forskningsfond ut støtte til ulike veterinærmedisinske forskningsprosjekter i Norden. I år deles det ut 9 millioner kroner til 13 prosjekter i Norge, Sverige og Finland. Av totalt 59 søknader... Les mer »
katt

Her er de mest populære kattenavnene i 2020

Hva kaller vi kattene våre? Hvilke nykommere er det siden sist, og hvem har ramlet ut av topplisten siden 2019? I flere år har vi hentet ut Norges mest populære kattenavn og... Les mer »
katt jul

Slik tar du vare på dyrene på nyttårsaften

– Det viktigste er å starte med trening tidlig, sier Aga Zakoscielna, dyrepleier med spesialisering i atferdsterapi ved NMBU – Veterinærhøgskolen. Slik gjør du nyttårsaften til en trygg og fin opplevelse for... Les mer »
jul

Ikke impulskjøp et dyr i julegave

Mange drømmer om en valp, kattunge eller et hamster under juletreet. Det kan være fristende å gi verdens beste overraskelse, men det er viktig å tenke seg godt om før du tar... Les mer »
vinter trafikk

Fungerer refleksen?

Refleks er forbruksvare, spesielt på dyrene våre. Med en enkel test kan du finne ut om refleksen fremdeles gjør nytten sin. Dagene blir stadig mørkere og viktigheten av synlighet øker. Uavhengig om du... Les mer »
hund

Veterinærvakt for Nord-Salten i oktober på plass

Steigen kommune melder om at veterinærvakta utenom ordinær arbeidstid (fra 16.00 – 08.00) for oktober vil være dekt opp alle dager. Det jobbes fortsatt intens både med kortsiktige og langsiktige løsninger, opplyser... Les mer »