hund

Hunder kan oppdras hele livet

Kjenner du til ordtaket: Man kan ikke lære en gammel hund å sitte? Selv om det er mye brukt, er det faktisk ikke riktig. Man kan nemlig lære en eldre hund å... Les mer »
sommer

LESERINNLEGG: Dumping av kjæledyr

Under koronapandemien fikk mange seg kjæledyr. Det er hyggelig at mange har funnet selskap i dyr, men de er ikke ordinære varer med en byttelapp. Av: Silje Hjemdal, Stortingsrepresentant FrP. Med et... Les mer »
bil hund

Advarer hundeeiere: Kan bli 85 grader i bilen

Se hvor fort temperaturen stiger i en bil parkert i solsteika. Det kan gå veldig galt om du lar hunden være alene i bilen. En hund tåler ikke varme veldig godt. Blir... Les mer »
sommer

5 tips om du tar med hunden på stranden

Stranden er et herlig sted for hunder med masse spennende lukter, inntrykk og muligheter for aktiviteter. Men hva bør du tenke på om du vil ta med deg din pelskledde kompis på... Les mer »
bil hund

Tinder bekrefter: Hundetrikset fungerer!

Tinder lanserer nå en nyhet for alle dyreelskere – «Animal Parent» er det siste tilskuddet i Explore der medlemmer kan matche med hverandre basert på felles interesser.   Dyr, og spesielt hunder, er... Les mer »
bil hund

Beskytt hunden din mot flått nå!

Nå som det begynner å bli mildere vær i hele landet er det på høy tid å tenke på flåttbeskyttelse for våre hundevenner. Hvilke typer beskyttelse finnes det, og hva skal man... Les mer »
bil hund

Ny forsking: Hunder har ekstra positiv innvirkning på menn

Å være hundeeier kan ha en positiv effekt på vår fysiske og psykiske helse. Professor Frode Lingaas ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) avsluttet nylig et forskningsprosjekt om hva slags innflytelse... Les mer »
hund

1 av 4 kjæledyreiere vet ikke når det er båndtvang

Nå er det på tide å finne frem hundebåndet. Fra fredag er det nemlig lovbestemt båndtvang for hund i hele landet. En undersøkelse Musti nylig har gjennomført viser derimot at 1 av... Les mer »
hund

Å plukke opp etter hunden, eller ikke

Våren er her, snøen smelter, og på fortau og stier dukker det opp en hinderløype av hundeavføring. Har du tråkket i en av disse enda? Eller stirrer du konstant ned når du... Les mer »
hundholmen Byutvikling

Huggormen er allerede på hugget

2021 var et skikkelig huggorm-år. I følge Agria Dyreforsikrings skadestatistikk var det en økning fra året før på hele 37%. Det ble meldt inn flest huggormbitt i Vestland fylke, etterfulgt av Viken. Nå har huggormen begynt... Les mer »