Hunde- og katteeiere: Si dette til julegjestene!

jul

Familie og venner banker på døren for å komme i juleselskapet ditt. Men, idet du hilser gjestene velkommen, benytter hunden anledningen til å løpe ut i hagen. Porten er åpen, og friheten ruver.

Dette er et av mange scenarioer som kan skje når gjester kommer på besøk. Agria Dyreforsikring deler sine beste tips for julen.

Dyreeiere er ofte så vant til å passe på, at det er lett å glemme at gjestene ikke vet hva som kan være farlig for hunden eller katten. 

– Besøk av gjester som ikke er vant til dyr, kan by på noen problemer. Her er det viktig at dyreeieren ligger et steg foran, slik at det blir en trygg og god feiring for de firebeinte, sier Camilla Stenseng, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

1. Pass på at ingen smetter ut når gjestene kommer inn. Fortell gjestene som ikke er vant med dyr, hvor viktig det er at de ikke lar vinduer eller dører stå på gløtt. En innekatt på frifot eller en hund som har løpt ut på eventyr kan ødelegge julestemningen på en blunk.

2. Juleblomstene kan være giftige. Mange har som tradisjon å gi bort en juleblomst eller dekorasjon når de går på besøk. Planter som for eksempel julestjerne, svibel, julerose og amaryllis bør settes på et sted som er utilgjengelig for dyret ditt, da det kan føre til forgiftning om dyret tar en smakstest.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

3. Styr snuten unna restene. En ubevoktet juletallerken kan by på problemer. Det samme kan små barnehender med fristende julegodt. Ikke alle vet at for eksempel fet eller salt mat, løk, bein, sjokolade og rosiner kan være farlig for dyret ditt. Det beste er å be gjestene om å ikke gi menneskemat til dyret ditt, uansett hvor søtt det titter på dem under duken. Ha heller favorittgodbitene på lur, så kan gjestene gi det i stedet. 

4. Ha oppsyn med gaver under treet. Julegaver som inneholder mat eller andre godsaker, lukter fristende for dyr. Det er fort gjort at de havner i feil munn om du ikke passer på. Mange hunder og katter syns at tråder, hyssing og gavebånd er morsomt å leke med. Dersom de svelger dette, kan det sette seg fast i magesekk eller tarm og skape alvorlige problemer som kan føre til at dyret må opereres. 

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

5. Lov til å trekke seg unna. Vi alle kan trenge en pause fra julens ståk og støy, og hunder og katter trenger mye mer hvile- og sovetid enn oss. Fortell gjestene, store som små, at hunden eller katten bør få være i fred hvis den trekker seg unna.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.