LESERINNLEGG: Regjeringen ofrer transport- og anleggsbransjen

lastebil

Transport- og anleggsnæringen har allerede fått høyere bensinpriser, strømpriser, råvarepriser, renteutgifter og skatter. Nå vil regjeringen ta fra entreprenørene jobbene også.

Av: Frank Sve, samferdselspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet.

Jeg får stadig tilbakemeldinger fra innbyggere som er sjokkert over regjeringens varslede kutt i planlagte veiprosjekter.  Jeg har stor forståelse for at velgerne blir provosert når regjeringen kaller massive utsettelser og kutt for en mer «realistisk nasjonal transportplan».

Les også:  Godt resultat fra SpareBank 1 Nord-Norge

Det regjeringen egentlig sier er at du kan se langt etter den nye veien du har ventet på, og at tusenvis av byggearbeidere i distriktene går en usikker tid i møte.

Mer arbeidsledighet og flere konkurser i distriktene er det siste vi trenger i dagens krisesituasjon. Kan Vedum og Støre stå inne for at regjeringen tar jobbene fra folk i distriktene, og at folk og bedrifter får lengre reisevei enn planlagt? 

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

For å unngå en enda større krise må vi sørge for at prosjektene som er vedtatt, planlagt og prosjektert mens FrP satt i regjering faktisk blir bygget. 

Næringslivet sliter, og vi trenger ny infrastruktur for å få fisk og eksport ut i verden. Nå vil regjeringen både kutte veiprosjekter og legge en ny skatt på 3800 millioner kroner på fiskerinæringen og distriktene. 

Les også:  Yrkestrafikkforbundet: Kan bli streik

Jeg forstår om velgerne som stemte på Ap og Sp føler seg lurt.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.