Foto: Alexander Helberg

Listhaug: – Klarsignal fra Vedum om nedbygging av Nord-Norge

Frp-leder Sylvi Listhaug og energipolitisk talsperson Terje Halleland reagerer kraftig på at regjeringen nå går inn for å elektrifisere Melkøya med kraft fra land. – Senterpartiets regjeringspolitikere i Oslo må ha mistet fullstendig... Les mer »
byggearbeid

Nær dobling i antall konkurser blant boligbyggere

Juli ble nok en tøff måned for selskaper som jobber med oppføring av bygninger. Konkurskurven i denne bransjen er betydelig brattere enn den generelle utviklingen, som viser en jevn økning i konkurser.... Les mer »
nfk

Store industriprosjekter forsvinner fra nord

Nylig kom nyheten om at også Blastr Green Steels planer i Gildeskål er satt på hold. – Dette er et av flere store satsinger som kan forsvinne fra Nordland på grunn av manglende kraftressurser, sier... Les mer »
bygg snekker måling

Nå blir det ny hall for byggfag på Leknes

I dag ble det underskrevet kontrakt mellom Nordland fylkeskommune og entreprenør Gunnvald Johansen Bygg AS om bygging av en ny hall for byggfag ved Vest-Lofoten videregående skole. – Hallen vil gi et... Les mer »
byggearbeid

Storsatsing på utslippsfrie byggeplasser

De to energigigantene Skagerak Energi og Circle K Norge går sammen om å levere flyttbare battericontainere til anleggsplasser over hele Norge. – Vi skal bli en brobygger for elektrifiseringen av norsk bygg-... Les mer »
statskog

Sikrer framtidas skoger

Framtidas generasjoner har også rett på store skoger og kvalitetstømmer. Derfor skjerper nå Statskog kontrollen med nyplantingen. Dette er første året i en landsdekkende kvalitetskontroll på furu og gran plantet i 2020.... Les mer »
mitt anbud

Flere jenter velger håndverksfag

Tall fra Utdanningsdirektoratet viser at flere jenter søker seg til yrkesfag nå enn tidligere. Flere av dem markerer seg når landets hyggeligste håndverkere skal kåres. –  De siste årene har vi hatt... Les mer »
skatteetaten

A-krimsenteret i Nordland: Fant lovbrudd hos halvparten av de kontrollerte i bygg- og anleggsbransjen

A-krimsenteret i Nordland har siden 2022 kontrollert 80 virksomheter og rundt 250 arbeidstakere innen bygg og anlegg. De avdekket lovbrudd i halvparten av kontrollene. – Vi har gjort en rekke kontroller av... Les mer »
industri

Vil ha bedre rammevilkår for det grønne industriskiftet i Nordland

Senterpartiet, MDG, Arbeiderpartiet, SV og KrF fikk Nordland fylkesting med seg på en støtteerklæring der partiene ønsker å sikre rammevilkårene for ny grønn industri. – Industrien har en viktig rolle i det... Les mer »
nfk

Regjeringens strømplan er viktig for industrien i nord

Nylig la regjeringen frem handlingsplan for raskere nettutbygging og bedre utnyttelse av strømnettet. – Den nye strømplanen er viktig for industrifylket Nordland. Mer strøm både til eksisterende næringsliv og til ny grønn... Les mer »