industri

Nye Sulitjelma Gruver planlegger ny virksomhet

Nye Sulitjelma Gruver AS ønsker å detaljregulere et område slik at man kan starte opp med forlengelse av eksisterende tunnel inn i fjellet ved Bursi-området, opplyser Fauske kommune. Ved eventuell fremtidig drift... Les mer »
nfk

Spennende industrisatsing i Narvik

– Aker Horizons store grønne industrielle satsing i Narvik er veldig spennende! Fylkesrådet vil bidra med kompetanse og ressurser for å støtte kommunen i jobben de nå må gjøre i forbindelse med en... Les mer »
nfk

– Stort potensiale for bioenergi i Nordland

Fylkesråd for plan og næring i Nordland fylkeskommune, Linda Helen Haukland, gir honnør til Statsforvalterne i Nord-Norge for å ha kartlagt potensialet for bioenergi. «Bioenergistrategi for Nord-Norge» skal behandles under fylkestinget i... Les mer »
nyhetsrommet

Nordkraft: – Nå skjer det i Narvikregionen

Stort overskudd av fornybar energi er kanskje det viktigste av fortrinnene i vår region. Men det er ikke alt. – For å lykkes må helheten være bra, sier Eirik Frantzen, konsernsjef i... Les mer »
meierier melk

Fra matsvinn til vinn-vinn for TINE

Hvert eneste år kaster matindustrien over 130 000 tonn mat i Norge. Sammen med det norske oppstartsselskapet ReSourcer vil TINE utnytte melka enda bedre for å unngå matsvinn.  Når TINE lager melk, ost og... Les mer »
nofir

Nofir i Bodø lager plastprodukter av maritimt søppel

Gode løsninger for fortøyningstau var lenge vanskelig å komme over. I dag er det gjenvinningsselskapet Nofir i Bodø sitt nest største innsamlede materiale, og kan omgjøres til mange ulike produkter Benker, stoler,... Les mer »
natur skog elv

LESERINNLEGG: Grønne skoger er bra for klimaet

I et leserinnlegg i Bodøposten av Naturvernforbundet blir det hevdet at norsk skogbruk er en direkte trussel mot både artsmangfoldet og klimaet. Det er synd at Naturvernforbundet nok en gang kommer med... Les mer »
nornickel

Norilsk ikke lengre på topplisten over mest forurensede byer

I en fersk rapport fra Russian Consumer Protection Surveillance Service er russiske byer rangert etter forurensningsnivå. En rekke byer dukket opp, som Novokuznetsk, Omsk, Krasnoyarsk, Cherepovets og Lipetsk, men en endring var... Les mer »
bilbatteri

Klart for byggestart av pilotfabrikk i Mo i Rana

Styret i FREYR Battery har besluttet å bygge den første fabrikken i Mo i Rana for produksjon av battericeller, opplyser Ranaposten. Beslutningen om igangsettelse av den såkalte pilotfabrikken følger noteringen av FREYR... Les mer »
Norconsult

Norconsult: Ingunn Lindbach blir ny leder for arkitektur i Bodø

Hjemflyttet Bodøværing, Ingunn Svava Danielsen Lindbach, er ny avdelingsleder for Norconsults arkitekturmiljø i Bodø fra 1. juli. Hun overtar etter Turi Heieraas, som har gått over i ny rolle internt. Lindbach har... Les mer »