finnmark troms

Vår tids kamp: Menneskelig natur mot Moder jord

Ødeleggende skogbranner som har herjet den amerikanske vestkysten, fortsatte å rase på onsdag, røyken fra de dødelige flammene spredte seg over hele landet og nådde til og med Europa. – Omfanget og størrelsen... Les mer »
Bodø360

Slik ble Bodø360 et landemerke i Bodø

Bodø har etterhvert fått mange flotte høye bygninger i Bodø sentrum, men en av de mest markante av de nye høye bygningene er Bodø360. Bodø360 er bygning på 14 etasjer, noe som... Les mer »
avtale enighet

Staten støtter sammenslåing av Aker Solutions og Kværner

Næringsminister Iselin Nybø støtter planene om en sammenslåing av Aker Solutions ASA og Kværner ASA. – Jeg støtter sammenslåingen og mener den vil være med på å styrke selskapene. Staten ønsker en... Les mer »
nito

NITO frykter en akutt krise i verftsindustrien

– Vi trenger flere tiltak som får opp aktiviteten umiddelbart, sier Trond Markussen, president i NITO. – En rekke gode tiltak fra regjeringen i dagens pakke, men jeg er redd det ikke... Les mer »
byggearbeid

Spår blodbad i byggeindustrien

Garantimegler Gard A. Bjørnstad spår et blodbad i byggeindustrien om en større forsikringsgiver går over ende og at prisene mer enn dobles. – Hvis dette fortsetter kan byggeindustrien gjøre seg klar for... Les mer »
byggearbeid

LESERINNLEGG: La oss slå et slag for utradisjonelle yrkesvalg på kvinnedagen!

Vi har et svært kjønnsdelt arbeidsmarked i Norge hvor både gutter og jenter velger overraskende tradisjonelt til tross for at vi har kommet langt innen likestilling på svært mange områder. Av Jon... Les mer »
manpower

Manpower: – Størst jobboptimisme i industrien

Norske arbeidsgivere er mer optimistiske enn på lenge. ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer viser at det er i industrien at optimismen og planene om nye ansettelser er størst.  – Bemanningsutsiktene i Norge er de sterkeste... Les mer »
aksjer valuta fond

Ny rapport: Industri, olje og gass gode investeringer i Kasakhstan

Kasakhstans fornybare energiindustri og tinnindustri er potensielle vekstsektorer, og olje og gass er fortsatt et sikkert valg for investorer ifølge den siste rapporten fra Norwegian International Business Project. Rapporten gir potensielle investorer... Les mer »
EL og IT Forbundet

LESERINNLEGG: Industrien trenger vindkraft

De som sier nei til all vindkraft verken på lag med industrien, klimaet eller den fornybare framtiden. Det skriver lederne av tre store LO-forbund i dette innlegget. Av Jan Olav Andersen, leder... Les mer »
klær mote produksjon

Sterk vekst i norsk tekstilindustri

Over en treårsperiode har norsk tekobransje økt lønnsomheten med hele 85 prosent. De siste 12 månedene omsatte bransjen for nesten 10 milliarder kroner. I 2017 leverte norske tekstil,- konfeksjons-, sko- og sportsutstyrsprodusenter... Les mer »