nfk

Mo i Rana: Fra 64 mrd til 150 mrd innen 2030 for batterifabrikk

Sytten milliarder industrikroner, regjeringens batteristrategi, og statlige stimulering på hele fire milliarder kroner, er med og sikrer at batterieventyret blir virkelighet. – En framtidsvisjon er i ferd med å slå til. Vi... Les mer »
nfk

Nordland inngår rom-avtale med Bayern

Nordland fylkeskommune har undertegnet intensjonsavtale med ledelsen i delstaten Bayern i Tyskland. Samarbeidsområdet er romindustri. -Bayern tituleres noen ganger som Europas Silicone Valley og er et betydelig innovasjonssenter. Et av områdene der... Les mer »
alcoa

Alcoa Mosjøen: Ny induksjonsovn står ferdig – En massiv investering i det grønne skiftet

Den nye induksjonsovnen til Alcoa Mosjøen er det globale aluminiumsselskapet sitt største vekstinvesteringscase for hele 2021 og et viktig skritt i det grønne skiftet. Induksjonsovnen står nå klar til å resirkulere post-industrielt... Les mer »
terje halleland

LESERINNLEGG: FrP vil ta fornuften tilbake i klimapolitikken

FNs klimapanel slapp denne uken en ny delrapport om politiske tiltak for å unngå global oppvarming som overstiger 1.5 grader. Disse rapportene er dyster lesning, men i møtet med dem er det... Les mer »
Fellesforbundet

Avverget streik i byggeindustrien

Fellesforbundet avverger streik og sikrer en mer seriøs byggeindustri, med bedre lønnsvilkår og gode verktøy for en mer likestilt bransje. Det er nå enighet i byggeindustrimeklingen. En halvtime før fristen kom Fellesforbundet... Les mer »
sveising

Parat-enighet i lønnsoppgjøret for frontfaget

Natt til lørdag ble Parat enig med Norsk Industri på Industrioverenskomsten. Forhandlingsleder for Parat, Kjell Morten Aune, sier arbeidstakerne har fått gjennomslag for flere viktige krav i meklingen, blant annet reallønnsøkning med... Les mer »
felleskjøpet

Statsministeren besøkte framtidas mønsterbruk for norsk matindustri

Rester fra norsk kyllingproduksjon kan bli en ny og viktig kilde til norsk protein, med stor næringsverdi for dyr og mennesker. Statsminister Jonas Gahr Støre fikk tirsdag omvisning på Bioco-anlegget, som kan... Les mer »
nfk

81 millioner til regional utvikling i Nordland

Nordland fylkeskommune tildeler Innovasjon Norge Nordland 81 millioner kroner til regional utvikling for 2022. – Nordland står nå midt i det grønne skiftet med store industrisatsinger fra nord til sør. Da er... Les mer »
Maskinentreprenørenes Forbund

– Du må ta grep straks, Trygve

Økonomiske sanksjoner og krisen i Europa får nå konsekvenser for anleggsfolk i hele Norge. Julie Brodtkorb er administrerende direktør i Maskinentreprenørenes forbund (MEF) og frykter oppsigelser og konkurser i anleggsbransjen etter ekstrem... Les mer »
nfk

Skal produsere grønt stål i Indre Salten

Nylig presenterte selskapet Blastr Green Steel planer om å produsere grønt stål i Indre Salten. – Det er spennende planer som viser at det grønne skiftet skaper arbeidsplasser i nord, sier fylkesrådsleder... Les mer »