Norsk selskap med nyhet: Verdens første helt reparerbare Gore-Tex sko

pr-o

Skoprodusenten ALFA lanserer nå Impact A/P/S GTX – verdens første fullt reparerbare Gore-tex sko. Skoen er unik ved at alle delene kan repareres eller skiftes ut. Skoen får med andre ord livslang levetid med riktig pleie.

En undersøkelse gjort av analyseselskapet YouGov i forbindelse med utviklingen av skoen viser at halvparten av alle nordmenn forsøker å reparere tingene sine før de kastes, og hele åtte av ti mener at gjenbruk og reparasjon av produkter er viktig. Likevel er sko langt ned på listen over ting som repareres.

– Det kommer frem i funnene at kun en av fire reparerer skoene sine dersom de er slitt eller ødelagte. Dette er noe vi ønsker å bidra til å endre, og noe av hovedgrunnen til at vi har utviklet den nye skoen. Denne typen sko er bra både for miljøet og brukeren, som får beholde og oppgradert favorittskoen sin resten av livet, sier Pål Olimb, administrerende direktør i ALFA.

Skomakermester Isac Våge tror grunnen til den manglede evnen til å reparere sko kommer av at vi ikke har god nok kunnskap, i tillegg til at fjellsko er komplisert å reparere.

– Å reparere sko er komplisert og krever fagkompetanse. Likevel er det mye man kan gjøre for å vedlikeholde skoene sine slik at de holder lengre. Det at selskaper som ALFA legger til rette for og utvikler konsepter som fokuserer på produkter med lang levetid er et stort skritt i positiv retning, sier Våge.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

Fjellskoene som varer livet ut
Det revolusjonerende med Impact A/P/S GTX er en konstruksjon hvor hver enkelt del i skoen kan skiftes ut når de blir slitt eller ødelagt. Det at også Gore-Tex teknologien som gjør skoene vanntette og pustende kan skiftes ut er Alfa helt alene om å få til per i dag.

Impact A/P/S GTX har i tillegg et klassisk og funksjonelt design med en konstruksjon som gir høy komfort under hele turen. Fjellstøvelen er laget i tysk lær med en vokset finish, en lærtype av høy kvalitet som har et lavt miljøavtrykk. For å holde skoene vanntette og pustende er det brukt Gore-Tex-membran, mens kalosjeringen forsterker skoen for bruk i all slags terreng. Impact har også en slitesterk Vibram®-såle med en egen gummiblanding som gir ekstra godt grep. Materialenes opprinnelse og miljøpåvirkning har vært en viktig del av prosjektet.

– Det å utvikle en sko som er helt reparerbar har ført med seg noen utfordringer underveis. På flere deler av skoen har vi stått ovenfor valget mellom holdbarhet og funksjon opp imot resirkulerbarhet til materialet brukt i skoens ulike deler. Her har vi valgt å prioritere holdbarhet og funksjon for å kunne skape en solid kvalitetssko som vil vare lenge. I utviklingen av skoen har vi jobbet tett med skomakere slik at vi har kommet frem til en konstruksjon som forenkler reparasjonsarbeidet, forteller Ingrid Brandth, produktdesigner hos ALFA.

Les også:  Viktig for norsk sjømatnæring å være synlig i Kina

ALFA har i alle år laget lærsko i kvalitet med en lang levetid og designet til Impact har hentet mye inspirasjon fra tidligere ALFA sko.

– Hovedfokuset vårt er som alltid å utvikle sko i høyest mulig kvalitet og komfort. Ved å investere i et par Impact trenger du aldri mer å bytte ut din beste turkamerat, sier Brandth.

Sammen med skoen kommer et enkelt pleie-sett slik at du kan vedlikeholde skoene selv og dermed forlenge levetiden. Dersom deler av skoen blir slitt eller ødelagt kan du enkelt sende den inn for reparasjon hos Alfa, fremfor å gå i butikk eller kjøpe helt nye sko. Impact A/P/S GTX har i tillegg 5+3-års garanti mot feil og mangler, noe som innebærer at hvis skoene sendes inn til Alfa for en service etter 5 år, utvides garantien med ytterligere tre år. Etter 5 år vil alle kunder som har kjøpt skoene automatisk få en innkalling til å sende skoene inn til service.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

Alfa For Life
Lanseringen av Impact A/P/S GTX er et viktig første steg i en større strategisk satsning med det overordnede bærekraftsinitativet Alfa For Life. Alfa For Life er et langsiktig og overordnet initiativ i organisasjonen som fokuserer på å skape mer bærekraftige løsninger og produkter.

– Vi vil øke vårt fokus på miljø og bærekraft og bidra til å redusere hyperkonsumet vi ser i dag. Vi har alltid vært opptatt av å levere kvalitetsprodukter som varer, og ønsker nå også et større fokus på det å ta vare på skoene sine. Dette er et genuint og helhetlig engasjement som påvirker alle deler av vår bedrift, sier Olimb.

Impact A/P/S GTX kommer i en tidløs brunfarge med spesielt tilpasset passform både for damer og herrer. Prisen på støvelen vil være kr. 5.995,-. Fjellskoene vil være tilgjengelig f.o.m. 15. juni i Alfas nettbutikk Alfa.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.