En av to norske hunde- og katteeiere feirer bursdagen til dyret sitt

hund kake

«Feirer du bursdagen til hunden eller katten din?» Dette spørsmålet ble stilt av forsikringsselskapet Agria i en stor undersøkelse blant dyreeiere i åtte Europeiske land. Undersøkelsen viser at det er en klar trend å markere dagen.

Mange serverer noe ekstra godt på dyrets bursdag. Undersøkelsen viser at det er de yngste dyreeierene som oftest feirer begivenheten. Rundt halvparten av de som svarte at de pleier å markere dagen var mellom 18 og 39 år. 

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Dyrene våre har fått en økt status som fullverdige familiemedlemmer den seneste tiden. Det er derfor ikke overraskende at så mange ønsker å gjøre noe hyggelig for dyret sitt når det fyller år. Hvordan dagen blir markert varierer nok veldig, alt fra noe ekstra godt i matskålen, en ny leke eller å tilbringe litt ekstra kvalitetstid sammen, sier Camilla Stenseng, administrerende direktør i Agria.

Les også:  Seier for frivilligheten: Frivillige får ta transportoppdrag uten løyve

Hundens utvikling er uten tvil raskere enn hos oss mennesker. Spesielt hvis man ser på de første leveårene hvor hunden regnes som voksen etter bare to år. 

En gammel regel for å finne alderen er å gange hundens alder i menneskeår med 7. Dette stemmer ikke helt. For å finne en omtrentlig alder kan du gange de to første leveårene med 12. Det vil si at når hunden er to menneskeår vil den være omtrent 24 år i hundeår, uansett rase. Deretter avtar utviklingen, og du kan følge denne utregningen:

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Små og mellomstore hunder: 1 menneskeår = 5 hundeår

Store hunder: 1 menneskeår = 6 hundeår

De største hundene: 1 menneskeår = 7 hundeår

Denne utregningen vil likevel ikke gi deg et helt nøyaktig svar da det kan være store variasjoner i utviklingen av hundene de to første leveårene. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.