Singel i 2024: Disse trendene bør du få med deg

ungdom helse

Absurditet, humor og aktive dater – single nordmenn har nå svart på hva som er deres viktigste datingkriterier fremover. Datingappen happn oppsummerer alt i fem store og viktige trender for datingåret 2024.

Ifølge Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn, blir 2024 året der mange single vil vekke til liv eventyrlysten, på søken etter romanser preget av absurditet og humor. 

– Vi ser flere spennende trender blant nordmenn, som tyder på at 2024 kommer til å bli et morsomt datingår. For eksempel viser vår undersøkelse at 83 prosent er åpne for å date noen som er utenom deres vanlige type, sier hun og legger til: 

– En av de mest spennende trendene vi ser at nordmenn planlegger for i 2024, er at nordmenn går inn i datingåret med eventyrlyst. Eksentrisk dating, preget av absurditet og lite selvhøytidelighet, kommer vi til å se mye av neste år, sier Mathiesen. 

Les også:  Bodø: Helsestasjonen og skolehelsetjenesten på Helsenorge

I tillegg stoler folk aller mest på egen magefølelse når de skal velge ut en romanse, 77 prosent sier de velger å stole på egne instinkter fremfor å søke ekstern hjelp. 

– Rundtomkring i verden ser vi at det er trendy å oppsøke eksterne sparringpartnere og eksperter for å finne frem til potensielle dater. Her i Norge er det imidlertid veldig tydelig at single nordmenn foretrekker å ta valget selv. Samtidig sier faktisk 62 prosent at de kunne testet en datingekspert for å finne en potensiell date, sier eksperten. 

2024 vil også bli året der single blir stadig mer kravstore når det kommer til kvalitet og harmoni i et forhold, samtidig som de ønsker å forsikre seg om at de får noe tilbake for det de investerer i et forhold. 

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Hele 94 prosent sier at de helst søker etter en partner som har tilsvarende følelsesmessig investering som det man selv går inn i forholdet med, sier Mathiesen.

Nordmenn har også klare tanker om grensesetting i en relasjon. 68 prosent svarer at det er viktig å sette grenser i relasjonen, samtidig som de søker etter noen som kan utfordre en selv og ta del i grensesettingen. 35 prosent svarer at en felles forståelse er avgjørende for å føle seg komfortabel i forholdet. 

– Mange nordmenn har nok landet på at de har klare tanker om hva som skal til for at en date og en relasjon skal lykkes. Det fremgår i undersøkelsen, og jeg synes det er veldig fint å se at nordmenn er sikre på seg selv og har klare tanker om hva de er ute etter, avslutter Mathiesen. 

Les også:  Slik sparer du strøm på hytta i vinterferien

De fem store datingtrendene for 2024:

1. Eksentrisk romantikk

Single søker etter romanser preget av absurditet og humor.

2. Kjærlighet utenfor boksen

Single som aktivt oppsøker potensielle partnere som ikke er den typen de vanligvis ville gått for.

3. Hjelp fra Kirsten Giftekniv

Single som får hjelp utenfra for å finne kjærligheten.

4. R.O.R: Return on relasjon

Single som er stadig mer kravstore når det kommer til kvalitet og harmoni i et forhold, og som ønsker å forsikre seg om at de får noe tilbake for det de investerer i et forhold.

5. Icebreaker-aktiviteter

Single som tar saken i egne hender og som raskt foreslår dater med aktiviteter for å bryte isen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.