Regjeringen foreslår 7,3 milliarder for E6 Megården-Sommerset i Nordland

Samferdselsdepartementet

– Vi har i dag lagt fram forslag om kostnadsramme for Megården – Sommerset på E6 i Nordland for Stortinget. Dette er første delstrekning på E6 Megården – Mørsvikbotn, og når veien står ferdig vil den være veldig viktig for den regionale utviklingen i nord, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Regjeringa har i dag lagt fram forslag om kostnadsramme for E6 Megården-Sommerset for Stortinget.

Prosjektet er en del av strekningen E6 Megården–Mørsvikbotn i Sørfold kommune i Nordland. I statsbudsjettet for 2024 er det satt av midlar til oppstart av delstrekningen Megården–Sommerset, men Samferdselsdepartementet måtte først gjennomføre en ekstern kvalitetssikring (KS2) før Stortinget kan fastsette kostnadsramme.

Les også:  Stortingspresidenten til Frankrike

Prosjektet E6 Megården–Mørsvikbotn omfattar de tre delstrekningene Megården–Sommerset, Sommerset–Tverrdalen (Leirfjordbrua) og Tverrdalen–Mørsvikbotn.

Samfunnsmålene for strekninga er et transportsystem som fremmer regional utvikling i landsdelen og regionen, gir gode vekstvilkår for næringslivet i nordområdene og oppfyller kravene i tunnelsikkerheitsforskriften. Prosjektet blir gjennomført trinnvis, med oppstart av delprosjektet Megården–Sommerset fyrst.

– Ny vei på denne strekningen blir nesten seks kilometer kortare enn dagens vei. Vi skal også erstatte seks av de eksisterende tunnelene som ikkje innfrir kravene i tunnelsikkerheitsforskriften. Disse blir erstattet av tre nye tunneler. Det skal bygges tunneler med en total lengde på nesten 14 kilometer. Det skal også bygges to større bruer, blant annet en bru på 550 meter over Tørrfjorden. Reisetiden blir redusert med rundt 10 minutt, noe som er bra både for de fastboende og for næringslivet, sier Nygård.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.