Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Torsdag holdt statsminister Støre sikkerhetspolitisk redegjørelse i Stortinget. Sylvi Listhaug mener redegjørelsen inneholdt lite nytt, og mener regjeringen er bakpå i håndteringen av russisk tilstedeværelse rundt kritisk norsk infrastruktur.  – De siste... Les mer »
Naturvernforbundet

Naturvernforbundet: Hogst av naturskog må stanses!

Naturvernforbundet krever at flatehogsten i gammel naturskog må stanses inntil vi vet hvor de mest verdifulle områdene er, men Stortinget sier nei. Ukritisk hogst av naturskog ødelegger leveområdene til en rekke truede... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

LESERINNLEGG: Nok en gang skal arbeidsfolk tape i pensjonsforliket

Det store flertallet på Stortinget straffer igjen dem som jobber og står på. Takken til arbeidsfolkene og bidragsyterne i samfunnet er kutt i opparbeidede rettigheter, og at en må jobbe lenger for... Les mer »
Foto: Senterpartiet

Forsterker beredskapen i helsevesenet

Nylig ble stortingsmeldingen «En motstandsdyktig helseberedskap – fra pandemi til krig i Europa avgitt i Stortingets helse- og omsorgskomité. Sp/Ap-regjeringen har lagt fram den første stortingsmeldingen om helseberedskap, som skal styrke vår... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

Norgesdemokratene har lenge etterlyst en sterkere og klokere satsing på det norske forsvaret. I dag fremstår vårt lands militære beredskap som håpløst inadekvat både mht dimensjonering og kvalitet.  Det mangler både finansiering... Les mer »
Stortinget

Stortingspresidenten til Frankrike

Stortingspresident Masud Gharahkhani vil delta på Forsvarets 80-årsmarkering av tidligere stortingspresident Per Hysing-Dahls flyoperasjoner under andre verdenskrig i franske Blois tirsdag 13. februar. Dagen etter har han møter i det franske parlamentet.... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Regjeringen foreslår 7,3 milliarder for E6 Megården-Sommerset i Nordland

– Vi har i dag lagt fram forslag om kostnadsramme for Megården – Sommerset på E6 i Nordland for Stortinget. Dette er første delstrekning på E6 Megården – Mørsvikbotn, og når veien... Les mer »
fisk sjark lofoten

Sp om kvotemeldingen: – Fisken må bygge kystsamfunn

Regjeringen la fredag frem kvotemelding 2.0 i Tromsø. Næringspolitisk talsperson og leder for Stortingets næringskomite Willfred Nordlund (Sp), skal lose saken gjennom Stortinget.   – Næringen har etterspurt en opprydding etter Solberg-regjeringens kvotemelding... Les mer »
fiske transport industri

Planen for kvotemeldingen klar

Næringskomiteen på Stortinget har valgt saksordfører på Kvotemeldingen som skal stake ut kursen for fiskeriforvaltningen fremover. Sp-topp, næringspolitisk talsperson og komiteleder Willfred Nordlund (Sp) er valgt som saksordfører allerede før meldingen er... Les mer »
Foto: Trondheim Havn

LESERINNLEGG: Ernas påstander om konspirasjonsteorier en avsporing

Fremskrittspartiets kritikk av ny smittevernlov handler om at viktige demokratiske prinsipper settes til side. Høyres partileder Erna Solbergs fokus på konspirasjonsteorier er en avsporing og et forsøk på å ødelegge en viktig... Les mer »