senterpartiet

Senterpartiets Willfred Nordlund fra Nordland ny leder av Næringskomitéen på Stortinget

Nordlund ble valgt inn på Stortinget som fast møtende representant for første gang i 2017, og ble gjenvalgt ved årets valg. Han var også vararepresentant fra 2009 til 2017. − Jeg ser... Les mer »
Stortinget

Christine Asplund skal lage ny skulptur utenfor Stortinget

Den norske billedhoggeren Christine Asplund vant konkurransen om å lage en skulptur som hedrer Anna Rogstad, den første kvinnen som møtte på Stortinget. Av totalt 51 kunstnere som meldte sin interesse for... Les mer »
stortinget

Eva Kristin Hansen (Ap) ny stortingspresident

Stortingets konstituerende møte ble avholdt lørdag 9. oktober. Her ble Eva Kristin Hansen (Ap) valgt til stortingspresident. Med seg i presidentskapet har hun: Svein Harberg (H), første visepresident, Nils T. Bjørke (Sp),... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Staten trenger ikke bompenger!

Det er et trist faktum at det nyvalgte Stortinget elsker bompenger, selv om enkelte partier i valgkampen prøvde å innbille velgerne noe helt annet. Av Vidar Kleppe, Demokratene Et av de verste... Les mer »
Riksrevisjonen

Stortinget har nå gitt formelt klarsignal til Riksrevisjonen

Riksrevisjonen har nå fått formelt klarsignal fra Stortingets presidentskap på at Riksrevisjonen kan gjennomføre etterlevelsesrevisjoner av Stortingets administrasjon. – Det er jeg fornøyd med, sier riksrevisor Per-Kristian Foss. Forrige uke ba Riksrevisjonen... Les mer »
Riksrevisjonen

Nå skal Riksrevisjonen igjen kontrollere Stortinget

Etter at presidentskapet snudde i saken, gjenopptar Riksrevisjonen kontrollen av om Stortingets administrasjon etterlever lover og regler. De siste dagene har det vært mange medieoppslag om Riksrevisjonens rolle i pendlerboligsaken på Stortinget.... Les mer »
stortinget

Stortinget iverksetter skatterevisjon

Stortingets administrasjon har nå iverksatt en bred skatterevisjon av ordningene for representantene. Ekstern ekspertise er engasjert til å gjøre revisjonen. – Jeg forventer at denne revisjonen skal gi oversikt over alle skattemessige... Les mer »
Foto: Stortinget

Stortingsvalget: KrF og MDG under sperregrensen

Når 99,1 prosent av stemmene var opptalt litt før natt til tirsdag hadde MDG 3,8 prosent, KrF 3,8 prosent, Venstre 4,5 prosent og Rødt 4,7 prosent, ifølge nettavisen. Klokken 01.00 over midnatt... Les mer »
frivillighet moms

Vet ikke hva partiene mener om frivillighet

Lite er mer populært i Norge enn frivillighet. Likevel klarer ikke partiene å utnytte det i valgkampen, opplyser Frivillighet Norge. Det årlige Frivillighetsbarometeret kartlegger holdninger til frivillighet i befolkningen. I år var... Les mer »
Foto: Tove Lise Mossestad

Sveinung Rotevatn registrert på gutterommet – Fikk gratis stortingsleilighet

Bodøposten.no publiserte igår nyheten om at KrF-lederen Kjell Ingolf Ropstad har fått millioner kroner ved å folkeregistrere seg på gutterommet. Juss-eksperten Marius Reikerås har konkludert med at dette var ulovlig. Nå er... Les mer »