Det finnes nesten ikke noe bedre enn norske moreller, eller søtkirsebær som mange kaller dem. Moreller innbyr til sommerstemningen vi lengter etter resten av året.
De har en dyp burgunderrød farge og kan brukes til så mye av maten vi lager på denne tiden av året (mer om det senere i saken).
Nå er det fantastiske norske moreller i butikker over hele landet. De kommer fra dyktige produsenter i Hordaland, Rogaland, Sogn og Fjordane, Telemark og Buskerud.
– Vi har full dekning, og leverer til butikkene raskt tempo. Det er høy fart i alle ledd, og morellene kommer i flere tilfeller nærmest direkte til butikk. De skal være så ferske og gode som mulig, slik at folk i feriemodus kan kose seg, sier Sivert Glærum, produktsjef for norsk frukt i BAMA.
Sommertips med moreller
Moreller er rask og enkel snacks, og kan spises som de er. De kan også brukes som et søtt innslag i en sommersalat.
Er du en av dem som elsker å diske opp med søt bakst til venner og familie? Da er morellen din venn – både paier, terter og andre bakverk smaker kjempegodt med moreller på laget. Og vi må heller ikke glemme syltetøy, saftig, hermetisering – for ikke å snakke om ostefatet.
Husk å skylle morellene godt før du spiser dem, samt fjerne stilker og ta ut steiner.
God morellsommer!