LESERINNLEGG: Velferdssystemet ødelegges av høy innvandring

afrika

Økt arbeidsinnvandring fra EØS-land og rask opptjening av velferdsgoder har ført til økt eksport av norske velferdsordninger. Fordi norske stønader er fastsatt i forhold til norske priser og lønninger, gir dette svært god kjøpekraft for borgere i andre land.

Det norske velferdssystemet er derfor svært sårbart for høy innvandring. Det er derfor behov for å finne nye løsninger som fortsatt skal sikre gode velferdsordninger for det norske folk, og samtidig stoppe alle muligheter for å eksportere norske velferdsordninger til utlendinger i andre landt.

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

Demokratene mener derfor at det er behov for å si opp EØS og Schengen avtalen. Hvis stortingspartiene med Høyre, Arbeiderpartiet og FrP i spissen, ikke vil si opp EØS og Schengen avtalen må Norge som et minimum reforhandle EØS-avtalens bestemmelser knyttet til arbeids- og velferdsordninger, samt Schengen-avtalen som faktisk gir fri bevegelse av kriminelle mennesker som ønsker å komme til «lykkelandet» Norge.

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

Ikke for å yte, men for å nyte. Dette store hullet må derfor tettes nå!

Vidar Kleppe
Tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.