lege

Disse koronareglene for arbeidstakere forlenges ut året

Mange av de midlertidige reglene for sykepenger, omsorgspenger og permittering forlenges ut 2021. Refusjon av sykepenger fra dag fire er imidlertid tatt bort, opplyser Simployer. Etter et møte mellom partene i arbeidslivet... Les mer »
Foto: FrP

– Vi har store forventninger til Pollestad på nettolønnsordningen

Det ligger an til at det er Geir Pollestad fra Senterpartiet som blir ny næringsminister. Stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt fra Fremskrittspartiet mener at dette er godt nytt for maritim næring og norske... Les mer »
Regnskap Norge

Regnskap Norge krever endring i skattereglene for frynsegoder

I dag har arbeidsgiver ansvar for å innrapportere alle skattepliktige fordeler ansatte mottar som følge av arbeidsforholdet; eksempelvis frynsegoder i form av gaver, private reiser eller medlemskap på treningssenter som den ansatte... Les mer »
ku

Krever landbrukspakke i høst

–  Situasjonen i landbruket er alvorlig, og næringa trenger en offensiv landbrukspakke, sier leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming. Det er en alvorlig situasjon i landbruket, noe bruddet i jordbruksforhandlingene i vår viste.... Les mer »
Norges Bondelag

Jordbruket krever full kompensasjon

I dag fikk regjeringen kravet fra jordbruket i tilleggsforhandlingene. – Det er avgjørende at bondens kraftige kostnadsvekst blir kompensert, sier leder i Norges Bondelag Bjørn Gimming.  Jordbruket leverte i dag sitt krav... Les mer »
Yrkestrafikkforbundet

LESERINNLEGG: Yrkestrafikkforbundet med fem utfordringer til partiene

Yrkestrafikkforbundet (YTF), organiserer ansatte innen buss, godstransport, lager og logistikk. Her er våre utfordringer til de politiske partiene foran stortingsvalget 2021. Av Jim Klungnes, forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet 1. Gjenreis kollektivtrafikken etter pandemien... Les mer »
mat pleie sykehus

Kommune i Lofoten gir sykepleiere opptil 40.000 mer i lønn

Lønnsnivået til sykepleiere har vært diskutert i lang tid, men Vestvågøy kommune har selv sørget for lønnsøkning for sine sykepleiere, opplyser NRK. – Avtalen innebærer at for de fleste som er ansatt... Les mer »
buss

1 av 5 bussjåfører blir ikke kompensert for overtidsarbeid

Forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet, Jim Klungnes, mener busselskapene spekulerer i trange rutetabeller som fører til ubetalt overtidsjobbing for bussjåfører. I en medlemsundersøkelse fra Yrkestrafikkforbundet svarer 1 av 5 bussjåfører at de som regel... Les mer »
lo stat

Ingen LO-streik i staten

Det blir ingen streik for LO Stat-forbundenes medlemmer i staten etter at partene ble enige hos Riksmekleren torsdag ettermiddag. – Vi er fornøyde med å ha kommet i mål med et godt... Les mer »
ks

Flertallet sa ja – Unio til streik

– KS er glad for en løsning som sikrer kjøpekraften for kommunalt ansatte. Unio takket nei til dette, og velger å gå til streik i en krevende situasjon for landet. Deres krav... Les mer »