cv mal

Ny undersøkelse: Andelen kvinner i lederstillinger går feil vei

I anledning kvinnedagen den 8. mars, har analyseselskapet Dun & Bradstreet analysert andelen kvinner i lederposisjoner i selskaper fra Norge. Resultatet er nedslående. Til tross for blant annet krav om økt kvinneandel... Les mer »
parat

Enighet i meklingen for offshore helikopter

Det er oppnådd enighet i meklingen mellom Parat og NHO Luftfart for redningsmenn i Bristow Norway. Forhandlingsleder, Lars Petter Larsen, sier redningsmennene har fått gjennomslag for sine krav. Larsen sier det er... Les mer »
skatteetaten

Sjokktall: Halvparten av kontrollerte restauranter i Nordland fulgte ikke loven!

A-krimsenteret i Nordland har gjennom 2022 kontrollert 55serveringssteder i Nordland. Hos flere enn halvparten av virksomhetene avdekket de lovbrudd.  Både arbeidsavtaler, lønn i henhold til tariffavtaler og overtidsgodtgjørelse, føring av personallister og... Les mer »
Simployer

Nå kommer den ekstra arbeidsgiveravgiften

Fra nyttår innføres ekstra arbeidsgiveravgift på 5 prosent for alle ansatte med mer enn kr 750 000 i lønn. Nå er det også avklart at pensjonstilskuddene ikke skal med i beregningen. Avklaringen... Les mer »
simployer

Simployer: Disse regelendringene gjelder fra 2023

1. januar 2023 kommer det flere lovendringer som får betydning for deg som jobber med HR, lønn, HMS og økonomi.  Her har Simployers jurister oppsummert det viktigste. Endringer i arbeidsmiljøloven for å... Les mer »
jobbsøknad

Nå blir det vanskeligere å leie inn arbeidskraft

Neste år strammes reglene for bruk av innleid arbeidskraft fra bemanningsbyråer kraftig inn. – Regelendringen vil få store konsekvenser for alle virksomheter som bruker innleid arbeidskraft, sier Ragni Myksvoll Singh. Regelendringen som... Les mer »
lillebyfrisch.no

Cutters på City Nord i Bodø frister med 20.000 kroner i startbonus

Frisørkjeden Cutters klarer ikke ta unna etterspørselen i Bodø. Nå tyr selskapet til et virkemiddel fra toppfotballen for å rekruttere nye kolleger. Frisørkjeden Cutters opplever stor vekst. På landsbasis ligger selskapet an... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Et grønnere og mer aktivt statlig eierskap

Staten eier over 70 selskaper i Norge. Nå legger regjeringen fram en ny eierskapsmelding som blant annet skal bidra til raskere grønn omstilling. Den nye meldingen skrur på både prinsippene, statens mål... Les mer »
fagforbundet

Storrengjøring i Posten og Bring – Fra løsarbeid til faste stillinger for varebilsjåførene

Fagforbundet Post og finans har i mange år jobbet for at Posten og Bring skal ha faste ansatte, også i denne delen av virksomheten. Nå endrer Posten endelig sin driftsmodell. – Posten... Les mer »
utdanning

Skolestreiken over: – Nå må vi se framover og utvikle skolen sammen

– Det er svært synd at partene ikke klarte å bli enige om en løsning og at det må tvungen lønnsnemnd til. Men vi er svært glade for at 150.000 barn og... Les mer »