byggearbeid

LESERINNLEGG: LO støtter i praksis sosial dumping!

Jeg leser i Bodøposten at LO ikke vil støtte innføring av minstelønn i EU/EØS området. Med dette, støtter LO etter min mening sosial dumping og dolker mange arbeidstakere i ryggen. Av Svein... Les mer »
skatt

Søknadsfristen for lønnstilskudd er 5. november

Arbeidsgivere som tok tilbake egne permitterte i juli og/eller august kan sende inn søknad om lønnstilskudd til og med 5. november. Arbeidsgivere har kunnet søke om støtte på lonnstilskudd.no fra 2. oktober.... Les mer »
Foto: Maria Sand

– Uaktuelt med lovfestet minstelønn i Norge

EU-kommisjonen la onsdag frem forslag til nytt direktiv om å innføre minstelønn i EU og EØS-området. – Lovfestet minstelønn er helt uaktuelt i Norge. Lønn skal fastsettes i forhandlinger mellom partene i arbeidslivet,... Les mer »
ferge

LESERINNLEGG: FrP vil sikre norske sjøfolk

Vi var mange som ble svært overrasket over at regjeringen valgte å svekke nettolønnsordningen i budsjettforslaget for 2021. Av Morten Ørsal Johansen og Bengt Rune Strifeldt, FrPs næringsfraksjon på Stortinget. FrP har... Les mer »
buss

Ikke streik: Ja til bussoppgjøret

Arbeidstakerorganisasjonene har nå meddelt Riksmekleren at medlemmene har sagt til lønnsoppgjøret for bussjåfører. Det blir dermed ingen ny streik. – Vi er glade for at oppgjøret nå er endelig godkjent og at... Les mer »
vekter

Vekterstreiken trappes opp

Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund sender fredag varsel til Riksmekleren om ytterligere opptrapping av streiken. Utvidelsen av streiken vil ramme Oslo sentralstasjon, helikoptertrafikken i Norskehavet ut fra Kristiansund, og prosesseringsanlegget til gassfeltet Ormen... Les mer »
buss

Busstreiken avsluttet – Bussene i Nordland går som normalt

Bodøposten.no trykket for kort tid siden nyheten om at busstreiken omfattet store deler av Nordland, men nå er partene enige. Torsdag 1. oktober kl. 7 kom partene frem til et anbefalt forslag.... Les mer »
buss

– De har puttet bussjåførenes lønnsøkning i egen lomme

Busselskapene er arbeidsgiverne til bussjåførene og får penger for å drifte bussrutene av kollektivselskap (f.eks. Ruter) eller fylkeskommunen. Betalingen busselskapene får for å levere busstjenester reguleres jevnlig. En faktor som regnes inn... Les mer »
bedrift lønn avtale

Enighet i elektriker-meklingen

Etter mekling ble EL og IT Forbundet i natt enige med arbeidsgiverorganisasjonen Nelfo om lønns- og arbeidsvilkårene til drøyt 13.000 elektrikere. For EL og IT Forbundet var de prioriterte områdene ved forhandlingsstart... Les mer »
busser

Bussene rammes av streik fra i dag

Det blir streik i bussbransjen etter at meklingen i lønnsoppgjøret ikke førte frem. Streiken omfatter samtlige rutebussjåfører i Oslo og Viken og medfører at alle rutebusser i hele området tas ut av... Les mer »