Enighet mellom HK Norge og NHO

hk norge

HK Norge og NHO ble i dag enige i lønnsoppgjøret for medlemmer i foretak som følger Standardoverenskomsten mellom HK Norge og NHO.

Det ble gitt et generelt tillegg på 7 kroner fra 1. april 2024. Alle garantilønnssatser reguleres med 4,7% fra 1. april 2024. Dette inkluderer det generelle tillegget på kr. 7,-. 

– Vi er glade for å ha kommet til enighet i årets tariffoppgjør. Det generelle tillegget økes med syv kroner, noe som er et godt utgangspunkt før de lokale forhandlingene. sier forbundsleder Christopher Beckham. 

Les også:  Avvikler utskjelt arbeidsgiveravgift

HK Norge kom til forhandlingene med krav om økt kjøpekraft og at HK Norge og NHO sammen skulle satse på kompetanse. Partene er enige om at det blir viktig å få fart på utvalgsarbeidet med kompetanse fremover. 

– Dagens enighet representerer en seier for våre medlemmer. Det viser også at samarbeid og forståelse mellom HK Norge og NHO kan skape solide resultater som gagner alle parter, sier Beckham. 

Les også:  Yrkestrafikkforbundet: Kan bli streik

– Med denne avtalen sikrer vi ikke bare våre medlemmer økonomisk, men vi er også enige om utvalg som skal se på kompetanse. Sier Beckham og fortsetter 

– Det er avgjørende med undersøkelser og ordninger slik at vi sikrer at arbeidstakerne i næringene har kompetansen de trenger for morgendagens arbeidsliv avslutter Beckham 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.