Slik blir julen på TV 2

tv2

Alt legges til rette for å sette det norske folk i den riktige julestemningen når TV 2 viser filmer, julespesialer og julekalendere i desember.

Julen hos TV 2 er fullspekket av godt innhold som skal bidra med å få seeren i julestemning. Vi får endelig et kjært gjensyn med «Vazelina Hjulkalender», en julekalender vi ikke har sett på skjermen siden 2009.

Den splitter nye dramasatsningen «Julestjerna» med blant andre Odin Waage, Ameli Agbota, Hkeem, Hilde Lyrån og Håvard Bakke har premiere, og vi kan by på flere julespesialer.

«LEGO Masters: Kjendisenes julespesial», «Sofa julespesial» og «Truls à la Hellstrøm: Julespesial». Vi byr på en direktesendt humoraksjon sammen med kjente fjes, og «God jul Norge» er på skjermen 23. og 24. desember.

I tillegg til «Vazelina Hjulkalender» får vi et gjensyn med «The julekalender», «Julefergå», «Tinka og Kongespillet», og «Tinkas Juleeventyr» for å telle ned dagene til julaften.

I år igjen viser vi kjente, kjære og klassiske julefilmer som for mange er blitt tradisjoner i julen. På planen er blant annet alle filmene av «Olsenbanden» og «Olsenbanden jr», «Love Actually», «The Holiday», «Grinchen» og de klassiske filmene fra Caprino.

Les også:  Datingekspertens fem beste tips til en god førjulsdate

«Tinka og kongespillet» fra 1.-24. desember:

«Tinka og kongespillet» ble i fjor kåret til den beste julekalender siden 1992 av seerne, og serien mottok SVEND Prisen (danskenes Oscar) for beste danske dramaserie og beste danske skuespiller (Josephine Højberg). Julekalenderen bygger videre på «Tinkas juleeventyr» (2017), der Tinka fant ut at hun var halvt nisse og halvt menneske. Nå blir hun kronprinsesse, men så kommer ikke kongen hjem fra sin rundreise i Nissenes rike. Det utløser et kongespill, en kamp mellom en representant fra hver av rikets regioner. Tinka, som er den nye kronprinsessen, må stille.

«Tinka og kongespillet» vises fra 1. desember på TV 2 og på TV 2 Play. «Tinkas juleeventyr» vises fra 1.-24. desember på TV 2 Play.

«Vazelina Hjulkalender» fra 1.-24. desember:

Les også:  Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

Når julenissen faller ned gjennom et hull i ozonlaget og lander på høggeritomta til Eldar, Viggo, Høgger’n og Johnsen, sier ikke gutta nei til å reparere nissens slede som trenger nye magiske hjul. Men noen skumle fiender gjør alt for stikke kjepper i hjulene for våre helter, og dermed er forviklingene i gang.

«Vazelina Hjulkalender» vises fra 1.-24. desember på TV 2 Zebra og TV 2 Play.

«Julefergå» fra 1.-24. desember:

Kom i julestemning med julekalenderen «Julefergå» og bli med om bord på den litt spesielle fergen «MF Svelå».

«Julefergå» vises fra 1.-24. desember på TV 2 Zebra og TV 2 Play.

«The Julekalender» fra 1.-24. desember

Julekalender med nissene Fritz, Hansi, Gynter, potetbøndene Gjertrud og Olaf Sand og den mystiske Benny i hovedrollene.

«The Julekalender» vises fra 1.-24. desember på TV 2 Zebra og TV 2 Play.

24. desember er full av gode klassikere på TV 2. Dagen starter kl. 08.10 med «God jul Norge». Programmet ledes av Cathrine Fossum, Espen Fiveland og Wenche Andersen i studio. Fra 11.50 vises «God jul, mr. Bean», før Caprinos eventyrlige verden tar over skjermen kl. 12.35. Da vises «Gutten om kappåt med trollet», «Reveenka», «Sjuende far i huset», «Veslefrikk med fela», «Karius og Baktus» og «Askeladden og de gode hjelperne». Videre vises filmen «Askeladden – I Dovregubbens hall» fra 2017 kl. 14.45. Fra kl. 19.05 vies kvelden til filmer som «Jul i Flåklypa» og «I krig & kjærlighet».

Les også:  Advent: Store forskjeller på stearinlys

TV 2 sørger for å vise mange filmer for hele familien i julen. «Astrid Lindgrens jul», «Jul i vennebyen», «Snekker Andersen og julenissen», «Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa», «Elf», «Bohemian Rhapsody», «Doktor Proktors prompepulver» og «Askeladden i Soria Moria slott» for å nevne noen. TV 2 Livsstil sender julefilmer i hele desember.

Hver eneste dag i hele desember får du julefilmer ca kl. 12.00, 14.00, 19.00 og 21.00 på TV 2 Livsstil.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.