ANNONSE: Hvordan komme i gang med trading og investering

I dag er det mange mennesker som ønsker en (relativ) passiv inntekt på siden eller som ser etter beste løsning for å investere pengene sine. På samme tid kan trading og investering virke litt skremmende og overveldende å starte med. Dersom du sitter med et ønske om å starte som trader eller investor, men ikke vet helt hvordan du setter i gang, er dette artikkelen for deg.

Trader eller investor?

Det finnes mange ulike former for investeringer. Noen foretrekker å være involvert og oppdatert på daglige svingninger mens andre foretrekker å sette pengene til side uten å måtte røre dem på lang tid fremover. 

En måte å skille mellom ulike tradere er ved å se på lengden av perioden som et verdipapir holdes. Det finnes daytradere som kjøper og selger i høyt tempo mens andre investerer mer langsiktig. Uansett hva din taktikk for kjøp og salg er, finnes det mye å investere i.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Aksjer og fond

I dag er det veldig vanlig å investere i aksjer og fond. Ved å kjøpe aksjer kjøper du en del av et selskap. Med andre ord kjøper du deg inn som deleier i selskapet sammen med andre aksjeeiere. Du kan få utbytte fra aksjer ved at kursen går opp og gjennom å motta utbytte. Som aksjeeier burde du dermed følge med på selve selskapet/selskapene du har investert i og følge med på trender i markedet etc.  For personer som ønsker å starte med en lavere terskel, kan det være lurt å starte med fond. Du kan kjøpe deg inn i et fond og så vil en profesjonell forvalter gjøre selve investeringene i aksjer. Du kan velge en type fond, for eksempel et tema som teknologi, men du kontrollerer ikke selve forvaltningen. Fond hjelper med å spre risikoen da det er kombinasjoner av ulike aksjer. Det finnes aksjefond, men også kombinasjonsfond og rentefond. Sistnevnte kan være et bedre alternativ dersom du har en kortere sparehorisont. 

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Kryptovaluta

En annen form for trading som blir mer og mer vanlig er investering i kryptovaluta. De siste årene har mange gjort det godt på å investere i Bitcoin og andre virtuelle valutaer. Noen velger å investere langsiktig i disse valutaene, mens andre daytrader eller kjøper med kortere tidshorisont. Som med alt annet, er det viktig at du leser deg opp og forstår hva det er du investerer i før du entrer markedet. 

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

CFD-handel

En annen form for trading er CFD-handel, gjerne kalt handel av differansekontrakter på norsk. Denne formen for trading er litt annerledes i den form at kjøper og selger kontrakter/enheter (CFD-er), men ikke får fysisk eierskap i instrumentet. I stedet drar man nytte av kurssvingninger i markedet og giring. CFD-trading kan anses som mer teknisk og avansert og krever derfor en del research på forhånd samt aktiv handel.

Trading på nett

Når du har funnet ut hvilken type handel du vil starte med, er neste steg å finne en bank eller plattform hvor du kan sette i gang. Det finnes mange ulike nettsider, apper og finansielle institusjoner som tilbyr ulike former for trading på nett. Søk rundt for å finne det som passer deg best.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.