Aker BioMarine posisjonerer seg for fremtidig vekst

Aker BioMarine

Til tross for utfordringer i markedet økte Aker BioMarine den årlige omsetningen med 24 prosent, fra i overkant av 1 milliard kroner (USD 125 millioner) til 1,34 milliarder kroner (USD 155 millioner) i 2018. 

Totalt 1,28 milliarder doser Superba Krill ble solgt over hele verden i 2018. I tillegg bidro Aker BioMarinenes fiskefor, QRILL Aqua til optimale vekstkår for fisk, noe som resulterte i 325 millioner ekstra porsjoner med sjømat. Videre inntok 850.000 hunder fôr tilsatt QRILL Pet.  

Les også:  The Whale på Andenes blir nå realisert

Aker BioMarine leverte et negativt resultat på 8,7 millioner kroner (USD 1 millioner) i 2018, hovedsakelig grunnet betydelige investeringer i ny teknologi, forskning og personell. Disse investeringene har vært avgjørende for å kunne ekspandere krillsegmentet i et svært kompetitivt globalt omega-3-marked.

– Fra et forretningsmessig perspektiv nådde vi våre mål for 2018 med solide leveranser i alle våre segmenter, til tross for noen utfordringer i markedet. Kostnadene økte mer enn ønskelig, grunnet eksterne faktorer som høye drivstoffpriser, men også interne endringer og oppbemanning. Dette har vært nødvendig for å håndtere den raske veksten og utviklingen vi står overfor. Aker BioMarine er i dag en betydelig styrket, og godt posisjonert organisasjon, sier Matts Johansen, administrerende direktør i Aker BioMarine.

Les også:  Nytt program skal gjøre ukrainske flyktninger i Norge til gründere

En betydelig investering er det nye fartøyet Antarctic Endurance med en byggekostnad på 1,1 milliarder kroner (USD 140 millioner). Antarctic Endurance er det første fartøyet som er designet og konstruert fra grunnen for krillfisket. Skipet er bygget på det norske verftet VARD og tar i bruk den nyeste miljøteknologien, noe som reduserer CO2-avtrykket med 30 prosent, sammenlignet med andre fartøy. Antarctic Endurance begynte å fiske i starten av sesongen for krillhøsting i 2019.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.