HP og L’Oréal skal effektivisere kosmetikkindustrien med 3D-print

pr-o

I november ble Formnext, verdens største produksjonsarrangement avholdt. Her viste HP frem utvidede partnerprogrammer, økosystemer og innovative produksjonsapplikasjoner utviklet med Multi Jet Fusion og Metal Jet 3D-print-systemer. I tillegg presenterte de nye samarbeider.

L’Oréal er verdens største kosmetikkselskap og de har nå inngått et samabeid med HP. Målet med samarbeidet er å øke produksjonsfleksibilliteten og produsere nyskapende emballasje, samt styrke kundenes opplevelser. L’Oréal rettet seg fort mot HP Multi Jet Fusion og sammen jobbet selskapene for å designe og skalere opp store mengder justerbare beholdere slik at L’Oréal på en smidigere måte fikk levert, fylt og markert emballasjen.

Dette resulterte i en kostnadsreduksjon på 33 prosent og 66 prosent i tidsbesparelser. Gjennom covid-19 pandemien har man også sett at dette er verdifullt da det gir L’Oréal raskere mulighet til å omstille seg ved endring i forbukernes kjøpsatferd. 

-Med effektiv utvikling av 3D-printing åpner HP opp og gir mulighet for mer fleksible og bærekraftige løsninger. Samarbeidet med L’Oréal er svært spennende og viser at 3D-printing har en interessant fremtid i vente med uendelige muligheter som vil øke produksjonsfleksibiliteten på tvers av flere bransjer, sier Verner Hølleland, Administrerende direktør i HP Norge.

For å møte den økende etterspørselen etter smidigere 3D-produksjon og massetilpasning på tvers av bransjer, utvider HP også sitt DMN (Digital Manufacturing Network) av delleverandører. 

L’Oréal planlegger å bruke HPs DMN til å skalere beholdere over hele den globale forsyningskjeden, og oppfylle bærekraftsmålene ved å produsere delene effektivt når og hvor de trengs.

HP skal i tiden fremover utvide sitt globale digitale produksjonsnettverk med nye sertifiserte delleverandører. Dette sikrer de høyeste standardene for kvalitet og pålitelighet etter hvert som etterspørselen øker for Multi Jet Fusion produksjon. 

Nettverket inkluderer nå både produksjonspartnere og Multi Jet Fusion sertifiserte partnere som utnytter HP 3D-printløsninger for å designe, produsere og levere deler i stor skala. Mer enn 30 nye Multi Jet Fusion-partnere skal levere kvalifiserte, lokale produksjonstjenester. 

HP Metal Jet momentet fortsetter i forkant av kommersiell tilgjengelighet i 2022. 

På Formnext viste HP også frem momentet rundt Metal Jet-plattformen, inkludert nye deler og fremdrift med partnere som GKN og Volkswagen. Volkswagen integrerer HP Metal Jet produserte deler på deres T-Roc Cabriolet. Delene har bestått kollisjonstestsertifisering og veier nesten 50 prosent mindre enn konvensjonelle komponenter. 

Etter hvert som HP fortsetter å validere produksjonsapplikasjoner med partnere og kunder, beveger det seg mot bredere kommersiell Metal Jet tilgjengelighet i 2022.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.