Forsikringsselskap advarer: Kan bli dyrt å handle billig

pynt lys dekor

På fredag blir det knallhard kamp om parkeringsplasser for sulteforete tilbudskunder. Det kan vise seg å bli svært kostbart for bilistene.

En av tre skader denne dagen vil være parkeringsskader. Fredager er den dagen i uken det skjer flest bulkeskader, og erfaringer viser at det kan bli ekstra ille på årets Black Friday.

– Alt tyder på at næringsliv og handelsstanden i år virkelig har ladet kanonene og gjort klart for storinnrykk, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Mange aktører har også kampanjer og tilbud som varer fra nå og helt frem til selve dagen som er Black Friday. Likevel er ikke Voll i tvil, det er fredag 26. november som blir den store bulkedagen.

Les også:  LESERINNLEGG: Det vanskelige dilemmaet om terrorfinansiering

Normalt registrerer forsikringsbransjen over 500 parkeringsskader på den store handledagen, og selv med økt netthandel er det ingen ting som tyder at det kommer til å bli noe bedre i år.

Gjensidige regner med at med at årets største handledag fredag 26. november også kan bli årets største bulkedag.

I snitt koster en parkeringsbulk rundt 20.000 kroner, et beløp som øker år for år på grunn av ny teknologi og dyrere deler. En del vil nok oppleve og komme slukøret hjem der poser er byttet ut med en skademelding under armen. Forsikringsbransjen totalt har i første halvår i 2021 utbetalt over en halv milliard kroner etter skader som gjelder rygging og påkjørt parkert kjøretøy.

Les også:  Bussjåfører: - Fremkommelighet viktigere enn billigere billetter

– Vår erfaring er at de fleste kjører inn med fronten først – når de parkerer. Vi mener at dersom flere i stedet rygger inn og kjører ut fra parkeringsplassen ville mange smeller vært unngått, og flere farlige situasjoner avverget, sier Voll. Styr unna trange parkeringsplasser, rygg inn, hold vinduene fri for dugg, og la ikke små barn åpne døren selv, er noen av rådene til Voll. Dette er kanskje noe av det lureste du kan gjøre denne dagen, sier han videre. 

Les også:  Dette frykter vi i trafikken i Nordland

– Pust med magen, unngå trange parkeringsplasser og har du en dårlig dag, bli hjemme og kjøp varene på nett, avslutter Voll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.