hagl

Procon Digital dropper klimakvoter: Planter klimaskog i Norge

– Vi valgte å plante klimaskog i Norge i stedet for å kjøpe klimakvoter vi ikke helt vet hvor havner. I tillegg til å bidra til et bedre miljø bidrar vi til... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norge får fiske mer makrellstørje i 2023

Norge har i fiskeriforhandlinger denne uken fått gjennomslag for økt kvote på makrellstørje i 2023. Norsk totalkvote i 2023 blir etter dette 368 tonn, tilsvarende en økning på om lag 23 prosent.... Les mer »
black friday

Ny trend i Norge: Black Friday erstattet av Black Week

Salgsrekorder settes ikke lenger på selve Black Friday. Nå handler det om Black Week, viser data fra Nets og Google – og stadig flere butikker gjør det til og med til Black... Les mer »
julegate

LESERINNLEGG: Skam at Bodø ikke har julemarked og julelys!

Det er en skam at Bodø ikke får til et julemarked og fine belyste julegater. Se hva andre byer i Norge og Europa får til når det gjelder og lage det koselig... Les mer »
nmbu

Samarbeidet i nord selv om det var spent mellom Norge og Russland

Frykten for Russland var større jo lenger unna grensen du kom. Før Russland invaderte Ukraina i vår, var Barentssamarbeidet et møtepunkt som normaliserte forholdet mellom nordmenn og russere. Mens det var spent... Les mer »
lobben emd

Tidenes barnevern-skandale: Lobben-saken blir Europa-historiens første doble EMD-sak!

Trude Lobben skapte overskrifter i aviser og hovedsaker på TV i Norge etter at kun knuste barnevernet i Norge og regjeringsadvokaten med seieren i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) i Strasbourg 10. september... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Norge som fredsnasjon en bløff

På Regjeringens hjemmeside leser vi om Norge som formidler av fred og forsoning i verden. «Norge har vært engasjert i en rekke fredsprosesser gjennom flere tiår. Konfliktløsning og bidrag til forsoning er en sentral... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Mange menneskeliv er gått tapt

Fremdeles pågår de halvårlige møtene under norsk ledelse i den såkalte giverlandskomiteen for de palestinske selvstyremyndighetene.  Det skjedde sist i slutten av september, og utenriksministerens triste konklusjon var at mange menneskeliv er gått tapt. Det... Les mer »
Norges Skøyteforbund

Norge tildelt VM på skøyter 2025 – Usikkert om det kan gå

Det internasjonale skøyteforbundet, ISU, har i styremøte i oktober tildelt Norge og Hamar, VM-enkeltdistanser på skøyter i 2025. Men på grunn av strømkrisen og en uavklart situasjon i Norges nasjonalanlegg, Vikingskipet, tør... Les mer »
naf

Nå vedtar EU enklere lading av elbil – Vil også gjelde Norge

Snart blir det slutt på at du må ha 10-15 apper for hurtiglade elbilen din. I oktober vedtar EU at du skal kunne bruke din ene favorittapp til alle hurtigladestasjoner i hele... Les mer »