google

80 000 flere har rask internettilgang i Norge

96 prosent av alle husstander i Norge har nå tilgang til raskt internett. 2,4 millioner husstander har nå tilgang til rask internettilgang på 100 Mbit/s. Det er 80 000 flere enn ved... Les mer »
pr-o

Knuser nabolandene: Norge best i Norden på miljø

Norge topper statistikken i Norden når det gjelder å innføre bærekraftige tiltak i hverdagen. En fersk undersøkelse utført av OnePoll på vegne av OnePlus viser at nordmenn er dobbelt så flinke som danskene... Les mer »
In The Same Boat

Tusenvis av ungdommer til Norge for å rydde søppel

Tusenvis av unge voksne fra hele Verden vil komme til Norge for å rydde søppel i fjæra. Siden 2017 har foreningen In The Same Boat ryddet mer enn 1300 tonn plast fra... Les mer »
f-16

Ber Norge gi F-16 jagerfly til Ukraina

Norsk-ukrainsk venneforening ber regjeringen om å gi norske F16 jagerfly til Ukraina. Norge er et av NATO-landene som har faset ut sine F16 fly. Disse flyene bør så fort som mulig overføres... Les mer »
Norsk Fjernvarme

Stort potensial for mer fjernvarme i Norge

Etter rekordåret 2021, falt produksjonen av fjernvarme noe i fjor. Men potensialet for videre vekst fram mot 2030 er stort. Den samlede fjernvarmeproduksjonen i Norge var 7,1 milliarder kilowattimer (TWh) i 2022,... Les mer »
været bodø

Ny rapport: En femtedel av naturskogen er vernet

En ny rapport viser at stadig mer av de viktigste skogverdiene beskyttes gjennom vern, opplyser Miljødirektoratet. – Det gror godt i skogen i verneområdene våre! På bare fem år ser vi en... Les mer »
Foto: Per Inge Johnsen

Heimevernet inviterer til arrangementet «Norges Beredskapvilje» i Bodø

Førstkommende tirsdag inviterer Distriktsrådet i HV14 alle med en tanke for beredskap til arrangementet Norges Beredskapvilje. – Var du bekymret for om du fikk Pepsi Max under streiken, hvor bekymret vil du... Les mer »
nfk

– Viktig for oss i Norge at Finland har blitt medlem av NATO

Nylig ble det kjent at Finland offisielt blir medlem av NATO. – Vi lever i en tid med et helt nytt sikkerhetspolitisk bilde. Russlands invasjonskrig i Ukraina har gjort oss mer sårbare.... Les mer »
kjernekraft

LESERINNLEGG: Norge har kjernekraftkompetanse

I debatten om kjernekraft ser man ofte påstander om at Norge ikke har kompetanse på kjernekraft, og at kjernekraft er noe nytt og uprøvd i Norge. Det er underlige påstander. Av: Marius... Les mer »
grønnsaker

Nå kan det bli dyrt å grønnvaske

EU forslår nå strenge krav til hva som kan kommuniseres som grønt og bærekraftig. Både i EU og i Norge kan grønnvasking ende med store bøter. Nylig la EU-kommisjonen frem et forslag... Les mer »