Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Torsdag holdt statsminister Støre sikkerhetspolitisk redegjørelse i Stortinget. Sylvi Listhaug mener redegjørelsen inneholdt lite nytt, og mener regjeringen er bakpå i håndteringen av russisk tilstedeværelse rundt kritisk norsk infrastruktur. 

– De siste årene har vi gjennom flere mediesaker og egne sikkerhetstjenester blitt advart om russisk tilstedeværelse i nærheten av kritisk norsk infrastruktur. Likevel gjør regjeringen altfor lite for å gjennomgå ordninger som kan gi tilgang til russere og kinesere til virksomheter som er av stor betydning for Norge. Regjeringen er altfor naive og bakpå i sikkerhetspolitikken, sier Listhaug.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

– Allerede i 2022 ble det kjent at 253 russere har gyldig farledsbevis i Norge. I mai ble det avdekket at 112 russiske og 20 kinesiske kapteiner får styre skip som er den viktig del av totalforsvaret vårt. I tillegg har russere med bånd til Putins regime eid hytter rundt norske militæranlegg. Frp savner konkrete politiske grep fra regjeringen som sikrer at dette ikke fortsetter, sier Listhaug.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Fremskrittspartiet fremmet nylig et forslag i Stortinget der de ber regjeringen gjennomgå alle tillatelser og ordninger for personer fra land som utgjør en sikkerhetsrisiko for  Norge, i alle sektorer med mål om å tette sårbarheter. Listhaug håper nå at flere partier kan samles rundt forslaget.

– Dette handler om å trygge innbyggerne og næringslivet vårt. Da er det avgjørende at regjeringen tar en skikkelig gjennomgang for å avdekke omfanget og deretter slå tilbake mot krefter som utgjør en åpenbar sikkerhetsrisiko mot Norge, sier Listhaug.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.