Brudd i lønnsoppgjøret for Befalets Fellesorganisasjon

befalets fellesorganisasjon

Det er nå brudd i forhandlingene mellom staten og Befalets Fellesorganiasjon. Jens Jahren, som er lederen i Befalets Fellesorganisasjon (BFO) er meget skuffet over Statens manglende forhandlingsvilje i det statlige lønnsoppgjøret.

– På vegne av våre medlemmer kan ikke BFO lenger akseptere at de variable tilleggene i Forsvaret ikke er pensjonsgivende. Ny pensjonsavtale fra 1. januar 2020 vil påvirke dette ytterligere i negativ retning hvis ikke det gjøres noe med grunnlaget for hva som inngår i den pensjonsgivende inntekten, sier Jens Jahren.

Les også:  Internasjonal dag for kvinner i maritim næring

– Når staten ikke vil gi sine ansatte samme pensjonsrettigheter som kommunal sektor, har vi ikke noe annet valg enn å bryte forhandlingene, sier Pål N Arnesen, leder i YS Stat.

– Det er besynderlig at staten ikke følger opp pensjonsavtalen som staten og arbeidstakerorganisasjonene ble enige om i 2018. Jeg tror de fleste vil være enige om at det bør være samme regler i hele offentlig sektor, påpeker han.

Les også:  Streiken avblåst: Enighet i oppgjøret for vekterne

Oppgjøret går nå til mekling hos Riksmekleren 21. – 23. mai. YS Stat bringer også med seg lønnskrav inn i meklingen. Hvis partene ikke blir enige i meklingen, blir det streik i staten fra 24. mai.

BFO håper nå at den videre prosessen og meklingen i staten vil bidra til en løsning på dette.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.