nfk

Vil bygge utviklingsarena for Forsvaret i Bjerkvik

Fylkesrådet bevilger over 3,4 millioner kroner til Arena Nord Utvikling for å etablere en industriell utviklingsarena for Forsvaret på Elvegårdsmoen i Narvik kommune. – Hvis Arena Nord Utvikling lykkes i arbeidet vil... Les mer »
f-35

Flykrasj i USA: Alle F-35 i Norge må oppgraderes

Et amerikansk F35B-fly krasjet i en rullebane i Fort Worth i Texas i midten av desember i fjor. Nå må alle de norske kampflyene av typen F-35 må oppgraderes innen 90 dager,... Les mer »
stortinget

Utenriks- og forsvarskomiteen besøker USA

Utenriks- og forsvarskomiteen besøker USA denne uken. I løpet av uken skal komiteen blant annet besøke New York, Washington D.C. og Norfolk. – Det er alltid nyttig og lærerikt å besøke USA.... Les mer »
data program web

– Klokt å avlyse IKT-konkurranse i Forsvaret

Forsvaret og Forsvarsmateriell nå avlyser den pågående anbudskonkurransen som ville ha ført til privatisering av deler av Forsvarets IKT-tjeneste, i følge shifter.no. – En klok avgjørelse for rikets sikkerhet, sier Norsk Tjenestemannslag-leder... Les mer »
avinor

Nye Bodø lufthavn kunngjør konkurranse på kontrakt verdt 2,2 milliarder

Avinor skal sammen med Bodø kommune og Forsvaret bygge en ny lufthavn som etter planen skal stå ferdig i løpet av 2029. Kostnadsrammen er på 7,2 milliarder, hvor Avinor bidrar med 2,6 milliarder, mens resten skal... Les mer »
Forsvarets forskningsinstitutt

I dag skytes to norsk-nederlandske satellitter opp

I dag klokken 15.56 skal tvillingsatellittene Birkeland og Huygens skytes opp fra Florida, USA. Satellittene er utviklet og bygget av Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) i samarbeid med to nederlandske forskningsinstitutter (NLR og TNO). De... Les mer »
telia

Dekning overalt: Telia skal ha Starlink som mobiltjeneste

Telia har den siste tiden gjennomført spennende tester med lavbanesatellitter fra Starlink i kombinasjon med mobilnettet. Resultatene er lovende, og Telia ser for seg en rekke ulike bruksområder for næringsliv, viktige samfunnsfunksjoner... Les mer »
forsvar norge

Etterlyser 300 millioner til et beredskapsløft for Heimevernet

Krigen i Europa, klima- og energikrisen har vist at vi som samfunn må være bedre forberedt i møte med akutte og langvarige krisehendelser. Nå etterlyser Landsrådet for Heimevernet et tydelig beredskapsløft i... Les mer »
tv2

Nye kjendisrekrutter klare for «Kompani Lauritzen»

Våren 2023 er det klart for en ny sesong av «Kompani Lauritzen» på TV 2 og TV 2 Play, der 14 nye kjendiser må gjennom befalets strenge, militære regime. Her er kjendisrekruttene... Les mer »
Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

Heimevernet etter øvelse Heron 3 på Helgeland: – Vi har lyktes 100 prosent

HV14 innsatsstyrke Heron har denne uken gjennomført systemøvelsen «Heron 3» på Helgeland. Sjefen for Heimevern-øvelsen er svært godt fornøyd. – Først vil jeg takke alle soldater i Heron for en fantastisk godt... Les mer »