Lakseanalytiker: – Litt mye hysteri foreløpig

laks

Lakseaksjer er spennende til tross for koronaprisfall, mener sjømatanalytiker Christian Olsen Nordby til Börssnack, en av Sveriges mest kjente finanspodkaster.

Christian Olsen Nordby, sjømatanalytiker i Kepler Chevraux, er gjest i siste episode av podkasten «Börssnack med Hansén & Olavi», som gis ut av finansselskapet IG.

I episoden diskuterer Nordby og programleder Erik Hansén utsiktene for norsk lakseindustri. Nordby trekker frem lakseskatt, etterforskning for prissamarbeid, og koronavirus som trusler lakseinvestorer bør være på vakt for, men mener markedet er for forsiktige.

– Lakseselskapene har til nå ikke hatt fallende inntjening på grunn av korona. Børsfallet handler om frykt for at korona skal komme til Europa og USA, og at det skal svekke etterspørselen. Men det har ennå ikke vært tilfelle. Jeg føler det har vært litt mye hysteri foreløpig, sier han.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Nordby trekker frem færøyske Bakkafrost, Mowi og Grieg Seafood som selskaper det er verdt å følge med på.

– Mowi er selskapet som har falt mest, men det er nok litt ufortjent. Det er nok en del shorting, fordi det er det letteste selskapet å shorte. Jeg tror det nok det skal litt opp, sier han.

«Börssnack med Hansén & Olavi» er an av Sveriges mest populære podkast om økonomi og finans, med over 20 000 lyttere hver uke. Podkasten er ledet av senioranalytiker Erik Hansén i IG sammen med Jonas Olavi, tidligere sjefsforvalter hos Alfred Berg.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Fredagens episode er den første av flere episoder rettet mot et norsk publikum. Fremover kommer det til å være både mer innhold om norsk børs og finans.

– Vi diskuterer de globale markedene med fokus på Norden. Det finnes sektorer i Norge som ikke finnes i Sverige, om omvendt. Vi håper Börssnack kan utvide investeringshorisontene for våre nye lyttere i Norge, og også vise våre svenske lyttere hvilke spennende muligheter de kan finne i Norge, sier programleder Erik Hansén.

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

«Börssnack med Hansén & Olavi» er tilgjengelig hver fredag hvor enn du finner podkaster.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.