Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren lanserer fempunktsplan for å skape større åpenhet om aksjeeiere

Næringsminister Jan Christian Vestre vil gjøre det enklere å finne informasjon om hvem som eier aksjer i norske selskaper. I dag lanserte Vestre nye tiltak for å skape større åpenhet.  – Åpenhet... Les mer »
skatt

Flere aksjeselskaper slet med å betale for seg i 2023

Økonomiske utfordringer satte sitt preg på både privatpersoner og næringslivet i året som gikk, men det var på foretakssiden vi så den tydeligste utviklingen når det gjelder betalingsanmerkninger. 253.031 nordmenn sto oppført... Les mer »
aksjer

Dette er Nordnet-kundenes mest kjøpte aksjer i 2023

Etter en positiv start på desember har ikke det velkjente aksjerallyet forekommet på Oslo Børs. Allikevel har Nordnets kunder nettokjøpt aksjer for 148 millioner i desember. For året har Nordnets kunder nettokjøpt... Les mer »
fond valuta

Norske investorer tror positiv utvikling i markedet er falsk

Majoriteten av investorene anser aksjemarkedets positive utvikling som en falsk start på et fremtidig bull-marked, og kun 9% tror vi allerede befinner oss i en periode med varig positiv utvikling. Dette viser... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nok et rekordår for staten som eier

Utbyttet til staten fra selskapene med statlig eierandel har aldri vært høyere enn 2022. Samtidig viser statens eierrapport at betydelig flere av selskapene rapporterer på sine klimagassutslipp. – I tråd med forventningene... Les mer »
Regnskap Norge

Regnskap Norge: – Når er det forsvarlig å dele ut utbytte?

Resultater fra årets generalforsamlinger viser rekordhøy utdeling av utbytter. Hvor forsvarlig er det å dele ut utbytte i år? – Næringslivet opplever nå ekstraordinær økning i kostnader som følge av usikre tider... Les mer »
Revisorforeningen

Skal bli verdensledende i bærekraft

Regjeringens eierskapsmelding er lagt frem. Og ambisjonene er høye: – Det statlige eierskapet skal være verdensledende på bærekraft. – Dette er veldig positive signaler fra Regjeringen, sier adm. direktør Karen Kvalevåg i... Les mer »
Regnskap Norge

Ny eierskapsmelding: Staten presser rapportering fra små bedrifter

Statens nye eierpolitikk påvirker også små og mellomstore virksomheter. – Den nye eierskapsmeldingen aktualiserer behovet for bærekraftsrapportering blant store foretak – og dermed også fra små og mellomstore bedrifter, som inngår i verdikjedene... Les mer »
bjørn erik

Første nettokjøp av aksjefond på tre måneder

Verdens børser fikk en etterlengtet opptur i siste halvdel av juli. Etter to måneder med nettosalg av aksjefond, nettokjøpte Nordnets kunder aksjefond for 29 millioner kroner i juli. Rentefond ble nettokjøpt for... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

58 millioner mer til gründere og vekstbedrifter

Regjeringen vil tilføre Investinor ytterligere 58 millioner kroner, for å styrke kapitaltilgangen til bedrifter i tidlige faser og for å utvikle forvaltningsmiljøer over hele landet. – Investinor bidrar til at lovende bedrifter... Les mer »