Dette er Nordnet-kundenes mest kjøpte aksjer i 2023

aksjer

Etter en positiv start på desember har ikke det velkjente aksjerallyet forekommet på Oslo Børs. Allikevel har Nordnets kunder nettokjøpt aksjer for 148 millioner i desember. For året har Nordnets kunder nettokjøpt aksjer for hele 2,8 milliarder kroner.

Private investorer hos Nordnet omsatte aksjer for 17,4 milliarder kroner i desember, og netto ble det kjøpt aksjer for 148 millioner kroner. Frontline troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 79,6 millioner kroner. Aker BP topper salgslisten, med et nettosalg på 130 millioner kroner.

Børsmåneden desember har vært preget av positive inflasjonstall og sentralbanker som har på langt nær erklært rentetoppen for nådd for denne gang. Dette har satt fyr på teknologiaksjene, og man ser store indeksutslag spesielt i USA.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

I Norge har en svak oljepris tynget børsen, men her ser man også glimt av enkelte teknologi- og fornybarselskaper som har fått medvind fra teknologioptimismen i USA.

– Pexip er et selskap som falt mye gjennom 2022 etter et fantastisk 2021. I år har derimot selskapet levert bra resultater som investorene har prisgitt og sendt aksjen opp 99 prosent, sier Mads Svendsvik Johannesen i Nordnet.
 

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

I løpet av november måned har Nordnets kunder kjøpt aksjer som har falt og solgt seg ned i aksjer innenfor oljeservice. Mest kjøpt er Frontline, Equinor og Okea, mens mest solgt er Aker BP, Solstad Offshore.

På salgstoppen troner Aker BP, Solstad Offshore og TGS som de mest solgte aksjene i desember måned.

– Etter den mye omtalte striden mellom Kjell Inge Røkke og Christen Sveaas som har sendt Solstad Offshore-aksjen opp nesten 40 prosent på en måned, har interessen avtatt, og flere private sparere har sikret gevinst, fortsetter Mads Svendsvik Johannesen i Nordnet.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

– Den mest kjøpte aksjen i 2023 er Frontline, som har vært et scoop for de som har eid denne. Aksjen har steget på geopolitisk uro kombinert med lite til ingen ny kapasitet av båter til markedet fremover. Nordnet-kundene har nettokjøpt Frontline for 544 millioner kroner.

– Den mest solgte aksjen i 2023 er Kahoot!. Dette har sin naturlige forklaring i at selskapet er i en prosess ved at et investorkonsortium vil kjøpe selskapet av børs for å videreutvikle selskapet, avslutter Mads Svendsvik Johannesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.