Skal bli verdensledende i bærekraft

Revisorforeningen

Regjeringens eierskapsmelding er lagt frem. Og ambisjonene er høye: – Det statlige eierskapet skal være verdensledende på bærekraft.

– Dette er veldig positive signaler fra Regjeringen, sier adm. direktør Karen Kvalevåg i Revisorforeningen. Skal selskapene bli grønnere er det helt avgjørende at staten som eier tar en mer aktiv rolle og stiller krav. Det vil legge listen for utviklingen også i resten av næringslivet. At Næringsministeren også er så klar på at selskapene må legge anerkjente standarder til grunn for gjennomføring og rapportering, er også svært viktig, og helt i tråd med vårt syn, sier Kvalevåg.

– Én felles standard er faktisk helt avgjørende for at informasjonen skal være sammenlignbar, begripelig og tilgjengelig. Sammen med uavhengige bekreftelser vil dette også gjøre det mye vanskeligere å bedrive grønnvasking, sier Kvalevåg.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

– I Europa er obligatoriske standarder for bærekraftsrapportering (ESRS) rett rundt hjørnet. Det er disse som vil være gullstandarden også i Norge, sier Kvalevåg. Der er det også krav om uavhengig attestasjon, som er en helt nødvendighet for kredibilitet og tillit. Vi som revisorer er beredt til å gjøre vårt for at samfunnsmålene nås, sier Kvalevåg.

Akademiet for bærekraftsrapportering er et samarbeid mellom Revisorforeningen, BDO, Deloitte, EY, KPMG og PwC, og gir opplæring i temaer som vil inkluderes i de kommende obligatoriske standardene for bærekraftsrapportering i Europa (ESRS). Akademiets første kull går i disse dager for fulle hus med deltakere både fra bransjen og fra næringslivet.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

– Vårt akademi er det eneste kursopplegget i Norge som utelukkende bygger på de kommende europeiske standardene, sier Kvalevåg.

– Det er vi glad for at også næringsminister Jan Chr. Vestre har merket seg. I sin hilsning til de 250 deltakerne på akademiet forrige uke, understreket Vestre at det nå er mange som vet om arbeidet som gjøres i bransjen og på akademiet, og at dette er viktig for at vi sammen skal nå klimamålene.

– Jeg ønsker meg at bærekraftsrapportering skal bli en naturlig del av en bedriftsanalyse, slik regnskapstallene er det i dag, sa Vestre blant annet.

– Det vil i fremtiden være en forutsetning for lønnsomhet og videre fremgang at man tar bærekraftsutfordringene på alvor. Som bransje har vi lang erfaring i å hjelpe kundene våre til å drive bedre og mer effektivt. Bærekraft er en integrert del av selskapenes virksomhet og rapportering. Finansiell og ikke-finansiell informasjon er to sider av samme sak, og må ses i sammenheng, sier Kvalevåg.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

-Ingen kan gjøre denne jobben bedre og mer effektivt enn revisor. Vi bidrar til at informasjonen blir enklere å bruke, mer effektiv og ikke minst pålitelig. Gjennom veiledning og kvalitetssikring bidrar vi til at bærekraftsmålene nås og samfunnet blir et bedre sted for oss alle, avslutter Kvalevåg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.