Annenhver pusser opp i sommer

skruer hammer tang

Koronasommeren er sommeren hvor hammer og pensel blir flittig brukt av nordmenn, viser fersk undersøkelse. Så mange som én av ti nordmenn i voksen alder sier de skal bygge terrasse av ett eller annet slag de kommende ukene.

Det viser resultatene i en landsrepresentativ undersøkelse analysebyrået Sentio har gjort på oppdrag fra forsikringsselskapet If. 1007 personer over hele Norge er intervjuet.

27,5 prosent sier de skal gjøre hagearbeider. 22,6 prosent har planer om å beise eller male hus, hytte eller annen fritidsbolig, mens 15,4 prosent oppgir at de skal pusse opp innvendig i boligen eller på hytta.

Les også:  Spennende baderomsnyhet fra Designa i Bodø

Norge er delt i to: Nesten halvparten i undersøkelsen sier de ikke skal pusse opp i sommer. Den andre halvdelen har prosjekter i hagen eller ett eller annet de skal fikse på boligen eller hytta.

– Siden folk måtte kaste om på ferieplanene og reisemulighetene ble begrenset i koronatiden, er det nok mange som nå ser sitt snitt til å gjøre oppussing eller større arbeider i hagen de har skjøvet på tidligere, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

– Fra tidligere boligundersøkelser vet vi at drenering er noe mange utsetter og utsetter, men i sommer virker det som om en del setter i gang. 3,4 prosent svarer at de skal drenere rundt boligen eller fritidshuset sitt, sier han.

Les også:  Dette er livsfarlig for gårdshunden

På oppdrag fra If gjør bygningsinspektører fra Anticimex boligsjekker hos Ifs forsikringskunder som en frivillig del av boligforsikringen. Sjekken gir en oversikt over eventuelle utbedrings- og forbedringsområder for boligen.

Inspektørene går gjennom 150 sjekkpunkter for å gi boligen bedre sikkerhet og gjøre vedlikeholdet lettere. Nesten 100 000 boliger i Norge har gått gjennom If Boligsjekk de siste årene.

– Mangel på eller dårlig drenering er noe som går igjen, så det er fint å se at mange tar et tak denne sommeren. Styrtregn og skader fra overvann er vanlige i juli og august, sier regionsjef Stian Mjåsund i Anticimex.

Les også:  14. mars er biff og blowjob-dagen!

Denne sommeren har alle kundene som har boligforsikring i If fått oppgradert forsikringen sin til å inneholde telefon- eller videoveiledning fra boligekspertene i Anticimex.

– Det er stor bredde i spørsmålene, alt fra hvordan lage en platting til hvordan man går fram for å søke om byggetillatelse hos kommunen, sier Mjåsund.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.