elbilforeningen

Vil fjerne bompenge miljørabatt for elbiler

– Statens vegvesens forslag om å avvikle miljørabatten for elbiler er en krigserklæring mot både klimaet og den viktige elbilsatsingen, sier Unni Berge, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk elbilforening. –... Les mer »
avis media

LESERINNLEGG: Grønn omstilling en floskel for politikere uten arbeidslivserfaring

Leder i unge sentrum, Simen Bondevik, hadde nylig et debattinnlegg i Nettavisen.no som oppmuntrer til et tilsvar. Innlegget åpnes bombastisk med «Stadig flere tar til orde for en kontrollert utfasing av norsk... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Symbolsk likestilling eller familiepolitikk som faktisk hjelper?

Det er tydeligvis ingen grenser for hva enkelte politikere vil blande seg opp i. Høyre tar nå til orde for å svarteliste selskaper som ikke oppfyller FNs mål om likestilling. Av: Silje... Les mer »
Mestergruppen

Saltdalshytta inngår samarbeid for grønnere hyttebygging

Saltdalshytta i Røkland i Salten styrker sin satsning på bærekraft og inngår derfor et samarbeid med Nasjonalparken Næringshage for å utvikle en ny veileder for grønnere utvikling av nye fritidsboliger. Hyttebygging medfører... Les mer »
Foto: Stortinget

LESERINNLEGG: FrP sin såkalte fornuftige klimapolitikk henger ikke på greip

Etter å ha lest det lettere absurde leserinnlegget til FrP sin energi og miljøpolitiske talsperson, Terje Halleland, er et tilsvar med en del åpne spørsmål FrP gjerne kan oppklare på sin plass.... Les mer »
terje halleland

LESERINNLEGG: FrP vil ta fornuften tilbake i klimapolitikken

FNs klimapanel slapp denne uken en ny delrapport om politiske tiltak for å unngå global oppvarming som overstiger 1.5 grader. Disse rapportene er dyster lesning, men i møtet med dem er det... Les mer »
gunnar andreassen podcast

VIDEO: Standup-komikere fra Bodø vitser om pendlerbolig-skandalen

Journalist og podcaster Gunnar Andreassen har invitert standup-komikerne Martin Soulimani og Bjørn Erik Bryhn fra Bodø for å snakke om nyhetsbildet i en fersk podcast. Laks på Skype, NAF og klima, flyktninger... Les mer »
nfk

– Grønt skifte i Europa umulig uten oss i Nord

– I sentrum for det grønne skiftet i Europa ligger industrikompetansen og grønne løsninger i Boden, Vasa, Lulea, Narvik, Mosjøen, Glomfjord, Mo i Rana og Skellefteå, sa fylkesrådsleder Tomas Norvoll da han nylig åpnet... Les mer »
nfk

Skal produsere grønt stål i Indre Salten

Nylig presenterte selskapet Blastr Green Steel planer om å produsere grønt stål i Indre Salten. – Det er spennende planer som viser at det grønne skiftet skaper arbeidsplasser i nord, sier fylkesrådsleder... Les mer »
nfk

LESERINNLEGG: Et grønt industrieventyr i nord – nå!

Norge har de siste femti årene opparbeidet seg en enorm oljerikdom. Men det norske oljeeventyret er i endring, samtidig som klima- og miljøhensyn krever at verdens olje- og gassforbruk reduseres. Av: Tomas... Les mer »