yara

John Kerry møtte Gahr Støre: – Norge avgjørende for å kutte vanskelige utslipp

Nylig møtte John Kerry, president Joe Bidens spesialutsending for klima, statsminister Jonas Gahr Støre og en rekke av de norske medlemmene av First Movers Coalition (FMC) i Oslo for å diskutere avkarbonisering... Les mer »
nfk

Vil ha staten med på fremtidens hurtigbåt i Nordland

– Staten må kjenne sin besøkelsestid. Dette er en unik mulighet til å ta en global ledelse i å utvikle framtidens nullutslipps hurtigbåt, sier en samstemt politisk ledelse i de fire fylkeskommunene... Les mer »
kino

Kulturdirektoratet kartlegger kulturlivets arbeid med klima og miljø

Hvordan arbeider det norske kulturlivet for å nå klimamålene? På vegne av Kulturdirektoratet sender Verian nå ut en undersøkelse til flere hundre av landets kunst- og kulturaktører. Norge har sluttet seg til... Les mer »
led lys

Klimakrav til buss fremskyndes med ett år

Regjeringen fremskynder krav til nullutslipp i offentlige anskaffelser av buss klasse I fra 1. januar 2025 til 1. januar 2024. – For å nå våre klimaforpliktelser er det helt avgjørende at vi... Les mer »
nfk

Gratis klima- og energirådgivning til innbyggere i Nordland

Nå kan innbyggere i Nordland få gratis klima- og energirådgivning.  I ett år framover kan alle kommunene i Nordland tilby gratis klima- og energirådgivning til sine innbyggere. Nå kan innbyggere i kommunene... Les mer »
fiskebåt

Statsbudsjettet: – Klimapolitikken truer fiskerinæringen

Regjeringen gir signaler i sin klimaplan om at avgiftene for fiske utenfor norsk økonomisk sone skal øke, noe som vil medføre at norsk fiske vil bli redusert, og utenlandsk fiske trappet opp,... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Kort vei fra dugnad til gule vester

Rishi Sunak og Storbritannia har bestemt seg for å utsette klimamålsettingene sine med å skyve på gjennomføringen. Av: Terje Halleland, Energipolitisktalsperson, Fremskrittspartiet. Sommerens flommer, branner og store ødeleggelser gjør en slik avgjørelse... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

Listhaug: – Klarsignal fra Vedum om nedbygging av Nord-Norge

Frp-leder Sylvi Listhaug og energipolitisk talsperson Terje Halleland reagerer kraftig på at regjeringen nå går inn for å elektrifisere Melkøya med kraft fra land. – Senterpartiets regjeringspolitikere i Oslo må ha mistet fullstendig... Les mer »
naf

– Nå må veiene klimasikres

Ekstremværet Hans viser hvor sårbart veinettet er. – Nå må regjeringen sørge for at vi får et mer klimasikkert veinett. Det trengs mer penger til vedlikehold og skredsikring, sier Ingunn Handagard, pressesjef... Les mer »
byggearbeid

Storsatsing på utslippsfrie byggeplasser

De to energigigantene Skagerak Energi og Circle K Norge går sammen om å levere flyttbare battericontainere til anleggsplasser over hele Norge. – Vi skal bli en brobygger for elektrifiseringen av norsk bygg-... Les mer »