frelsesarmeen

Frelsesarmeen: – Renteøkningen vil rasere hverdagsliv

Bensinprisene er allerede rekordhøye. Strømprisene likeså. Kulda er på vei, og nå melder Norges Bank at renta går opp. Frelsesarmeen er veldig bekymret og ber om bedre overgangsordninger. – Offentlige tilskudd og... Les mer »
virke

– Ny regjering må legge til rette for norsk verdiskaping

Sparegrisen i norske hjem er full, men det er ikke gitt at pengene går tilbake til norsk verdiskaping. Det kan den nye regjeringen gjøre noe med. Handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon vil ha... Les mer »
jonas støre

Naturvernforbundet: – Gi Norge en grønn regjering, Jonas!

Foreløpig resultat viser at miljøpartiene samlet gikk fram med 4,5 prosent i et stortingsvalg der alle partier snakket om klima- og miljøsaken, hevder Naturvernforbundet. – Jonas Gahr Støre har nå en historisk... Les mer »
natur skog elv

LESERINNLEGG: Grønne skoger er bra for klimaet

I et leserinnlegg i Bodøposten av Naturvernforbundet blir det hevdet at norsk skogbruk er en direkte trussel mot både artsmangfoldet og klimaet. Det er synd at Naturvernforbundet nok en gang kommer med... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Olje og gass, Norges gull

Norge er og blir en stor eksportør av fossil energi. Dette er grunnlaget for hele dagens norske velferdssamfunn, som foreløpig har resultert i 12 tusen milliarder kroner inn i Oljefondet, noe som... Les mer »
bravida

Bravida lanserer GreenHub i hele Norden – Åtte nordiske storbyer fossilfrie

I dag åpnes Bravidas GreenHub-konsept i åtte nordiske storbyer, hvor leveranser av servicetjenester i bykjernen nå skjer ved bruk av elsykler, sparkesykler og gåturer. Leveransene fører til raskere service og er helt... Les mer »
Naturvernforbundet

LESERINNLEGG: Dagens skogbruk er ikke et klimatiltak

Er skogbruket så bærekraftig og klimavennlig som de skal ha det til? Nei, dagens skogbruk er en direkte trussel artsmangfold og er heller ikke bra for klimaet. Arnodd Håpnes, biolog, Naturvernforbundet Skognæringen... Les mer »
bodø

Grønn Byggallianse melder om vekst i Bodø

Siden 2020 har Grønn Byggallianse opplevd en stor medlemsvekst i nord. Bodø kommune vil ikke bli hengende bak i utviklingen og har satt seg høye klimaambisjoner.  – Jeg tror det er flere... Les mer »
bane nor

Nordmenn vil ha mer jernbane for å redusere klimautslipp

7 av 10 vil bygge ut mer jernbane i Norge, for å redusere klimagassutslippene. Samtidig sier mange at partienes satsing på tog vil være viktig for dem under høstens Stortingsvalg. Hvilket transportmiddel... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nytt ekspertutvalg for klimavennlige investeringer

Regjeringen har satt ned et ekspertutvalg for å vurdere dagens rammevilkår og markedet for klimavennlige investeringer. – Hele næringslivet må med i kampen for å nå klimamålene. Dette utvalget skal legge grunnlaget... Les mer »