Gratis klima- og energirådgivning til innbyggere i Nordland

nfk

Nå kan innbyggere i Nordland få gratis klima- og energirådgivning.  I ett år framover kan alle kommunene i Nordland tilby gratis klima- og energirådgivning til sine innbyggere.

Nå kan innbyggere i kommunene få objektive råd om hvordan de kan redusere energibruken, og finne klimavennlige løsninger for sin husstand. 

– Tilbudet er uforpliktende og består av gratis digital befaring med en objektiv energirådgiver. I tillegg får du tilgang til Energiportalen, forklarer fylkesråd for samfunn, kultur og miljø, Arne Ivar Mikalsen.

Målet med kampanjen er å gi kunnskap, og å bevisstgjøre innbyggerne om egen energibruk.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

– Ved å gi råd som reduserer energibruken, bidrar vi til en mer klimavennlig hverdag for nordlendingene. Hvordan kan du bruke mindre energi på å holde boligen varm? Hvilke energitiltak er smarte for din bolig? Dette er eksempler på hva vi kan svare ut, sier Mikalsen.

Fylkesråden mener det er en rekke spørsmål som mange lurer på. Skal du satse på solceller eller varmepumpe? Hvordan etablerer du ladeløsning for elbil? Finnes det støtteordninger?

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

– Tilbudet er en del av kommunenes viktige arbeid med klima og energi. Energiportalen er et viktig verktøy  til å forebygge energikostnader. Ved å øke kunnskapsnivået til innbyggere, bidrar alle til en grønn omstilling. Men også til kraftsikkerhet i regionen, sier Arne Ivar Mikalsen, fylkesråd for samfunn, kultur og miljø i Nordland fylkeskommune.

Nordland fylkeskommune har gjennom Energiportalen og gratis rådgiving, lagt til rette for at innbyggere lettere skal kunne ta klimavennlige valg.

– Energiportalen gjør det mulig å forutsi energikostnadene dine. Så det er ingenting å vente på. Bestill deg en gratis energisjekk av boligen din. Her får du energirådgiving uten at det koster deg en krone – tvert om, så kan du fort spare en god del kroner, samtidig som vi sparer klimaet, avslutter fylkesråd Arne Ivar Mikalsen.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Les mer og sjekk boligen din på energiportalen: nordland.energiportalen.no.

Her kan du finne mer informasjon, og bestille energirådgivningstime: nfk.energiportalen.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.