kalkulator

VIDEO: Høye strømpriser gir angstsparing!

Uroen fra pandemien og høye strømpriser gjør at folk flest vil holde igjen på pengebruken en god stund. – Vi kan snakke om angstsparing, sier sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank1. Holvik var... Les mer »
strøm

Klimapolitikken gir høye strømpriser

Både kraftforbruket og kraftprisen i Norge ligger an til å øke frem mot 2040. Den årlige kraftprisen anslås i snitt å ligge på 50 øre/kWh i 2040 – noe som er høyere... Les mer »
naf

Skandale: Høy strømpris dobler prisen for hjemmelading av elbil!

Strømprisene skyter i været og 2021 har vært et år preget av dyr strøm. – Sammenlignet med fjoråret betaler du mer enn dobbelt så mye for å lade bilen din hjemme. Likevel... Les mer »
elektrisitet

LESERINNLEGG: Norge må ut av ACER!

Grunnet norske stortingspolitikere har nordmenn nå dessverre «all time high» strømpriser. Konsekvensen av dette er at nordmenn helt unødvendig må tømme kontoene sine grunne alt for høye strømpriser for å holde varmen.... Les mer »
nyhetsrommet

Nordkraft: – Nå skjer det i Narvikregionen

Stort overskudd av fornybar energi er kanskje det viktigste av fortrinnene i vår region. Men det er ikke alt. – For å lykkes må helheten være bra, sier Eirik Frantzen, konsernsjef i... Les mer »
jul

Skandale: Nå er strøm dobbelt så dyrt som vedfyring!

Strømmen blir dyrere og dyrere. Strøm koster 2,50 kroner kilowatten. Vedfyring koster halvparten, opplyser Norsk Varme. De rekordhøye strømprisene har tatt helt av. Onsdag formiddag passerte strømprisen 2,50 øre per kilowatt i... Les mer »
motvind

– Statnetts rolle i kraftforsyningen må granskes

I dag tas den nye sjøkabelen til England i bruk, og i dag tidlig har Motvind Norge markert sin motstand mot de senere års unødvendige bygging av stadig flere utenlandskabler. Kablene er... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Nordmenn fortjener langt lavere strømpris!

Norge, vi må ikke la oss lure av vindturbiner og «grønn energi». Selv om det til tider blåser godt på toppene i Norge, også etter stortingsvalget den 13. september. Av Vidar Kleppe, Demokratene... Les mer »
Circle K

Nordlendinger vil ha billig strøm – Men vet ikke prisen

Lav pris er viktigst når innbyggere i Nordland inngår ny strømavtale, viser en ny undersøkelse. Samtidig kommer det fram at de fleste synes strøm er vanskelig, og at nesten ingen vet hva... Les mer »
Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway skal bli verdens første helelektriske sykkelritt

Hva gjør man når man ønsker å bli et sykkelritt med elbiler som følgebiler, i en region med dårlig utbygget infrastruktur for lading? Mot alle odds har Arctic Race of Norway blitt... Les mer »