gunnar andreassen

LEDER: Strømprisen i nord tidobles, NRK skylder på Sverige!

Mandag gjør strømprisen i Nord-Norge et kjempehopp til 1,78 kroner per kWh. Årsaken finner man i Sverige, påstår NRK Nordland. Av: Gunnar Andreassen, nyhetsredaktør Bodøposten.no. Både Nord-Norge og Midt-Norge får mandag en... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Finnes det et eneste valgløfte igjen som Sp ikke har brutt?

Jeg lurer oppriktig, og får tilbakemeldinger fra stadig flere frustrerte velgere som lurer på det samme: Finnes det et eneste valgløfte igjen som Senterpartiet ikke har brutt? Av: Frank Sve, Samferdselspolitisk talsmann,... Les mer »
penger

LESERINNLEGG: Norsk bistand er på ville veier

Det norske bistandsbudsjett har årlig de siste årene vært på langt over hele 40 milliarder kroner. Og pengestøtten på dette budsjettet blir selvsagt ikke mindre år for år. Av: Vidar Kleppe, Bystyre... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Regjeringen svikter norsk vannkraft

I følge Statnett er Sør-Norge på vei mot kraftunderskudd i 2025. Smak litt på den. Allerede om tre år kan store deler av energinasjonen Norge være i en tilstand preget av permanent... Les mer »
hus vinter

Strømrasjonering i vinter: Statnett anbefaler strømtiltak for vinteren

Statnett la nylig fram sin anbefaling av tiltak som vil bidra til energisikkerhet gjennom vinteren. NVE har bedt Statnett utrede tiltak for å møte svært anstrengte kraftsituasjoner, såkalte SAKS-tiltak. Utredningen, som nå... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

LESERINNLEGG: Hvorfor tør ikke norske politikere å innrømme feil?

Putin har selvsagt et stort ansvar for energikrisen i Europa, ingen har sagt noe annet. Energikrigen han fører gir høyere strømpriser. Men gassvåpenet har han i stor grad fått fra europeiske politikere,... Les mer »
strøm

Oppfordring fra LO-lederen til Stortinget: Ikke kast bort tida på politisk spill

Med 81 forslag i Stortinget som spriker i alle retninger, ligger det an til at det kan ta tid før bedriftene som trenger strømstøtten, får den. – De utfordringene vi nå står foran... Les mer »
pr-o

Ny undersøkelse: Halve Norge har batteriangst

Halve befolkningen har følt på batteriangst, viser en fersk undersøkelse fra mobilgiganten OnePlus. Og lavt batteri fører med seg både stress og nervøsitet. Overraskende nok er det faktisk de yngste som oftest... Les mer »
SMB Norge

SMB Norge: – Strømpakken en «tikkende byråkratibombe»

Strømpakken for næringslivet som ble presentert fredag morgen bommer på ett av de viktigste kriteriene for å treffe landets minste bedrifter. Nemlig at den må være forutsigbar og lett å benytte. SMB... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen legger fram 3 milliarder for næringslivet

Krigen i Europa bidrar til ekstraordinært høye strømpriser i deler av Norge. Selv om det går svært godt i norsk økonomi, forteller flere bedrifter at de sliter med strømregningen. Derfor legger regjeringen... Les mer »