Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway og Polar Kraft inngår bærekraftssamarbeid

Polar Kraft, en nasjonal aktør og en av Nord-Norges største strømleverandører med kontorer i åtte nordnorske byer, og Arctic Race of Norway har startet samarbeid. Et av målene er å bidra til... Les mer »
bilbatteri

Klart for byggestart av pilotfabrikk i Mo i Rana

Styret i FREYR Battery har besluttet å bygge den første fabrikken i Mo i Rana for produksjon av battericeller, opplyser Ranaposten. Beslutningen om igangsettelse av den såkalte pilotfabrikken følger noteringen av FREYR... Les mer »
peab

Peab skal bygge fire el-fergeleier i Nordland

For en kontraktssum på ca. 300 millioner kroner skal Peab Anlegg bygge om fire fergeleier nord i Nordland for Statens vegvesen. Når de står ferdig, settes en ny rekord i det grønne... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Norske strømkunder lures!

Kraftmafiaen som lurer norske strømkunder må stoppes. I sommer koster strømprisen deg hele 14 ganger men enn i fjor og det er ingen bedring i sikte. Av Vidar Kleppe, stortingskandidat for Demokratene... Les mer »
ishavskraft

Bedre muligheter for solceller i Nord-Norge enn de fleste tror

– Da vi rundt påsketider sendte ut tilbud til våre kunder om å investere i solcelleanlegg for å produsere sin egen strøm, var vi veldig spente på responsen i Nord-Norge, til vår store... Les mer »
pressenytt

Skal peke vei for grønn havvind i Norden

Hvordan kan en storstilt nordisk satsing på offshorevind gjøres på naturens premisser? De neste månedene skal DNV finne svar på dette. – Vi vil studere en rekke havvindprosjekter og se hvordan erfaringer... Les mer »
strøm

Ny nettleie gjør strømsparerne til taperne

Regjeringen vedtar omstridt forslag til framtidig strømprising. Det kommer frem i regjeringens energimelding fredag. NBBL frykter at vedtaket vil hindre oss i å nå klimamålene. – Regjeringens fastsettelse av ny nettleie gjør... Les mer »
apriil

Bodø Energi effektiviserer: Ny dataløsning for 250 ansatte

Unit4 offentliggjør i dag at Bodø Energi har valgt Unit4 som leverandør av skybaserte forretningssystemer. Bodø Energi har gjort et strategisk valg for å effektivisere sin virksomhet innen salg av elektrisk kraft, samt... Les mer »
Iselin Nybø

Skal lage ny strategi for digitalisering og grønn skipsfart

Regjeringen har oppnevnt deltagere fra hele det maritime Norge til å utarbeide en ny Maritim21-strategi for forskning, utvikling og innovasjon. Strategien skal se særlig på teknologi- og forskningsmuligheter innen grønn skipsfart og... Les mer »
elbil lader

Norilsk Nickel motoren bak det grønne skiftet

Den russiske metallprodusenten, Norilsk Nickel, har det siste året økt leveransene av metaller til batterianlegg over hele Europa, og er nå en uerstattelig eneleverandør til produksjonen av nye elbiler. – Nornickel produserer metaller... Les mer »