wwf

Earth Hour: På lørdag slukkes lysene for klima og natur

Lørdag 27. mars klokken 20.30 markeres Earth Hour, verdens største grasrotbevegelse for miljøet. Millioner av mennesker kloden rundt vil slukke lysene i en time for å vise at vi står samlet i... Les mer »
norsk hussoppforsikring

Varmekablene vekker mauren tidligere: Se etter disse tegnene

Mauren går i dvale om vinteren, men varmekabler og andre varmekilder kan forstyrre maurenes livssyklus slik at de våkner tidligere enn normalt. Norsk Hussopp Forsikring melder at de allerede opplever en økning... Les mer »
olje gass

LESERINNLEGG: Økt minstepensjon viktigere en oljeplattformer på strøm

Å øke minstepensjon er viktigere en elektrifisering av norske oljeplattformer. Vi øker minstepensjonen og så sier vi nei til den håpløse planen om elektrifisering av de norske oljeplattformene til en sum av... Les mer »
strøm

Nå kan strømselskapene få bot med feil pris på strømpris.no

Alle strømleverandører har en plikt til å rapportere inn informasjon til Forbrukerrådets strømprisportal, men flere strømleverandører melder inn feil informasjon om avtalene. Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) vil begynne å vurdere... Les mer »
freyr

FREYR i Mo i Rana tildelt ENOVA støtte for produksjon av rene battericeller

FREYR AS er tildelt 142 millioner kroner i støtte fra ENOVA SF som delfinansiering for utvikling og bygging av et pilotanlegg i Mo i Rana, som vil bli FREYRs første produksjonsanlegg for... Les mer »
elektrisitet

LESERINNLEGG: Norge må ut av ACER

I disse kalde vinterdager må alt for mange nordmenn tømme kontoene sine grunne alt for høye strømpriser for å holde varmen. Om ikke Norge snarest kommer seg ut av ACER regimet vil... Les mer »
los

Nå kan du lease solceller med LOS og Otovo

Å lage sin egen strøm fra sola blir stadig mer populært blant kundene hos strømleverandøren LOS – og nå lanseres også muligheten for å lease solcellepaneler til taket. Mer enn 500 privatboliger... Les mer »
strøm

Nytt strømselskap vil avsløre juksemakere i bransjen

Det nye selskapet Elekt har funnet en løsning som avslører prisjuks og uoversiktlige avtaler i strømmarkedet. Sammen med BN Bank utfordrer de konkurrentene om å levere den billigste strømmen. Målet med avtalen... Les mer »
nve

Folkemøte og høring om ny kraftledning i Hamarøy kommune

NVE har mottatt konsesjonssøknad fra Kystnett AS om ny kraftledning mellom Ulvsvåg og Bognes og ny Bognes transformatorstasjon. NVE gjennomfører nå høring av søknaden, og holder et digitalt folkemøte tirsdag 16. februar... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Hvor skal kraften komme fra?

Klimadebatten i Norge handler svært mye om elektrifisering. Fase ut bruken av olje og gass og øke bruken av fornybart som kraftkilde. Av Terje Halleland, stortingsrepresentant, Fremskrittspartiet. I Norge har vi vært... Les mer »