gunnar andreassen

VIDEO: Standup-komikere fra Bodø går løs på strømregninger og politikere

Journalist og podcaster Gunnar Andreassen pluss standup-komikerne Martin Soulimani og Bjørn Erik Bryhn fra Bodø snakker om nyhetsbildet i en fersk podcast. Elon Musk kjøper Twitter, høye strømpriser og feiloperering er sakene... Les mer »
tekna

Revidert nasjonalbudsjett: – Må sikre næringslivet og arbeidsplasser

I en periode med krig, energikrise og pandemi ber Tekna regjeringen om å bruke revidert til å øke næringslivets omstillingsevne og sikre et godt arbeidsmarked. – Situasjonen er vesentlig endret siste halvår,... Les mer »
nfk

Tilskudd til tekniske og industrielle kulturminner i Nordland

Disse fikk tilskudd ved årets fordeling av tekniske og industrielle kulturminner, opplyser Nordland fylkeskommune. 1 800 000 kr til Museum Nord til Neptun Sildoljefabrikk250 000 kr til Nordlandsmuseet til Fagerli gamle kraftstasjon250... Les mer »
solceller

Enova øker støtten til solcelleanlegg – 5 bygd i Bodø

2. februar erklærte Enova at de nesten dobler maksstøtten til solceller samtidig som de lanserte nye støttetiltak. I lys av de skyhøye strømprisene de siste månedene, er det mange som har fått... Les mer »
bird

Ny teknologi til Bodø: Amerikanske romfartsingeniører står bak

Mikromobilitetsselskapet Bird har tatt helt ny batteriteknologi for elsparkesykler til Norge. Som eneste aktør er deres nye kjøretøy utstyrt med IP68-sertifiserte batterier. Det gir økt sikkerhet og lengre levetid for elsparkesyklene i... Les mer »
frivillig

Strømstøtten til frivilligheten må forlenges

Olje- og energiminister Terje Aasland sier regjeringen skal forlenge strømstøtten til private husholdninger. Frivillighet Norge forventer det samme for frivillige organisasjoner. – Høye strømutgifter gjør de frivillige organisasjonene fortsatt har behov for... Les mer »
gunnar andreassen

VIDEO: Ny podcast fra Bodø lansert!

Podcasting er trenden for mange mediehus og personligheter, og det er det også for frilansjournalist Gunnar Andreassen og stand-up komiker Martin Soulimani fra Bodø. Nå har duoen lansert en fersk podcast på... Les mer »
McKinsey

Disse 10 næringene kan sikre Norges fremtid

Norges nye fremtidsnæringer kan gi over 200 000 nye arbeidsplasser. Økningen i verdiskaping kan i 2030 tilsvare om lag 70 prosent av bidraget fra olje og gass i dag. I rapporten «Norge... Les mer »
havvind

LESERINNLEGG: Havvindkonflikt i Norge, sterk storm eller laber bris?

Internasjonalt er havvind blitt en stor industri, og havvindutbyggingene i sørlige Nordsjøen har pågått i 30 år. I Europa har havvind vært en del av energimiksen i 20 år, og siden havvind... Les mer »
Regnskap Norge

Sjokktall: 10 milliarder i økte strømkostnader for de minste bedriftene!

En fersk undersøkelse anslår at landets mikrobedrifter samlet har fått over 10 milliarder kroner i økte strømkostnader. – Vi hører en del om at store virksomheter utfordres med økte strømkostnader. Vel så bekymringsfullt... Les mer »