Norsk Fjernvarme

Stort potensial for mer fjernvarme i Norge

Etter rekordåret 2021, falt produksjonen av fjernvarme noe i fjor. Men potensialet for videre vekst fram mot 2030 er stort. Den samlede fjernvarmeproduksjonen i Norge var 7,1 milliarder kilowattimer (TWh) i 2022,... Les mer »
mast elektrisitet

Sametingsrådet kritiske til Energikommisjonen

Sametinget har gitt en uttalelse til Energikommisjonens utredning «NOU 2023: 3 Mer av alt – raskere». Utredningen kommer med en rekke forslag for å sikre energiforsyningen i Norge i fremtiden. – Sametingsrådet... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Flere konkurser men Statsminister Støre reagerer ikke

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ligger nå an til å få forlenget jobben som NATO-sjef for fjerde gang. Samtidig er det stor usikkerhet om nåværende Ap-leder Jonas Gahr Støre får mer enn... Les mer »
havvind

Foreslår å utrede disse 20 områdene for havvind

En bredt sammensatt direktoratsgruppe ledet av NVE, har identifisert 20 områder for havvind, som det anbefales å utrede videre. Dette er områder som er teknisk egnet for havvind, og hvor interessekonfliktene er... Les mer »
nfk

Regjeringens strømplan er viktig for industrien i nord

Nylig la regjeringen frem handlingsplan for raskere nettutbygging og bedre utnyttelse av strømnettet. – Den nye strømplanen er viktig for industrifylket Nordland. Mer strøm både til eksisterende næringsliv og til ny grønn... Les mer »
bil ratt speedometer

EU vil vinter-teste alle elbiler fra 2025

En ny test av elbilers rekkevidde i kulda er på trappene i EU, og kan bli vedtatt senere i år. – Det vil være et viktig gjennomslag for forbrukerne, og betyr at... Les mer »
naf

Slik unngår du ladekø på vei hjem fra påskeferien

Opplevde du ladekøer da du kjørte avgårde på påskeferie? – Med noen enkle grep kan du unngå kø på ladeplassen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF. De fleste av oss kjører... Les mer »
skatt

Creditsafe: – Konkursene skyter i været

Konkursene skyter i været, energikrisen fortsetter og privatpersoner har mindre kjøpekraft. De økonomiske hindrene norske selskaper må overkomme gjenspeiles over hele kontinentet. Inngangen til 2023 har vært alt annet enn enkel for... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Regjeringen bryter den norske modellen

Mens FrP og Høyre satt i regjering hadde Norge en politikk med balanse mellom stat, bedrifter og vanlige folk. Av: Hans Andreas Limi, Finanspolitisk talsmann, FrP. Nå har landet fått en Ap... Les mer »
energi strøm

LESERINNLEGG: Er subsidiert vindkraft virkelig fremtiden for Norge?

Et nylig leserbrev: «Ny kraft har alltid vært kontroversielt» fra Steffen Syvertsen og Arvid Moss, ivrer for flere subsidierte vindmøller på land for nå såkalte nasjonale klimamål. Av: Reinert Skadsem, Norgesdemokratene. Jeg... Les mer »