NITO om arbeidsgiveravgiften: – Vedum viderefører sitt angrep på kunnskap og kompetanse

nito

– Vi er skuffet over Vedums fortsatte angrep på kunnskap og kompetanse, sier Trond Markussen, president i NITO om regjeringens videreføring av den såkalte midlertidige forhøyede arbeidsgiveravgiften.

I statsbudsjettet for 2023 ble arbeidsgiveravgiften midlertidig økt for lønn over 750 000 kroner. I statsbudsjettet for 2024 har regjeringen foreslått å øke innslagspunktet til 850.000 kroner.

NITO-presidenten mener regjeringen bryter løftene sine ved å kun justere innslagspunktet.

Les også:  Markedsføring av Fitline

– Norsk arbeidsliv skriker etter kunnskap og kompetanse. Dette er egenskaper vi normalt belønner, men regjeringen har i realiteten innført en ekstraskatt som i verste fall vil bremse innovasjon og gjøre det mindre attraktivt å hente kunnskapen framtidens Norge har behov for.

NITO har i flere høringer og budsjettbrev også advart om at avgiften kan virke aldersdiskriminerende.

– Eldre ansatte med lang erfaring og høy kompetanse har ofte høyere lønn. Vi frykter at dette blir et insentiv mot å ha eldre ansatte. Det vil være et brudd på arbeidslinja i arbeidslivspolitikken og stikk i strid med målet om å holde flere lengere i arbeid.

Les også:  Markedsføring av Fitline

– Nå håper vi SV følger opp sine tidligere utspill og får avviklet ekstraavgiften, slik at bedriftene heller kan fokusere spå kunnskap og kompetanse, dyktige ansatte og omstilling for framtiden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.