nito

Karriereekspert: Bruk ChatGPT til å skrive jobbsøknaden!

Karriereekspert i NITO, Kim Sørensen, deler sine beste tips til hvordan lande drømmejobben med kunstig intelligens. Det er stor interesse rundt bruk av generative KI-er som ChatGPT og Bard AI i jobbsøknadsprosesser.... Les mer »
mat

Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

Hva gjør du hvis du opplever uønsket seksuell oppmerksomhet på julebord? Her er seks tips. – Vi er på full fart inn i julebordsesongen og vi vet at når det blir servert... Les mer »
nito

– Regjeringen satser ikke på framtidas teknologer

– Vi trenger minst 1700 flere IT-studieplasser, sier NITOs studentleder Helene Gundersen i forbindelse med statsbudsjettet som ble lagt fram. – Vi styrer mot et underskudd på 40 000 IT-spesialister i 2030.... Les mer »
nito

NITO om arbeidsgiveravgiften: – Vedum viderefører sitt angrep på kunnskap og kompetanse

– Vi er skuffet over Vedums fortsatte angrep på kunnskap og kompetanse, sier Trond Markussen, president i NITO om regjeringens videreføring av den såkalte midlertidige forhøyede arbeidsgiveravgiften. I statsbudsjettet for 2023 ble... Les mer »
nito

Forventer økt satsing på digital sikkerhet og utdanning

Mandag 5. juni legger Totalberedskapskommisjonen fram sin rapport. NITO har klare forventninger til at kommisjonen kommer med tydelige anbefalinger innen digital sikkerhet og kompetanse. – Vi har tydelige forventninger om at IKT-infrastrukturen... Les mer »
nito

– Nå må de vanvittige sparetiltakene i Forsvaret stoppes

Kjetil Lein, visepresident i NITO, er tydelig i sine første tilbakemeldinger etter at forsvarskommisjonen la fram sin rapport onsdag formiddag. – NITO mener det er bra at forsvarskommisjonen er så tydelig på... Les mer »
pc

NITO-advokatene bekymret for ansattes ytringsfrihet

To av ti ledere mener du ikke bør ytre deg offentlig om fagområdet ditt. NITO-advokat Steinar Andersen er bekymret for at arbeidsgivere kan trekke lojalitetsplikten for langt. Hvordan står det til med... Les mer »
bolig kjøkken brann

Branningeniør advarer: Kun to av ti har hatt brannøvelse hjemme

To minutter med brannøvelse i jula kan redde liv. Her er branningeniørens syv råd for en trygg høytid. Så få som to av ti, har hatt brannøvelse hjemme det siste året, viser... Les mer »
nito

– Ikke godta at sjefen setter ned varmen!

– Ikke godta at arbeidsgiver skrur av varmen og ber deg ta på tykke klær, sier NITO-advokat Rannveig Arthur. Lave temperaturer og høye strømpriser har gjort at mange arbeidsplasser har varslet at... Les mer »
tjen penger online

Ny undersøkelse: Unge er dårligst på IKT-sikkerhet

To av tre unge følger ikke passordanbefalingene til ekspertene. NITO er svært bekymret over tallene som kommer fram i en ny sikkerhetsundersøkelse fra NITO i forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned 2022. Sikkerhetsundersøkelsen er... Les mer »