pc

NITO-advokatene bekymret for ansattes ytringsfrihet

To av ti ledere mener du ikke bør ytre deg offentlig om fagområdet ditt. NITO-advokat Steinar Andersen er bekymret for at arbeidsgivere kan trekke lojalitetsplikten for langt. Hvordan står det til med... Les mer »
bolig kjøkken brann

Branningeniør advarer: Kun to av ti har hatt brannøvelse hjemme

To minutter med brannøvelse i jula kan redde liv. Her er branningeniørens syv råd for en trygg høytid. Så få som to av ti, har hatt brannøvelse hjemme det siste året, viser... Les mer »
nito

– Ikke godta at sjefen setter ned varmen!

– Ikke godta at arbeidsgiver skrur av varmen og ber deg ta på tykke klær, sier NITO-advokat Rannveig Arthur. Lave temperaturer og høye strømpriser har gjort at mange arbeidsplasser har varslet at... Les mer »
tjen penger online

Ny undersøkelse: Unge er dårligst på IKT-sikkerhet

To av tre unge følger ikke passordanbefalingene til ekspertene. NITO er svært bekymret over tallene som kommer fram i en ny sikkerhetsundersøkelse fra NITO i forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned 2022. Sikkerhetsundersøkelsen er... Les mer »
nito

Frykter konsekvensene av lite penger til bredbånd

NITO mener at regjeringens bevilgning til bredbånd ikke er god nok i forhold til målet om minst 100 megabit per sekund nedlastingshastighet til alle innen 2025. – De bevilger 204,6 millioner kroner,... Les mer »
nito

Jobber du et par timer i høstferien, regnes det ikke som en feriedag

Tar du fram jobb-PCen i høstferien? NITO-advokaten mener arbeidsgiver må ta mer ansvar. En ny undersøkelse gjennomført av NITO viser at betydelig flere ingeniører jobbet i sommerferien 2021 sammenliknet med tidligere år.... Les mer »
lyn

Ingeniørens fem beste tips: Slik sikrer du deg mot lynnedslag

Du hører torden og vet lynet nærme seg. Hva gjør jeg når det lyner? Hvordan sikre meg selv, huset mitt og tingene mine mot lynnedslag? Kjetil Lein er kommuneingeniør og visepresident i... Les mer »
nito

NITO-sjef advarer mot korona-tette toaletter

– Det er bare bæsj, tiss og dopapir som skal kastes i do, sier kommuneingeniør og visepresident i Norges Ingeniør og Teknologorganisasjon, NITO, Kjetil Lein. – Det er lett å le av... Les mer »
nito

NITO frykter en akutt krise i verftsindustrien

– Vi trenger flere tiltak som får opp aktiviteten umiddelbart, sier Trond Markussen, president i NITO. – En rekke gode tiltak fra regjeringen i dagens pakke, men jeg er redd det ikke... Les mer »
nito

Revidert budsjett: Ikke nok til å trygge arbeidsplassene

– På vegne av over 91.000 medlemmer føler jeg meg langt fra trygg på at tiltakene som ligger i revidert nasjonalbudsjett er tilstrekkelige for å sikre jobber som står i fare for... Les mer »