nito

Frykter konsekvensene av lite penger til bredbånd

NITO mener at regjeringens bevilgning til bredbånd ikke er god nok i forhold til målet om minst 100 megabit per sekund nedlastingshastighet til alle innen 2025. – De bevilger 204,6 millioner kroner,... Les mer »
nito

Jobber du et par timer i høstferien, regnes det ikke som en feriedag

Tar du fram jobb-PCen i høstferien? NITO-advokaten mener arbeidsgiver må ta mer ansvar. En ny undersøkelse gjennomført av NITO viser at betydelig flere ingeniører jobbet i sommerferien 2021 sammenliknet med tidligere år.... Les mer »
lyn

Ingeniørens fem beste tips: Slik sikrer du deg mot lynnedslag

Du hører torden og vet lynet nærme seg. Hva gjør jeg når det lyner? Hvordan sikre meg selv, huset mitt og tingene mine mot lynnedslag? Kjetil Lein er kommuneingeniør og visepresident i... Les mer »
nito

NITO-sjef advarer mot korona-tette toaletter

– Det er bare bæsj, tiss og dopapir som skal kastes i do, sier kommuneingeniør og visepresident i Norges Ingeniør og Teknologorganisasjon, NITO, Kjetil Lein. – Det er lett å le av... Les mer »
nito

NITO frykter en akutt krise i verftsindustrien

– Vi trenger flere tiltak som får opp aktiviteten umiddelbart, sier Trond Markussen, president i NITO. – En rekke gode tiltak fra regjeringen i dagens pakke, men jeg er redd det ikke... Les mer »
nito

Revidert budsjett: Ikke nok til å trygge arbeidsplassene

– På vegne av over 91.000 medlemmer føler jeg meg langt fra trygg på at tiltakene som ligger i revidert nasjonalbudsjett er tilstrekkelige for å sikre jobber som står i fare for... Les mer »
nito

– Gammel julebelysning er en brannfelle

Julen er høytid for husbranner. Fagforeningen NITO organiserer mange av landets branningeniører. Brann- og redningsetaten har dessverre mye å gjøre i jula, forteller branningeniør og leder i NITO Troms, Sigbjørn Syr. Hvordan... Les mer »
nito

Ingeniørene bekymret for flere brudd på lov- og avtaleverket i norsk arbeidsliv

Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjons landsmøte krever at regjeringen tar mer ansvar for å sikre ansattes arbeidsvilkår på arbeidsplassen og at fagorganisasjonenes plass i virksomhetene styrkes. – Den norske arbeidslivmodellen er under press.... Les mer »
ai

Bør jeg frykte kunstig intelligens når jeg søker jobb?

En av tre ingeniører er skeptiske til å la roboter bli en del av rekrutteringsprosessen, viser en ny undersøkelse av NITO. – Vi må heller fokusere på hvordan ny teknologi og menneskelige... Les mer »
nito

Ingeniørenes fagorganisasjon vokser

NITO, Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon har rundet 90 000 medlemmer og befester posisjonen som Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer. – I en tid med synkende oppslutning om fagforeninger, er vi... Les mer »