lyn

Ingeniørens fem beste tips: Slik sikrer du deg mot lynnedslag

Du hører torden og vet lynet nærme seg. Hva gjør jeg når det lyner? Hvordan sikre meg selv, huset mitt og tingene mine mot lynnedslag? Kjetil Lein er kommuneingeniør og visepresident i... Les mer »
nito

NITO-sjef advarer mot korona-tette toaletter

– Det er bare bæsj, tiss og dopapir som skal kastes i do, sier kommuneingeniør og visepresident i Norges Ingeniør og Teknologorganisasjon, NITO, Kjetil Lein. – Det er lett å le av... Les mer »
nito

NITO frykter en akutt krise i verftsindustrien

– Vi trenger flere tiltak som får opp aktiviteten umiddelbart, sier Trond Markussen, president i NITO. – En rekke gode tiltak fra regjeringen i dagens pakke, men jeg er redd det ikke... Les mer »
nito

Revidert budsjett: Ikke nok til å trygge arbeidsplassene

– På vegne av over 91.000 medlemmer føler jeg meg langt fra trygg på at tiltakene som ligger i revidert nasjonalbudsjett er tilstrekkelige for å sikre jobber som står i fare for... Les mer »
nito

– Gammel julebelysning er en brannfelle

Julen er høytid for husbranner. Fagforeningen NITO organiserer mange av landets branningeniører. Brann- og redningsetaten har dessverre mye å gjøre i jula, forteller branningeniør og leder i NITO Troms, Sigbjørn Syr. Hvordan... Les mer »
nito

Ingeniørene bekymret for flere brudd på lov- og avtaleverket i norsk arbeidsliv

Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjons landsmøte krever at regjeringen tar mer ansvar for å sikre ansattes arbeidsvilkår på arbeidsplassen og at fagorganisasjonenes plass i virksomhetene styrkes. – Den norske arbeidslivmodellen er under press.... Les mer »
ai

Bør jeg frykte kunstig intelligens når jeg søker jobb?

En av tre ingeniører er skeptiske til å la roboter bli en del av rekrutteringsprosessen, viser en ny undersøkelse av NITO. – Vi må heller fokusere på hvordan ny teknologi og menneskelige... Les mer »
nito

Ingeniørenes fagorganisasjon vokser

NITO, Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon har rundet 90 000 medlemmer og befester posisjonen som Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer. – I en tid med synkende oppslutning om fagforeninger, er vi... Les mer »
nito

Moms på digitale medier: – Regjeringen burde hatt en helhetlig løsning nå

– Regjeringen ser i denne omgang ikke ut til å gjennomføre sitt forslag om momsfritak på digitale medier som Stortinget har bedt om. Vi ser at regjeringen forsøker å lage et regelverk... Les mer »
nito

Aleksander Henriksen fra Arnøy valgt som regionansvarlig i NITO Studentene

Helgen 25.-28. april var delegater fra NITO Studentenes lokallag samlet til landsmøte, der blant annet nye styremedlemmer ble valgt. En av dem var Aleksander Henriksen fra Arnøy utenfor Bodø. Det nye styret... Les mer »