– Nå må de vanvittige sparetiltakene i Forsvaret stoppes

nito

Kjetil Lein, visepresident i NITO, er tydelig i sine første tilbakemeldinger etter at forsvarskommisjonen la fram sin rapport onsdag formiddag.

– NITO mener det er bra at forsvarskommisjonen er så tydelig på at Norges forsvarsevne er avhengig av et personell- og kompetanseløft, og et særlig behov for teknologikompetanse, sier Lein.

– For å kunne svare ut dette må Forsvaret ha en konkret strategi for å rekruttere teknologer og ingeniører. I dag opplever vi dette som en ikke-eksisterende strategi, sier Lein.

Les også:  80 000 flere har rask internettilgang i Norge

NITO (Norges ingeniør- og teknologorganisasjon) er Norges største fagorganisasjon for teknologer og ingeniører og organiserer ansatte i hele forsvarssektoren, både militært og sivilt ansatte.

– Forsvaret må framover ta bedre vare på sine ansatte gjennom betydelige kompetanseløft, rekruttering og tiltak for å beholde dagens ansatte, sier Lein.

– NITO har vært tydelig på at de vanvittige sparetiltakene, i form av eviglange omorganiseringer, må stoppes. Vi håper forsvarskommisjonens rapport gjør at Forsvaret skrinlegger unødvendige omorganiseringsprosjekter, som for eksempel MAST/MIME-prosjektene.

Les også:  - Fylkesveibløff!

– Framover må fokuset være et godt samarbeid til det beste for Norges forsvarsevne og operative evne, avslutter Lein.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.