Mot nulloppgjør for pensjonistene: Pensjonistforbundet raser

pensjonistforbundet

Til tross for at LO i lønnsforhandlinger med NHO fikk det beste resultatet på flere år, anslås trygdeoppgjøret å gi et nulloppgjør for pensjonistene. Når selv gode år for lønnstakere gir null i realvekst for pensjonistene, viser det at reguleringsmetoden har feilet.

Den endelige pensjonsreguleringen vedtas i trygdeoppgjøret 21. mai. Først da vet vi helt sikkert hva oppgjøret blir for pensjonistene i år. Siden pensjonen skal økes med lønnsveksten fratrukket 0,75 prosent, har vi imidlertid et godt anslag på hva resultatet blir.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

LO og NHO ble enige om en ramme for lønnsveksten på 3,2 prosent, og hvis vi legger denne lønnsveksten til grunn, skal pensjonen øke med 2,3 prosent med virkning fra 1. mai.

Når vi beregner hva pensjonsveksten blir på årsbasis, må vi ta hensyn til overhenget fra i fjor, og våre beregninger viser at årsveksten i 2019 blir 2,4 prosent. Teknisk beregningsutvalg (TBU) har anslått at prisveksten vil stige med nettopp 2,4 prosent i 2019. Når prisene anslås å stige like mye som pensjonene, blir realveksten 0,0 prosent – og reelt sett står dermed pensjonene bom stille.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Dette er femte år på rad uten positiv vekst for pensjonistene, og det finner ikke våre medlemmer seg i. Nå må regjeringen vise vilje til å tenke nytt, sier generalsekretær i Pensjonistforbundet, Harald Olimb Norman.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.