Karriereekspert: Bruk ChatGPT til å skrive jobbsøknaden!

nito

Karriereekspert i NITO, Kim Sørensen, deler sine beste tips til hvordan lande drømmejobben med kunstig intelligens.

Det er stor interesse rundt bruk av generative KI-er som ChatGPT og Bard AI i jobbsøknadsprosesser. Fra å være noe de store tech-gigantene holder på med, har kunstig intelligens blitt et populært tema. 

– Det er tusenvis av treff på Google når man søker om tips til å få ferdigskrevne jobbsøknader. Og den offentlige tjenesten karriereveiledning.no har allerede tatt i bruk verktøyet. Her kan du sette inn tekst fra stillingsutlysningen og din CV, så genereres et utkast til en søknad for deg, sier NITOs karriereveileder Kim Sørensen. 

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

– Du kan også bruke andre tjenester som ChatGPT, men da må du skrive hva du ønsker den skal gjøre. Vær uansett obs på fallgruvene, sier Sørensen og tipser om at den første er å ikke putte inn persondata fra CV-en inn i verktøy som kan spore deg, sier Sørensen.

NITOs jobbsøkerteam hjelper årlig mange medlemmer på veien til en ny jobb gjennom blant annet individuell CV- og søknadshjelp. Her ser de økende bruk av KI til å lage søknadstekster.

Les også:  Nyhet: Barnekanalen Moonbug nå på Allente

– Erfaringsmessig er verktøyet bra til å bygge opp en selgende søknadstekst, sier hun.

Men Sørensen påpeker at KI-genererte søknadstekster må sees på som førsteutkast.

– Tekstene krever bearbeiding for å få frem søkerens personlighet. Ofte kan KI-genererte tekster være preget av et språk og uttrykk som ikke er vanlig i Norge, ettersom språkmodellene hovedsakelig er basert på amerikansk og engelsk språk og kultur, forklarer Sørensen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.