tjen penger online

Ny rapport: Disse bransjene er mest utsatt for e-post-svindel

Utdannings- og helsesektoren og handel er bransjene der flest er i faresonen for å la seg lure av svindel-e-poster, viser ny rapport. – Digital kriminalitet må tas mer på alvor i disse... Les mer »
nofir

Nofir i Bodø: Digitalisering og GPS-tracking skal bidra til mer gjenvinning

Nofir i Bodø har fått på plass en egen portal for sporing av materialer. Nye teknologiske løsninger er viktig for bærekraftsarbeidet, hvor kravene bare vil bli større de kommende årene, mener selskapet.... Les mer »
aspmyra glimt

Glimt-supportere raser etter billettkaos

Glimt-fansen raser på internett etter nok en runde med billettrøbbel. Forrige gang var det kaos når man skulle kjøpe Champion League-billetter på Aspmyra. Nå er det kaos igjen i Europa League. Bodø/Glimt... Les mer »
data program web

Nordland fylkeskommune avslutter sak etter digitalt angrep

Datatilsynet har nå avsluttet behandlingen sin av det digitale angrepet mot   Nordland fylkeskommune, uten å ha kommet med reaksjoner eller pålegg. Angrepet skjedde 22. desember i fjor, og dagen etter ble alle fylkeskommunens... Les mer »
nettrakett

Omdømmeprogram skal løfte hele Nord-Norge

Nord-Norge er svært underkommunisert både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det må gjøres med godt og engasjerende innhold, i de kanalene hvor unge voksne er. Omdømmeprogrammet Lev i Nord-Norge ser nå dagens lys.... Les mer »
google

Ny undersøkelse: Over syv av ti nordlendinger har tatt grep om personvernet sitt på nett

En fersk undersøkelse viser at over 70 prosent av nordlendinger er flinke til å ta grep for å sikre personvernet sitt på nett. Samtidig opplyser nærmere halvparten at de er usikre på... Les mer »
telenor

Telenor raskest på 5G i Norge

Telenor har det raskeste 5G-nettet i Norge – for andre år på rad, ifølge resultater fra Ookla Speedtest.  – Det er inspirerende å se at Telenors modernisering av mobilnettet har ønsket effekt.... Les mer »
elkjøp

Elkjøp har donert fem millioner kroner i kampen mot digitalt utenforskap

Mange tar det som en selvfølge å ha tilgang til teknologi i hverdagen. Vi logger oss inn i nettbanken med BankID, hører bøker digitalt, holder kontakten med venner på Messenger og  vippser penger på... Les mer »
nfk

En million kroner til digitale talenter i Vesterålen

– Forprosjektet  «GaiaTalent» vil  gi en ny start for unge digitale talenter i Vesterålen, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse i Nordland Elin Dahlseng Eide. Fylkesråden bevilger nå i overkant av èn million... Les mer »
iphone bank

Over halvparten tror de vil gjennomskue deepfake

En undersøkelse viser at 53 prosent av nordmenn tror de vil gjennomskue deepfake-videoer. – Teknologien som utnyttes i deepfake-svindel utvikles raskt og blir stadig vanskeligere å gjennomskue, advarer sikkerhetsekspert. Deepfake-svindel er en... Les mer »