Slik kildesorterer du blandingsemballasje

loop

Å kildesortere kan bli utfordrende når emballasjen består av flere materialer. Den nasjonale kildesorteringsguiden Sortere lanserer nå en ny guide som gjør det enklere å sortere blandingsemballasje.

Vi har alle stått der – med en brødpose i den ene hånden og en chipspose i den andre, usikre på hvordan vi sorterer dem. Blandingsemballasje brukes i noen tilfeller for å bevare matens kvalitet og holdbarhet, men skaper forvirring ved søppelkassene.

– Blandingsemballasje skaper forvirring hos folk, i tillegg til at det krever ekstra innsats av den som sorterer. Vi håper denne guiden kan gjøre veien til kildesortering av blandingsemballasje enklere. Samtidig, på vegne av alle forbrukere, ønsker vi oss mest mulig emballasje som er lett å sortere. Som kan sorteres akkurat slik den er, sier Sylvelin Aadland, ansvarlig for Sortere i LOOP – Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning.

Skill det som er enkelt fra hverandre, og sorter materialene der de skal. Er materialene vanskelig eller umulig å skille, kastes det i restavfallet. Det går greit med litt rester av papir igjen på plasten, eller litt rester av plast igjen på papiret.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

For en brødpose med plastvindu kan materialene relativt raskt skilles fra hverandre og sorteres som plast og papir. En chipspose sammensveiset av papir og plast er derimot nærmest umulig å skille fra hverandre og kastes derfor i restavfallet.

Når du står fast, eller er usikker på kildesorteringen, har Sortere.no og Sortere-appen svarene du er ute etter. Her får du svar på hvordan du kildesorterer uansett hvor i landet du bor.

Les også:  Vil NFT-markedet komme seg i 2024?

– Vårt mål er å gjøre kildesortering så enkelt som mulig for alle. Med litt kunnskap og de riktige verktøyene kan vi alle gjøre en forskjell. Alt vi kildesorterer bidrar til å ta litt bedre vare på jordkloden”, avslutter Sylvelin Aadland.

For mer informasjon, besøk Sortere.no  eller last ned Sortere-appen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.