bil mobil

Millioner av elektroniske produkter støver ned i norske hjem

Har du gamle telefoner eller nettbrett liggende hjemme? Det er du ikke alene om. Det finnes nemlig millioner av gamle elektroniske produkter i norske hjem som burde resirkuleres. 14. oktober ble den... Les mer »
salt

Ønsker flere fartøy til miljødugnad

Miljødugnaden Fishing for Litter har gjort fiskerne mer bevisste på å forebygge forsøpling. Ordningen har fått 2,3 millioner til drift i 2022. Nå ønsker de seg flere fartøy med på dugnadens sluttfase.... Les mer »
helse

Radioaktivitet finnes fremdeles i norsk natur

36 år etter Tsjernobyl-ulykken finner forskere radioaktiv forurensning i ville planter i Norge. Fortsatt finnes det radioaktiv forurensning i viltvoksende planter undersøkt i Rondane og Dovrefjell. Det viser Norsk institutt for naturforsknings... Les mer »
nofir

Nofir i Bodø: Digitalisering og GPS-tracking skal bidra til mer gjenvinning

Nofir i Bodø har fått på plass en egen portal for sporing av materialer. Nye teknologiske løsninger er viktig for bærekraftsarbeidet, hvor kravene bare vil bli større de kommende årene, mener selskapet.... Les mer »
pusse opp

7 av 10 mener man bør ta hensyn til miljøet ved oppussing

7 av 10 mener at det bør tas hensyn til miljø ved oppussing, og kun 2 av 10 mener miljøhensyn kan settes til side. En ny spørreundersøkelse utført av Byggstart, en markedsplass for bygg... Les mer »
natur skog elv

Flest ryddeaksjoner i Nordland: Frivillige rydder næringslivets søppel

Den ferske Rydderapporten for 2021 viser at næringsvirksomhet er den største kilden til forsøpling i Norge. Rundt halvparten av all søppel registrert i Norge i fjor stammer fra kilder knyttet til næring,... Les mer »
briller

Nå kan du gjenvinne brillene dine hos Specsavers Bodø

Specsavers inngår partnerskap med Norsk Gjenvinning og Asker Produkt for å gjenvinne briller uten bruksverdi. – Materialer som kan brukes igjen, bør ikke gå til spille. Siden 2015 har Specsavers Bodø og... Les mer »
bodø kommune

Bodø kommune oppfordrer til rydding i offentlige friområder og fellesarealer

Bodø kommune inviterer velforeninger og andre til felles dugnad med rydding i offentlige friområder og fellesarealer. Ønsker din velforening å bidra? Søppelsekker fås hos oss i Byteknikk, melder kommunen. Henting av avfall... Les mer »
nfk

Arbeiderpartiet i Nordland vil ha testsenter mot forurensing

Arbeiderpartiet i Nordland vil ha med seg hele fylkestinget i arbeidet med å realisere et testsenter mot akutt forurensing. – Et testsenter for arktiske forhold må ligge i nord. Da er Fiskebøl rette... Les mer »
nofir

Nofir i Bodø skal frakte nordnorske nøter på biogass

Alt redskap som Nofir samler inn til gjenvinning i Nord-Norge skal i framtiden transporteres på grønt vis. Selskapet som leverer biogassen ønsker å skape verdier av næringas avfall. Det forteller selskapene i... Les mer »