Arnt E. Pedersen Iris Salten

Nofir i Bodø fikk full finansiering til unik satsning

Gjenvinningsselskapet fra Bodø skal i gang med et nytt, spennende prosjekt. Det ville Handelens Miljøfond sponse med fullt beløp. – Dette blir et veldig viktig bidrag til et prosjekt vi har tenkt... Les mer »
Too Good To Go

Matredder-rekord i 2021: Over 80.000 poser med overskuddsmat i Nordland

Norske butikker og forbrukere reddet 2,2 millioner poser med overskuddsvarer gjennom Too Good To Go i 2021 – en økning på nærmere femti prosent sammenlignet med året før. I Nordland ble det... Les mer »
søppel

Handlingsplan mot plast 2022 – 2023 i Bodø

Kommunedirektøren har besluttet å legge Handlingsplan mot plast 2022 – 2023 ut til offentlig ettersyn og høring. Handlingsplanen skal styrke Bodø kommune og bodøsamfunnets innsats mot forbruk og forsøpling av plast. Les mer »
grønt punkt

Narvik på topp i Returkartonglotteriet

124 vinnere har i 2021 fått til sammen 1,6 millioner kroner gjennom Returkartonglotteriet. Vinnerne er fra hele landet, men to kommuner skiller seg ut med rekordmange vinnere – og en av dem... Les mer »
vinter vei

Nå blir det krav om nullutslippskjøretøy i offentlige anskaffelser

– Norge skal nå klimamålet vi har satt oss under Paris-avtalen. Da er vi nødt til å ta i bruk en rekke virkemidler. Det er nå mulig å gå over til nullutslippskjøretøy... Les mer »
skitur

Mange har turutstyr som støver ned – Norsk Friluftsliv etterlyser mer gjenbruk

55 prosent eier tur- og friluftsutstyr som de ikke bruker, men de fleste er også positive til gjenbruk, viser en ny Ipsos-undersøkelse. Det er fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv som har tatt initiativ til... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Stor milepæl for Nofir i Bodø: Samlet inn 50.000 tonn plastavfall!

Nylig tok bodøselskapet Nofir imot sitt 50.000ende tonn innsamlede redskap fra fiskeri- og oppdrettsnæringa.  Det tilsvarer nærmere 200.000 tonn mindre CO2 i atmosfæren og besparelser tilsvarende en diesebil som kjører Lindesnes til... Les mer »
Norsk Fjernvarme

Regjeringspartiene innfører avgift de selv var imot

Så sent som i mars stemte Senterpartiet og Arbeiderpartiet ned et forslag om å innføre avgift på avfallsforbrenning. Nå vil de ha den likevel. – Det er vanskelig å forstå at dagens regjeringspartier... Les mer »
veiarbeid

Unikt samarbeid om gjenbruk av betong i Bodø

Bodø kommune, Nordland Betong og Mesta har startet et unikt samarbeid med bruk av betong som fyllmasse i vei. Det skjer når Hernesveien nå blir utbedret, opplyser kommunen. – Vi har ambisiøse... Les mer »
nofir

Nofir i Bodø lager plastprodukter av maritimt søppel

Gode løsninger for fortøyningstau var lenge vanskelig å komme over. I dag er det gjenvinningsselskapet Nofir i Bodø sitt nest største innsamlede materiale, og kan omgjøres til mange ulike produkter Benker, stoler,... Les mer »