siva

Siva-prisen 2023: Vinneren har spart miljøet for over 100 tonn engangsplast

Siva-prisen går i år til Looping AS. Selskapet har utviklet en gjenbrukbar emballeringsløsning primært for bygg og anleggsbransjen som eliminerer bruk av engangsplast. Juryen hedrer i tillegg Renasys AS med en X-faktorpris.... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Ny rapport fra Nofir i Bodø: Oppsiktsvekkende funn om blå gjenvinning

En rapport fra Nofir i Bodø viser at det lønner seg mer enn antatt å materialgjenvinne kassert fiskeri- og oppdrettsredskap. Samtidig viser rapporten nedslående resultater for energigjenvinning.  – Dette er nok tall... Les mer »
enova

Skal kutte utslipp i anleggsbransjen

Enova lanserer to program som skal bidra til reduserte utslipp fra bygge- og anleggsbransjen. Programmene retter seg mot utslippsfrie anleggsmaskiner og mobile ladestasjoner for elektriske anleggsmaskiner. Programmene skal løpe i to år... Les mer »
nortura

I 2022 reddet Nortura i overkant av 25 000 poser med mat

Gjennom samarbeidet med To Good To Go reddet Nortura og forbrukerne til sammen 25 631 poser med overskuddsmat i 2022. Nortura har forpliktet seg til å halvere matsvinnet innen 2030, gjennom myndighetenes... Les mer »
skispor

Nordmenn har nominert over 1000 naturopplevelser de er redde for å miste

Mange er bekymret for at nedbygging av natur og klimaendringer går utover naturopplevelsene våre. Det er fortsatt mulig å nominere det man er mest redd for å miste. WWF, DNT og Norsk Friluftsliv inviterte tidligere... Les mer »
vinter sjø fiske

Ny lov: Nå må alle sortere på hytta!

1. januar 2023 kom en ny lov som sier at alle kommuner er pålagt å sikre kildesortering for alle – også på hytta! Mange av oss tilbringer påsken på hytta. Den ultimate... Les mer »
Hold Norge Rent

Tusenvis av kilo søppel ryddet i Arktis via prosjektet Arctic Cleanup

Siden oppstarten av prosjektet Arctic Cleanup i 2021 har frivillige i Finnmark og Island ryddet over 24 000 kilo søppel fra sårbar arktisk natur. I 2021 samlet frivillige i Finnmark og Island inn totalt 3 743 kilo marin forsøpling,... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Ny rekord: Nofir i Bodø har gjenvunnet over 61 tonn fiskeri- og oppdrettsredskap

2022 ble et svært bra år for gjenvinning i de blå næringene. 2023 ser allerede ut som et rekordår, melder Bodø-selskapet Nofir. De har slått seg opp som et av de største... Les mer »
nofir

Bodøfirmaet Nofir skal gjenvinne idrettsnett

Bodøselskapet Nofir skal både gjenvinne og produsere idrettsnett i stort monn. Allerede før lansering har pågangen vært enorm. – Bakgrunnen for at vi startet prosjektet var stor pågang fra alle typer idrettsforeninger,... Les mer »
innovasjon Norge

Midler til grønn næringsutvikling i regionene

Innovasjon Norge satser på sirkulære verdikjeder og grønne industrimiljøer i hele landet, og går inn med ytterligere 136 millioner kroner til regional verdiskaping de neste tre årene. Her vil Innovasjon Norge se etter gode... Les mer »