briller

Nå kan du gjenvinne brillene dine hos Specsavers Bodø

Specsavers inngår partnerskap med Norsk Gjenvinning og Asker Produkt for å gjenvinne briller uten bruksverdi. – Materialer som kan brukes igjen, bør ikke gå til spille. Siden 2015 har Specsavers Bodø og... Les mer »
bodø kommune

Bodø kommune oppfordrer til rydding i offentlige friområder og fellesarealer

Bodø kommune inviterer velforeninger og andre til felles dugnad med rydding i offentlige friområder og fellesarealer. Ønsker din velforening å bidra? Søppelsekker fås hos oss i Byteknikk, melder kommunen. Henting av avfall... Les mer »
nfk

Arbeiderpartiet i Nordland vil ha testsenter mot forurensing

Arbeiderpartiet i Nordland vil ha med seg hele fylkestinget i arbeidet med å realisere et testsenter mot akutt forurensing. – Et testsenter for arktiske forhold må ligge i nord. Da er Fiskebøl rette... Les mer »
nofir

Nofir i Bodø skal frakte nordnorske nøter på biogass

Alt redskap som Nofir samler inn til gjenvinning i Nord-Norge skal i framtiden transporteres på grønt vis. Selskapet som leverer biogassen ønsker å skape verdier av næringas avfall. Det forteller selskapene i... Les mer »
sodastream

David Hasselhoff og SodaStream markerer Earth Day 2022

For å markere Earth Day 2022, fredag 22. april 2022, styrker SodaStream ytterligere sin forpliktelse til å redusere bruken av engangsplast og bruker David Hasselhoff som sin brand ambassador. SodaStream forblir tro... Les mer »
eu

Naturvernforbundet: – Sjødeponi bryter med EU-direktiver

EFTAs overvåkningsorgan ESA har nå bedt Norge om mer informasjon om hvordan dumping av gruveavfall vil påvirke norske fjorder. Mye tyder på at tillatelsene til sjødeponi i Førdefjorden og Repparfjord bryter med... Les mer »
nofir

Nofir i Bodø har fisket ut tonnevis avfall fra havet

Fishing for Litter har siden 2016 bidratt til en renere kyst i hele landet. Ordningen pågår også i 2022, men er foreslått faset ut. Miljødugnaden Fishing for Litter inviterer fiskefartøy til å... Les mer »
Hold Norge Rent

Hold Norge Rent trenger tips til årets ryddehelt!

Har du forslag til landets mest inspirerende rydder? Vi søker kandidater til ryddeprisen “Gullklypa 2021″. Nå kan du være med å foreslå kandidater til Gullklypa. Meld inn ditt forslag innen 11. mars,... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Nofir i Bodø fikk full finansiering til unik satsning

Gjenvinningsselskapet fra Bodø skal i gang med et nytt, spennende prosjekt. Det ville Handelens Miljøfond sponse med fullt beløp. – Dette blir et veldig viktig bidrag til et prosjekt vi har tenkt... Les mer »
Too Good To Go

Matredder-rekord i 2021: Over 80.000 poser med overskuddsmat i Nordland

Norske butikker og forbrukere reddet 2,2 millioner poser med overskuddsvarer gjennom Too Good To Go i 2021 – en økning på nærmere femti prosent sammenlignet med året før. I Nordland ble det... Les mer »