forsøpling

Inviterer hele Norge til dugnad for naturen

Søppel i naturen er lite hyggelig, verken for mennesker eller dyr. Derfor inviterer Norsk Friluftsliv og Hold Norge Rent det norske folk til en ryddedugnad i naturen kommende helg. 11. – 12.... Les mer »
bodø

Grønn Byggallianse melder om vekst i Bodø

Siden 2020 har Grønn Byggallianse opplevd en stor medlemsvekst i nord. Bodø kommune vil ikke bli hengende bak i utviklingen og har satt seg høye klimaambisjoner.  – Jeg tror det er flere... Les mer »
hold norge rent

1,5 millioner nordmenn har deltatt i frivillig opprydding – Flest i Nordland

En spørreundersøkelse i regi av Hold Norge Rent viser at hele 35 % av befolkningen over 15 år har deltatt på én eller flere ryddeaksjoner i løpet av de siste 10 årene.... Les mer »
Hold Norge Rent

Arktisk strandrydding

Opprydding av forsøpling i arktiske strøk byr på helt egne utfordringer. Derfor inviterer Hold Norge Rent til «Arctic Cleanup» i samarbeid med Ocean Conservancy og frivillige i Finnmark, Alaska og på Island.... Les mer »
forsøpling

Endelig blir engangsprodukter av plast forbudt

3. juli blir en rekke engangsprodukter av plast forbudt i Norge. – En milepæl for miljøet, for havet og for oss alle, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur. Siden 2017... Les mer »
elbil lader

Norilsk Nickel motoren bak det grønne skiftet

Den russiske metallprodusenten, Norilsk Nickel, har det siste året økt leveransene av metaller til batterianlegg over hele Europa, og er nå en uerstattelig eneleverandør til produksjonen av nye elbiler. – Nornickel produserer metaller... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

VIDEO: Har hentet ut 47 875 tonn avfall fra havet på 10 år

Nofir ble stiftet i 2008 for å etablere et landsomfattende system for innsamling av kassert fiskeri og oppdrettsredskap i Norge. Nå kan Nofir vise til store tall for sin innsamling og gjenvinning av redskap... Les mer »
knut arild hareide

Senter for oljevern og marint miljø i Svolvær målrettes mot marin forsøpling

Regjeringen vil videreutvikle arbeidet mot marin forsøpling og har besluttet at Senter for oljevern og marint miljø i Svolvær skal bli et nasjonalt senter dedikert til dette arbeidet. Senterets ansvar innen oljevern... Les mer »
nofir

Frykter norsk EU-lov vil stanse internasjonalt samarbeid for rene hav

De nye Basel-konvensjonene lager skjær i sjøen for innsamling og resirkulering av marint avfall på tvers av landegrensene. – Dette er en utrolig krevende situasjon for mange av våre leverandører i Europa,... Les mer »
finnmark troms

Norske forskere: Endelig gode nyheter fra Norilsk Nickel

Miljøtet i grenseområdene var hovedtemaet for «Pasvikseminaret 2021» som ble organisert av Troms og Finnmark fylkeskommune i samarbeid med Sør-Varanger kommune. Hensikten med det årlige Pasvikseminaret er å gi lokalbefolkningen og lokale... Les mer »