elbil lader

Norilsk Nickel motoren bak det grønne skiftet

Den russiske metallprodusenten, Norilsk Nickel, har det siste året økt leveransene av metaller til batterianlegg over hele Europa, og er nå en uerstattelig eneleverandør til produksjonen av nye elbiler. – Nornickel produserer metaller... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

VIDEO: Har hentet ut 47 875 tonn avfall fra havet på 10 år

Nofir ble stiftet i 2008 for å etablere et landsomfattende system for innsamling av kassert fiskeri og oppdrettsredskap i Norge. Nå kan Nofir vise til store tall for sin innsamling og gjenvinning av redskap... Les mer »
knut arild hareide

Senter for oljevern og marint miljø i Svolvær målrettes mot marin forsøpling

Regjeringen vil videreutvikle arbeidet mot marin forsøpling og har besluttet at Senter for oljevern og marint miljø i Svolvær skal bli et nasjonalt senter dedikert til dette arbeidet. Senterets ansvar innen oljevern... Les mer »
nofir

Frykter norsk EU-lov vil stanse internasjonalt samarbeid for rene hav

De nye Basel-konvensjonene lager skjær i sjøen for innsamling og resirkulering av marint avfall på tvers av landegrensene. – Dette er en utrolig krevende situasjon for mange av våre leverandører i Europa,... Les mer »
finnmark troms

Norske forskere: Endelig gode nyheter fra Norilsk Nickel

Miljøtet i grenseområdene var hovedtemaet for «Pasvikseminaret 2021» som ble organisert av Troms og Finnmark fylkeskommune i samarbeid med Sør-Varanger kommune. Hensikten med det årlige Pasvikseminaret er å gi lokalbefolkningen og lokale... Les mer »
grønt punkt

3 av 5 slurver med kildesorteringen når de reiser bort i påsken

Mange legger igjen de gode vanene med kildesortering hjemme når de reiser bort. Det er skuffende mener Grønt Punkt Norge. Grønt Punkt Norge har spurt nordmenn hva som skjer med kildesorteringen når... Les mer »
nornickel

Renere luft i Finnmark etter russisk fabrikk stengte

Det metallurgiske fabrikken i den russiske arktiske byen Montsjegorsk stengte 20. mars. Fabrikkens nedleggelse vil gi reduserte utslipp av svoveldioksid, og med stengingen av en annen fabrikk i byen Nikel vil utslippene... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Fra krise til jubel – Nofir i Bodø satte nye innsamlingsrekorder i 2020

EU-regler, og ikke korona, holdt på å ta knekken på bodøselskapet Nofir. Likevel klarte de å snu minus til pluss, og resirkulerer som aldri før. Nofir AS er blant verdens største på... Les mer »
Iselin Nybø

Milliardsatsing på grønn omstilling: 93 prosjekter får støtte

Nå er det klart hvilke bedrifter og forskningsinstitutter som får støtte fra regjeringens nye grønne plattform for omstilling i næringslivet. – Forskning, innovasjon og ny teknologi skal bidra til å omstille Norge... Les mer »
nornickel

Norilsk Nickel stengte forurensende anlegg lille julaften

Norilsk Nickel implementerer samtidig flere andre forbedringer. Det viktigste for Norge er nedleggelsen av Nickel-anlegget i slutten av 2020, ifølge Norsk institutt for luftforskning. Det sa Tore Flatlandsmo Berglen, som jobber ved... Les mer »