Hele Norge inviteres til nasjonal ryddedugnad i naturen

hold norge rent

– Søppel i naturen er faktisk det flest irriterer seg over når de er på tur, og i tillegg er det skadelig for både dyr og miljøet. Derfor håper vi at så mange som mulig vil engasjere seg og bli med på denne viktige dugnaden, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Fredag 8. til søndag 10. september oppfordrer Norsk Friluftsliv, sammen med Hold Norge Rent, alle til å bli med på den nasjonale ryddedugnaden «Tur med mening».

Konseptet er enkelt, man går en tur i sitt eget nærområde og plukker opp søppel som er etterlatt i naturen. Ifølge organisasjonene bak Tur med mening, trenger man verken å gå langt eller ha spesielt utstyr for å bli med.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

– Finn et område som trenger litt kjærlighet, enten det er en skog, en sti eller et annet friluftsområde. Det du finner putter du i en pose, og kaster i din egen søppeldunk. Så er det bare å kjenne den gode samvittigheten bre seg, sier Bente Lier.

Hun oppfordrer alle, fra privatpersoner til arbeidsplasser og skoler, til å ta beina, arbeidshansker og en søppelpose fatt, og bli med på dugnaden.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Lise Keilty Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent, påpeker at selv om de fleste er flinke til å rydde etter seg, er friluftsliv dessverre en betydelig bidragsyter til forsøpling i naturen. 

Hold Norge Rents kartlegginger i innlandsområder viser at minst 10 prosent av søppelet stammer fra friluftsliv.

– Mat- og snacksemballasje, engangsgriller og utstyr fra friluftsaktiviteter er blant tingene vi ofte ser at folk legger igjen, forklarer hun. 

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Gulbransen håper flest mulig blir med på dugnaden 8. – 10. september, men presiserer at det ikke er meningen at privatpersoner skal håndtere ulovlig dumpet avfall eller lignende.

– Kommer man over et område med mer søppel enn man selv kan håndtere bør dette meldes inn på ryddenorge.no eller til kommunen du bor i, forklarer Gulbransen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.