energi strøm

Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

En nylig offentliggjort rapport avdekker omfattende helseplager blant beboere i nærheten av vindkraftverket i Tysvær kommune i Rogaland. Rapporten, som fokuserer på virkningene av vindkraftanlegget på lokalbefolkningens helse, viser at hele 40%... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

Norge er et populært reisemål. Mange destinasjoner opplever vekst – noen mer enn andre. Her er natur. Her er kultur. Og her er det trygt å feriere. Av: Næringsminister Jan Christian Vestre... Les mer »
snøskred

I helgen kan store snøskred løsne av seg selv i Nordland

Et nytt lavtrykk treffer Nordland lørdag. Helgeland og Svartisen vil få kraftig vind og store nedbørsmengder som fører til at store skred kan løsne av seg selv. Også i Sør-Norge er det... Les mer »
vinter fjell

Ekstremværet Ingunn over: Nå er det stor skredfare

NVE har oppjustert farevareslene for snøskred, flom og jord-, sørpe- og flomskred i store deler av Vestlandet og Midt-Norge. Det er også fortsatt stor fare for snøskred i Nord-Norge. NVE har oppdatert... Les mer »
avinor

Verden vil til Nord-Norge

Nord-Norge opplever en eventyrlig vekst i utlandstrafikk, med en imponerende økning i antall passasjerer og etableringen av nye direkteruter. Spesielt i Troms og Finnmark er veksten desidert mest synlig, med tall som... Les mer »
elden

Samiske ungdommer tiltalt for å protestere mot menneskerettighetsbrudd!

Statsadvokaten i Oslo har valgt å tiltale flere samiske ungdommer for å ha protestert mot statens menneskerettighetsbrudd i Fosen-saken. Til sammen er 20 samiske ungdommer og støttespillere fra Natur og Ungdom tiltalt.... Les mer »
nfk

Får 200 000 for å tilrettelegge tursti til Djevelporten

Nordland fylkeskommune har tildelt Djevelportens forening et tilskudd på 200 000 kroner for å tilrettelegge tursti til Djevelporten og Fløya. Fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik er glad for å kunne støtte det frivillige... Les mer »
bkh

Mener å ha bevis for «alien» i skogen i Bodø

En bodømann i 30-årene som ønsker å være anonym mener å ha bevis for at troll, eller «små vesener» eksisterer – og at de eksisterer i skogen rundt Bodø. I en serie... Les mer »
energi strøm

Regjeringen vil ikke ha innsyn: – Skaper grobunn for tillitskriser

Flere natur- og miljøorganisasjoner reagerer kraftig på Regjeringens forslag om økt hemmelighold rundt prosessene knyttet til havvindutbygging. Innsyn er avgjørende for tillit, dialog og konfliktreduserende tiltak, mener organisasjonene. Regjeringen har foreslått unntak... Les mer »
naturvernforbundet

Full støtte til Fosen-aksjonistene

Naturvernforbundet gir full støtte til aksjonistene som protesterer utenfor Stortinget mot regjeringens behandling av saken om vindindustrianleggene på Fosen i Trøndelag. – Vi står sammen med reindriften og samene. Fosendommen må respekteres,... Les mer »