is vann

– Mye tynn is under snøen

Hvert år drukner for mange mennesker som ferdes på usikker is, og nå rapporters det om skjebnesvangre forhold flere steder i Norge. – Vi får stadig høre at det er mye tynn... Les mer »
nve

Nordland: Fire brefronter har trukket seg tilbake 23 meter i år

NVE sine bremålinger i 2020 viser at 23 av 30 målte brefronter har trekt seg tilbake, mens seks av ti isbreer med massebalansemålinger hadde et masseoverskudd. – Mange norske breer hadde vekst... Les mer »
Norges Livredningsselskap

Norges Livredningsselskap: – Isen kan være livsfarlig!

Hvert år drukner alt for mange mennesker som ferdes på usikker is, og farene øker når temperaturen svinger kraftig. – Drastiske temperatursvingninger gjør at isen er usikker, og folk må vise fornuft... Les mer »
energi strøm

Rekordstor giverglede til aksjon mot vindkraft ved Mosjøen

Givergleden blant det norske folk er fantastisk. Spleisen til reindriftssamene som er utsatt for Øyfjellet vindkraftverk ved Mosjøen, har nå passert 850 000 kroner. Folk vil ikke at Jillen Njaarke reinbeitedistrikt skal... Les mer »

TV-aksjonen: Bare 140 bøssebærere i Bodø

Innsamlingen til årets TV-aksjon «Et hav av muligheter» er i full gang. Leder for aksjonskomiteen i Bodø, Paro Lyngmo, håper flere ønsker å registrere seg som digitale bøssebærere. – I år er... Les mer »
natur skog elv

Statskog støtter 59 friluftslivstiltak – Mange tiltak i Nordland

Frivilligheten landet rundt får nå bidrag fra Statskogmillionen. Støtteordningen er rettet inn mot å legge til rette for friluftsliv og bærekraftig bruk av norsk natur, og fokuserer først og fremst på frivillige... Les mer »
hund

Høstens farer for hunden

Sopptur, turer i skogen, bilturer til fjells og innhøsting av epler. Dette er for mange av oss synonymt med høsten, men kan også potensielt være en fare for hundene våre. Høstferien er... Les mer »
Norsk Friluftsliv

Vil bruke penger på å lære innvandrere om skogen

Innvandrere som kommer til Norge får i dag opplæring i norsk språk og samfunn. – Vi bør også sikre at de innvies i den norske turkulturen, mener Norsk Friluftsliv. – Det finnes nærmest... Les mer »
Motvind Norge

Motvind Norge krever uavhengig gransking av vindkraftutbygging

Det kan ikke gå godt når den som har gjort vedtak eller utarbeidet beslutningsgrunnlaget det klages på, skal granske seg selv. Det må en uavhengig gransking til. Motvind forventer at arbeidene på... Les mer »
finnmark troms

Vår tids kamp: Menneskelig natur mot Moder jord

Ødeleggende skogbranner som har herjet den amerikanske vestkysten, fortsatte å rase på onsdag, røyken fra de dødelige flammene spredte seg over hele landet og nådde til og med Europa. – Omfanget og størrelsen... Les mer »