bil ratt speedometer

Vil ha ekstra midler til rassikring av fylkesvegene

Nasjonal Rassikringsgruppe er glad for at ny regjeringsplattform er tydelig på at det nå skal utarbeides en gjennomføringsplan for skredsikring på riks- og fylkesveger, sammen med fylkeskommunene. Det er også et stort... Les mer »
Foto: Stortinget

Statsbudsjettet 2022: – Gode klimagrep, men altfor svakt på natur

– Erna Solbergs siste statsbudsjett har flere gode klimagrep, men svikter i arbeidet for å stanse tap av naturmangfold. Vi forventer at Jonas Gahr Støre vil levere en langt bedre klima- og... Les mer »
elg

Flest viltpåkjørsler om høsten: – En stor bekymring for folk i Distrikts-Norge

62 prosent i de mest spredtbygde strøkene oppgir at de er bekymret for viltpåkjørsler, viser en landsomfattende undersøkelse Kantar har utført for NAF. – Bedre vedlikehold og rydding av sideterreng er viktige... Les mer »
Foto: Tor Bjarne Christensen.

Dette er miljøsakene Ap, Sp og SV er helt enige om

Betydelige klimakutt, satsing på tog, energisparing og vern av strandsonen er blant en lang rekke med miljøsaker som Ap, Sp og SV er enige om, ifølge Naturvernforbundets partiguide. – Ap, SV og Sp... Les mer »
strandryddig

– Takk for en strålende strandryddeuke!

Under Strandryddeuka 2021 har frivillige over hele landet igjen stilt opp for havet og naturen. For femte året på rad har Hold Norge Rent invitert hele landet til å bli med på... Les mer »
jonas støre

Naturvernforbundet: – Gi Norge en grønn regjering, Jonas!

Foreløpig resultat viser at miljøpartiene samlet gikk fram med 4,5 prosent i et stortingsvalg der alle partier snakket om klima- og miljøsaken, hevder Naturvernforbundet. – Jonas Gahr Støre har nå en historisk... Les mer »
natur skog elv

LESERINNLEGG: Grønne skoger er bra for klimaet

I et leserinnlegg i Bodøposten av Naturvernforbundet blir det hevdet at norsk skogbruk er en direkte trussel mot både artsmangfoldet og klimaet. Det er synd at Naturvernforbundet nok en gang kommer med... Les mer »
preikestolen

Regjeringen foreslår nye nasjonalparker – Hvor ble det av Preikestolen og Østmarka?

Naturvernforbundet ønsker regjeringens melding om at fire nye nasjonalparker skal utredes velkommen, men etterlyser skogvern og fortgang i verneprosesser som allerede er startet. Hvor ble det av Preikestolen og Østmarka? – De... Les mer »
forsøpling

Inviterer hele Norge til dugnad for naturen

Søppel i naturen er lite hyggelig, verken for mennesker eller dyr. Derfor inviterer Norsk Friluftsliv og Hold Norge Rent det norske folk til en ryddedugnad i naturen kommende helg. 11. – 12.... Les mer »
sommer telt

Friluftslivets uke feires med over 1350 aktiviteter landet over

Friluftsliv er i vinden som aldri før. Under Friluftslivets uke 4. – 12. september inviteres store og små over hele landet med ut i naturen. – Friluftslivet har en helt spesiell plass i... Les mer »