Fra sofa til sti – 7 måter fotturer kan forandre livet ditt på

Leter du etter en ny hobby? I så fall kan fotturer være noe for deg! Flere og flere mennesker begynner å elske fotturer over hele landet. Det er en flott måte å... Les mer »
været bodø

Skogrydding langs offentlig veg og jernbane i Salten

Salten regionråd har bevilget 215 000 kr hver til Fauske og 9 andre kommuner i Salten for utsiktsrydding av skog langs offentlig veg og jernbane, opplyser Fauske kommune. Prosjektet gjennomføres av den enkelte... Les mer »
In The Same Boat

Tusenvis av ungdommer til Norge for å rydde søppel

Tusenvis av unge voksne fra hele Verden vil komme til Norge for å rydde søppel i fjæra. Siden 2017 har foreningen In The Same Boat ryddet mer enn 1300 tonn plast fra... Les mer »
havvind

Foreslår å utrede disse 20 områdene for havvind

En bredt sammensatt direktoratsgruppe ledet av NVE, har identifisert 20 områder for havvind, som det anbefales å utrede videre. Dette er områder som er teknisk egnet for havvind, og hvor interessekonfliktene er... Les mer »
været bodø

Ny rapport: En femtedel av naturskogen er vernet

En ny rapport viser at stadig mer av de viktigste skogverdiene beskyttes gjennom vern, opplyser Miljødirektoratet. – Det gror godt i skogen i verneområdene våre! På bare fem år ser vi en... Les mer »
brannfare leirbål

Husk bålforbudet fra 15. april !

Lørdag 15. april trer det generelle bålforbudet i kraft. Forbudet gjelder til 15. september. I denne perioden er det normalt ikke tillatt å tenne bål, engangsgriller, bålpanner og åpen ild i skog... Les mer »
skispor

Nordmenn har nominert over 1000 naturopplevelser de er redde for å miste

Mange er bekymret for at nedbygging av natur og klimaendringer går utover naturopplevelsene våre. Det er fortsatt mulig å nominere det man er mest redd for å miste. WWF, DNT og Norsk Friluftsliv inviterte tidligere... Les mer »
påske scooter fjell snø

Norsk Folkehjelp: Få alvorlige hendelser tross drømmepåske

Det har vært en rolig påske for Norsk Folkehjelps redningsmannskaper, som har rykket ut på 40 oppdrag så langt. Etter en svært dramatisk inngang til årets påske, med flere dødelige skredhendelser og høy... Les mer »
Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: – Pakker du for komfort, kan du redde andre

Pakker du sekken for å ha det komfortabelt på påsketuren, bidrar du samtidig til beredskapen på fjellet, sier Norsk Folkehjelp. Etter en svært dramatisk inngang til årets påske, er snøskredfaren nå nedjustert over... Les mer »
sv

LESERINNLEGG: Hva er viktige nyheter?

Hver dag får vi feil eller for lite informasjon. Gjerne om livsviktige saker. Hvorfor? Skaper de ikke nok klikk? Er vi ikke interessert eller bare vil vi ikke vite? Av: Jitse Buitink,... Les mer »