Arnt E. Pedersen Iris Salten

Nofir i Bodø fikk full finansiering til unik satsning

Gjenvinningsselskapet fra Bodø skal i gang med et nytt, spennende prosjekt. Det ville Handelens Miljøfond sponse med fullt beløp. – Dette blir et veldig viktig bidrag til et prosjekt vi har tenkt... Les mer »
Norges Livredningsselskap

Advarer: Husk isvettreglene!

Mange går ut på isen for å kose seg på vinteren, og da er det viktig å tilegne seg elementære kunnskap for isvett og isvettreglene.  – Når mange velger å gå utpå... Les mer »
finnmark troms

Kraftig vekst hos Norges Jeger- og Fiskerforbund

I 2021 feiret jegerne og fiskerne 150-årsjubileum for sin organisasjon, og medlemmene strømmet til. Friluftsliv, jakt og fiske er populært som aldri før. Oppsummeringen av antall medlemskap i NJFF stanset på 116.120. Det... Les mer »
vinter fjell

Advarsel: Stor fare for snøskred i Salten

Meteorologene har sendt ut rødt farevarsel for snøskred for Salten og Svartisen i dag og i morgen. Det betyr at situasjonen er ekstrem. Ifølge Yr.no er dette farenivået svært sjelden, og kan føre til... Les mer »
Norsk Friluftsliv

Åtte uteaktiviteter som får deg i julestemning

Det ble dessverre en annerledes jul også i år. Heldigvis finnes det mange aktiviteter som kan gjøre høytiden litt hyggeligere. Så uteble mange av de de vanlige juleaktivitetene denne gangen også. De... Les mer »
finnmark troms

Penger til friluftsliv i Nordland

56 prosjekt for friluftsliv i hele landet får nå støtte fra «Statskogmillionen». Flere av prosjektene som nå får støtte er i Nordland. Ordningen er en del av Statskogs arbeid for å tilrettelegge... Les mer »
jernbane vinter

LESERINNLEGG: Naturvernforbundet vil ha en kunnskapsbasert debatt om Nord-Norgebanen

Eivind Sivertsen fra Bardufoss spør på nordnorskdebatt.no om “hvorfor Naturvernforbundet er likegyldig til Nord-Norgebanen”. Av Leif Wasskog, leder i Naturvernforbundet i Finnmark, Anne Lise Mortensen, leder i Naturvernforbundet i Troms, Kaja Langvik-Hansen, leder i Naturvernforbundet... Les mer »
Naturvernforbundet

LESERINNLEGG: Skyt ikke en sangfugl!

Hvorfor skal det være lov å skyte sangfugler? I slutten av oktober ble utenlandske jegere tatt med nesten to tusen rødvingetrost og gråtrost som de hadde skutt. Naturvernforbundet krever nå at all... Les mer »
statskog

Disse prosjektene i Nordland får penger fra Statskogfondet

Nær to millioner kroner fra Statskogfondet i Nordland og Troms fordeles nå på 18 søkere. Støtte går til alt fra villmarksmesse, stisykkeltilbud og sherpasti til Arctic hideaway og utvikling av lokal mat... Les mer »
is vann

Frykter tragedier: – Tid for isvett!

Rapporter viser at mange går ut på isen for å kose seg på vinteren, og da er det viktig å tilegne seg elementære kunnskap for isvett.  – Det er veldig viktig med... Les mer »